ΑρχικήΑΡΘΡΑΤηλεθέρμανση Μεγαλόπολης - Tο "μαγαζάκι" μας;

Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης – Tο “μαγαζάκι” μας;

Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης Α.Ε., μια εταιρία και ένα έργο που έπρεπε να είναι το καμάρι της Μεγαλόπολης. Όμως από την πρώτη στιγμή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και μόνιμη πηγή αντιπαραθέσεων.

Προσωπικά είμαι υπέρ της Τηλεθέρμανσης, να είναι διαθέσιμη στον κάθε πολίτη, να αποτελεί πραγματικά φθηνή λύση, να λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί και υπολογιστεί. Αυτό όμως ακόμα φαίνεται δύσκολο και μακρινό όνειρο.

Διαχρονικά αυτό το μεγάλο έργο χρησιμοποιείται από όσους είναι αρμόδιοι κάθε φορά , ανάλογα τις προσωπικές η και παραταξιακές επιθυμίες.

Όλες οι Τηλεθερμάνσεις (Μεγαλόπολη-Κοζάνη-Φλώρινα) πληρώνουν τις ίδιες τιμές στην ΔΕΗ, έχουν όμως όλες τα ίδια τιμολόγια προς τους καταναλωτές; Τι αλλάζει θα μας πει κανείς; Στις άλλες πόλεις τα τιμολόγια συνδέονται με το κόστος παροχής ενέργειας από την ΔΕΗ , εδώ στην Μεγαλόπολη γιατί πρέπει οι τιμές να είναι κλειδωμένες με την τιμή πετρελαίου και όχι με τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρίας και με βασικό στόχο να είναι ακόμα πιο φθηνή και προσιτή στους πολίτες;

Και αυτή την περίοδο δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες μιας συνέχειας σε πολύ σοβαρά λάθη. Η νοοτροπία δυστυχώς των υπεύθυνων δεν είναι αυτή που θα έπρεπε.

Το γραφείο του προέδρου έχει μετατραπεί σε πολιτικό γραφείο για τις δημοτικές εκλογές, φυσικά τα έξοδα θα φορτωθούν στους καταναλωτές.

Προεκλογικές παροχές, ταξίματα, μειωμένα τιμολόγια σε κάποιες ομάδες αλλά όχι στα σχολεία, πάλι τα βάρη θα πέσουν στους καταναλωτές.

Παροχές η Τηλεθέρμανση σε συλλόγους και εκδηλώσεις – αναρωτιέμαι κάνουν καλά;- αλλά να μας πουν πόσα και σε ποιους. Και αυτά φυσικά τα πληρώνουν οι καταναλωτές.

Απολογισμοί – οικονομικά στοιχεία – ενημέρωση – τίποτα , σκοτάδι!

Τα Χριστούγεννα ήταν ασύμφορο να λειτουργήσει με άλλους τρόπους η Τηλεθέρμανση, τώρα που έχουμε εκλογές θα λειτουργήσει λέει με πρόγραμμα 4ωρο αλλά δεν μας λένε με ποιο τρόπο. Με πετρέλαιο; με βιομάζα; Τι άλλαξε τώρα; Τώρα συμφέρει; Η μας χάρισε κάποιος πετρέλαιο;

Βασικό ερώτημα: Το σύστημα βιομάζας, άσχετα αν συμφέρει η όχι , είναι λειτουργικό;

Ρωτάμε αλλά απάντηση καμία, οι αρμόδιοι απαξιούν να μας απαντήσουν και κρύβονται!

Όπως δεν μας είπαν ποτέ για τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις και για πόσα ακόμα.

Δεν απαντούν σε τίποτα και αν γράψεις κάτι σε μαλώνουν γιατί δεν τους ρώτησες.

Καλά πάμε πρόεδρε Σπύρο , συνέχισε έτσι , νέα ήθη και έθιμα, χειρότερα και από το 1993.

Άλλωστε σημασία Σπύρο έχει να βγεις Δήμαρχος εσύ ή αυτός που σε βολεύει, τα υπόλοιπα είναι απλά λεπτομέρειες.. σωστά;

Και για να μην με πείτε μηδενιστή εσείς που με διαβάζετε , θα σας πω το εξής: Άκουσα τον κ. Τσιριγώτη να λέει σε μια εκδήλωση συλλόγου που είχε δώσει η Τηλεθέρμανση πάνω από 2000 ευρώ: “Η εταιρία έχει κέρδη και μπορεί να προσφέρει σε συλλόγους και να κάνει μειωμένα τιμολόγια σε κάποιες ομάδες πολιτών”.

Αν όντως είναι έτσι γιατί δεν παίρνει η Τηλεθέρμανση μια απόφαση τα κέρδη αυτά να γίνουν μείωση τιμολογίων για όλους τους καταναλωτές; Οι σύλλογοι μπορούν να έχουν βοήθεια -και έχουν- από τον Δήμο. Γιατί πρέπει να μοιράζει χρήματα η Τηλεθέρμανση; Γιατί να μην ωφεληθούν όλοι οι καταναλωτές; Η γιατί τα κέρδη αυτά να μην επενδυθούν πάλι στο έργο;

Απορίες……

Δείτε για το 2019 πόσα  έξοδα έχει προϋπολογίσει η Τηλεθέρμανση και που πηγαίνουν ΕΔΩ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ