Τεράστιο πρόβλημα η προμήθεια καυσίμων στον Δήμο Μεγαλόπολης

0
1393
A fuel pump nozzle with a drop of petrol. Very high resolution 3D render.

Στην Μεγαλόπολη η προμήθεια  καυσίμων για τα οχήματα του δήμου αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα , τόσο για την τωρινή δημοτική αρχή , όσο και για την προηγούμενη.

Η αλλαγή της νομοθεσίας έχει δημιουργήσει μια απίστευτη εμπλοκή.  Όταν γίνεται διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων δεν υπάρχει συμμετοχή αφού όποιος επαγγελματίας κάνει το λάθος να δώσει προσφορά και  κερδίσει, τότε θα πρέπει να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του δήμου από την τσέπη του και να περιμένει να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των εγγράφων για να πληρωθεί μετά από μήνες. Το κόστος αυτό είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να το αντέξει κανένας επαγγελματίας. Έτσι οι διαγωνισμοί δεν γίνονται και  η προμήθεια καυσίμων γίνεται ανά αυτοκίνητο , ανά μήνα, με απίστευτη γραφειοκρατία και διαδικασία που ταλαιπωρεί υπαλλήλους και αιρετούς. Και πάλι η πληρωμή γίνεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

δείτε ένα σχετικό έγγραφο της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Μεγαλόπολης ΕΔΩ

Μάλιστα πολλές φορές τα οχήματα του Δήμου ξεμένουν από καύσιμα και δημιουργούνται χειρότερα προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου. Τρανταχτό παράδειγμα , οι ημέρες πριν τον 15Αύγουστο που δεν υπήρχαν καύσιμα ούτε για την αποκομιδή των απορριμμάτων και τελικά δόθηκε λύση με προμήθεια καυσίμων από την ΔΕΗ.

Λίγο πιο μακριά μας , ο Δήμος Σικυωνίων (Κιάτο) δεν έχει κανένα πρόβλημα με διαγωνισμούς καυσίμων , με γραφειοκρατία, με οχήματα που δεν έχουν καύσιμα. Το αντίθετο μάλιστα έχει πετύχει και την εξοικονόμηση περίπου 120.000 ευρώ ετησίως  , μόνο από τα καύσιμα και την κίνηση οχημάτων. Ο Δήμος Σικυωνίων ανήκει στους οικονομικά βιωσιμοτέρους δήμους στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών κ Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Την ίδια λύση εφαρμόζουν αρκετοί δήμοι στην Ελλάδα.

δείτε τι λύση δόθηκε …..

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here