ΑρχικήΑΡΘΡΑΤα 5 βήματα για την διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου...

Τα 5 βήματα για την διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη

Από την εταιρία HENGAS κυκλοφόρησε η ανακοίνωση με την οποία καλούνται οι πολίτες της Μεγαλόπολης να κάνουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Επειδή υπάρχουν πολλά ερωτήματα πολιτών , θα προσπαθήσουμε με αυτό το άρθρο να δώσουμε κάποιες πιο αναλυτικές πληροφορίες.

Για να γίνει μια σύνδεση στο δίκτυο, σύμφωνα με την εταιρία HENGAS χρειάζονται 5 βήματα:

Βήμα 1ο: Αίτηση Σύνδεσης και προγραμματισμός Τεχνικής Αυτοψίας
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου μπορεί να γίνει με έναν από τους εξής τρόπους:
– Προσέλευση ενδιαφερόμενου στα φυσικά σημεία εξυπηρέτησης πελατών της HENGAS
– Είτε τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών 2311990100 (από κινητό και σταθερό τηλέφωνο)

Βήμα 2ο: Διενέργεια Τεχνικής Αυτοψίας
Τεχνική αυτοψία διεξάγεται στο κτίριο από εξιδεικευμένο υπάλληλο και διενεργείται έλεγχος αν και με ποιο τρόπο καθίσταται δυνατή η εγκατάσταση του φυσικού αερίου.
Ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει πλήρη και αναλυτική ενημέρωση που αφορούν την κατασκευή καθώς και τις υποχρεώσεις του.

Βήμα 3ο: Σύναψη Συμβολαίου
Ο ενδιαφερόμενος αφού λάβει την προσφορά για τα τέλη σύνδεσης μπορεί να προχωρήσει στην σύναψη Συμβολαίου Σύνδεσης φυσικού αερίου στο γραφείο εξυπηρέτησης πελατών.

Βήμα 4ο: Κατασκευή Εξωτερικής Εγκατάστασης
H HENGAS είναι αρμόδια για την κατασκευή της εξωτερικής εγκατάστασης (σημείου παροχής) που είναι το σύνολο της εγκατάστασης μεταξύ του Δικτύου Διανομής και του Σημείου Παράδοσης του φυσικού αερίου στον Πελάτη.

Βήμα 5ο: Κατασκευή και Ενεργοποίηση Εσωτερικής Εγκατάστασης
Η επιλογή του μελετητή μηχανικού, επιβλέποντα μηχανικού και εγκαταστάτη, οι οποίοι θα αναλάβουν την μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης είναι ευθύνη του Πελάτη.
Η μελέτη που θα υποβληθεί θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του «Τεχνικού Κανονισμού Εσωτερικών Εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 500 mbar».
Αφού πραγματοποιηθεί η κατάθεση της τεχνικής έκθεσης της εσωτερικής εγκατάστασης διεξάγεται αυτοψία, όπου ο ελεγκτής μηχανικός της HENGAS συμπληρώνει το φύλλο ελέγχου εσωτερικής εγκατάστασης και πραγματοποιείται η ενεργοποίηση.

Όλα τα παραπάνω είναι ακριβής αντιγραφή από την σελίδα της εταιρίας, δείτε ΕΔΩ

Σημειώσεις

Κατά την άποψη μας, όταν ο καταναλωτής προσέλθει να υπογράψει την σύμβαση (βήμα 3) θα πρέπει το σχετικό έγγραφο να περιλαμβάνει αναλυτικά και καθαρά, τo πάγιο που θα έχει ο λογαριασμός κάθε μήνα, το κόστος χρέωσης της ενεργειακής κιλοβατώρας και γενικά όλα τα ποσά που θα περιλαμβάνει ο λογαριασμός του.

Σχετικά με το βήμα 4, είναι ήδη επιβεβαιωμένο ότι ο καταναλωτής δεν θα πληρώσει τέλη σύνδεσης, αφού αυτά τα ποσά έχουν ήδη εγκριθεί από χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Σε ότι αφορά το βήμα 5 , υπάρχουν ανακοινώσεις και δεσμεύσεις ότι θα χρηματοδοτηθεί το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων, της προμήθειας ή αντικατάστασης λέβητα και των σωληνώσεων για κάθε καταναλωτή.
Μέχρι αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο , δεν υπάρχει όμως καμία έγκριση η επίσημη ανακοίνωση και όλα παραμένουν απλά υποσχέσεις.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ