ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΤα 13 έργα που προτείνει η Περιφέρεια για την Μεγαλόπολη στο πλαίσιο...

Τα 13 έργα που προτείνει η Περιφέρεια για την Μεγαλόπολη στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη μεταλιγνιτική εποχή

Συνολικού προϋπολογισμού 39.852.000 ευρώ είναι τα ώριμα μελετητικά έργα τα οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτείνει να υλοποιηθούν στην περιοχή της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη μεταλιγνιτική εποχή.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο  με την οποία συνοδεύει τον κατάλογο των 13 προτεινόμενων έργων που έχουν τη δυνατότητα να υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Είναι προφανές ότι συμφωνούμε μαζί σας,ότι χρειάζονται άμεσα ενέργειες με χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων υποδομής,που θα αποδεικνύουν τη βούληση της πολιτείας για στοχευμένες παρεμβάσεις,στην κατεύθυνση συγκρότησης του πληθυσμού,της ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής».

Σημειώνεται ότι η υπόδειξη έργων με δυνατότητα υλοποίησης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια είχε ζητηθεί από την πολιτεία κατά την πρόσφατη συνεδρίαση  της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ, της οποίας μέλος είναι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην επιστολή του ο κ. Νίκας αναφέρει ότι ο πίνακας ώριμων μελετών και έργων καταρτίστηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαλόπολης.

Την επιστολή του περιφερειάρχη και τον κατάλογο των έργων :

1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 9,052,000.00 €

Κατασκευή και λειτουργία Επιχειρηματικού Πάρκου σε ιδιόκτητη έκταση περίπου 400 στρ., εκτός του Ε.Ρ.Σ. Μεγαλόπολης, πλησίον της εισόδου του Ορυχείου Ψαθίου του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης της Δ.Ε.Η. Α.Ε., για την εγκατάσταση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων.

Νέες επενδύσεις και η δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας στον τόπο ενώ ταυτόχρονα, θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να στεγαστούν σ’ ένα νέο χώρο με καινοτόμες υποδομές και μειωμένο λειτουργικό και παραγωγικό κόστος.

2. ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 5,900,000.00 €

Παρεμβάσεις σε υφιστάμενο κτίριο (ισόγειο & α΄ όροφος – 200 τμ έκαστο), κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων (περίπου 1.800 τμ) και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, σε οικόπεδο (έκτασης 9 στρ. περίπου) παραχωρημένο από το Δήμο Μεγαλόπολης στο Υπουργείο Πολιτισμού, που εφάπτεται του Ε.Ρ.Σ. Μεγαλόπολης, για τη φιλοξενία υφιστάμενης αρχαιολογικής συλλογής Μεγαλόπολης που βρίσκεται έως σήμερα σε μισθωμένο από την ΕφΑ Αρκαδίας, καθώς και αρχαιολογικού υλικού που βρίσκεται σε χώρους εκτός του Δήμου Μεγαλόπολης, υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τουριστικό πολο ελξης για την τοπική-εθνική- διεθνήκοινότητα . Η έκθεση μεγαλης αξίας αρχαιοτήτων (γλυπτα, κεραμικα, νομισματα, επιγραφες κτλ ) στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορίας της Μεγαλόπολης ,δηλαδή της μεγαλης ισχυρης πρωτευουσας των αρχαίωνΑρκαδων. Νέες θέσεις εργασίας .

3. ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ 4,600,000.00 €

Ανέγερση διώροφου κτιρίου (συνολικής επιφάνειας περίπου 2.000 τ.μ.) για τη λειτουργία Μονάδας Φιλοξενίας Ηλικιωμένων – Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, πλησίον του κέντρου της πόλης της Μεγαλόπολης, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως.

Δυναμικοτητα Φιλοξενίας 56 τροφίμων της ευρυτερης περιοχής και βελτίωση της ποιότητας ζωής,ενισχυοντας την κοινωνική αλληλεγύη-συνοχή. Νεες θέσεις εργασίας.

4. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΔΚ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 1,970,000.00 €

Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε δύο (2) οδούς της πόλης της Μεγαλόπολης, για την αποτροπή της διοχέτευσής τους σε υφιστάμενους παντορροϊκούς αγωγούς, για την καλύτερη λειτουργία της υφιστάμενης λειτουργίας της ΕΕΛ Μεγαλόπολης.

Η αποχέτευση και η επεξεργασία των αστικών λυμάτων για την πόλη της Μεγαλόπολης αποτελεί βασικό έργο υποδομής, πολιτισμού,υγιεινής και περιβαλλοντικής προστασίας.

5. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 2,500,000.00 €

Παρεμβάσεις σε εντοπισμένα σημεία,που χωροθετούνται εντός χωροθετούνται εντός των Ζωνών Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμυρών του Οροπεδίου Μεγαλόπολης όπως αποτυπώνονται στους χαρτες όπως αυτές προέκυψαν από την Προκαταρκτική Αξιολόγηση Κινδύνων Πλημμύρας σύμφωνα με την οδηγία 2007/60ΕΕ.

Θωράκιση υποδομών,προστασία της ανθρώπινης ζωής – περιουσίας , βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.Προστασία από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

6. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ 9,500,000.00 €

Κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης (με κατασκευή νέας δεξαμενής 400 περίπου), σε οικισμούς του Δήμου Μεγαλόπολης και Γορτυνίας ΠΕ Αρκαδίας, που υδρεύονται από κοινή πηγή (Σαβαλά), για την αντιμετώπιση διαρροών/μειωμένων πιέσεων, λόγω του πεπαλαιωμένου υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης.

Εξοικονόμηση μεγαλης ποσότητας υδατος και ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας-ποσότητας του νερού.Καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

7. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 370,000.00 €

Παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις (κουφώματα, τοιχοποιϊα, ενεργειακή αναβάθμιση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων) και στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης . Βελτίωση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας .

8. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ & ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 800,000.00 €

Παρεμβάσεις στο ενιαίο σχολικό κτιριακό συγκρότημα Γυμνασίου-Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης σε εφαρμογή των όσων προβλέπονται από τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης (Κ.Ε.Ν.Α.Κ) και την ενεργειακή νομοθεσία για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων .

Εκσυγχρονισμός των εγκαστάσεων -Καλύτερη απόδοση σχολικών δραστηριοτήτων .

9. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ & ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 700,000.00 €

Αντικατάσταση υφιστάμενων τσιμεντένιων κερκίδων που παρουσίαζουν προβλήματα με μεταλλικές κερκίδες. Ανακατασκευή εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης αθλούμενων (αποδυτήρια, τουαλλέτες).

Λειτουργία ενός αρτιου αθλητικού κέντρου για την ευρυτερη τοπική κοινωνία .

10. ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 980,000.00 €

Παρεμβάσεις ανάπλασης σε δύο (2) πλατείες στη ΔΚ Μεγαλόπολης.

Η βιώσιμη αστική ανάπτυξη /κινητικότητα . Νέες θεσεις εργασίας .

11. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ Β΄ & Γ΄ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ 400,000.00 €

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των κερκίδων Β΄ & Γ΄ του κοίλου του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης, με φορέα υλοποίησης την ΕΦΑ Αρκαδίας .

Η επαναχρησιμοποίησή του και η απόδοσή του στο κοινό.

12. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΤΩ ΜΑΚΡΥΣΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 1,080,000.00 €

Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό Κάτω Μακρυσίου, που εφάπτεται με το ΕΡΣ Μεγαλόπολης, και σύνδεσή του με το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης της πόλης της Μεγαλόπολης, προκειμένου τα λύματα από τις κατοικίες του οικισμού να διοχετεύονται στην ΕΕΛ Μεγαλόπολης.

Ο οικισμός θα διαθέτει ένα σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων όπου θα παροχετεύονται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Μεγαλόπολης. Η κατασκευή του δικτύου θα συμβάλλει θετικά στην περιβαλλοντική ανάπτυξη της περιοχής.

13. ΠΡΑΣΙΝΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Green Data Center 2,000,000 €

Η εγκατάσταση και λειτουργία ενός ενεργειακά αποδοτικού κέντρου δεδομένων και υπηρεσιών το οποίο θα υποστηρίζει φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες για τη Δημόσια Διοικηση. Υπολογιστικό κέντρο και δομή αποθηκευσης δεδομένων για τα Πανεπιστήμια και τη Δημοσια Διοικηση .Εξέλιξη έρευνας-τεχνολογίας. Νέες θεσεις εργασίας .__

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ … by Πάνος Αλεβίζος on Scribd

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα αυτά είναι πολύ καλά αλλά έχουν ελάχιστες θέσεις εργασίας. Άσε που πιστεύω ότι είναι στάχτη στα μάτια για να ξεχάσουμε τα μεγάλα προβλήματα.
    Η Μεγαλόπολη είναι και πρέπει να μείνει βιομηχανική περιοχή. Απιλιγνιτοποίηση σε βάθος χρόνου 15 χρόνων όπως την Γερμανία όχι αποβιομηχανοποίηση
    1) 6η μοναδα
    2) Εργοστάσια σκουπιδιών
    ΤΕΙ, ΙΕΚ
    3) Φυλακές
    4) Αρωματικά φυτά
    5 ) Εργοστάσιο κατεργασίας φαρμακευτικής
    ινδική κάνναβης (200 θέσεις εργασίας) παραγωγή στις αποθέσεις.
    ΒΙΠΕ με 50/% ρεύμα δω ζεστό νερό από τις μονάδες και φορολογικές ελαφρύνσεις.
    6) Λίμνη τα εξαντλημένα ορυχεία όπως προβλέπεται από την ΜΠΕ του καθηγητή Κσσιού πριν 50 χρόνια. Με ηπιο τουρισμό παράκτια ξενοδοχειάκια, σκαφακια μεταφοράς αγώνες ιστιοπλοϊκοί Φιν, μονοπάτια γήπεδα γκολφ στα πρανή κλπ κλπ κλπ
    7) Αξιοποίηση της τεράστιας το αρχαιολογικής παρακαταθήκης
    Τα υπόλοιπα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Μην αποπροσανατολίζετε τον κόσμο. Διαβλέπω μεγάλο φαγοπότι με έργα παπαριές. !!!!!

  2. etsi, alla h megalopoli einai apoikia. mpanania kratos kai mogkoloi katoikoi. oso kai an den theloyme na to paradextoyme, eimaste gia ta klamata san polites, o enas koitaei na kanei ton eksipno ston allo.
    etsi mas patane kai tha kanoyn th gh mas germaniko fotoboltaiko… Grafw me greeklish giati ayth einai h glosa poy mas teriazei, den aksizoyme na legomaste ellines

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια