ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.

0
189

Δύο νέες μεγάλες επενδύσεις για πλωτές εγκαταστάσεις τερματικών σταθμών υγροποιημένου αερίου, εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η ΔΕΗ όσο και το κοινό σχήμα των ομίλων Μυτιληναίου και Motor Oil. Πρόκειται για επενδύσεις που δημιουργούν ακόμη περισσότερες εναλλακτικές για τους καταναλωτές φυσικού αερίου και δημιουργούν τις κατάλληλες υποδομές ώστε η χώρα μας να αποκτήσει πολλαπλές δυνατότητες πρόσβασης στο Φυσικό Αέριο.


Ειδικότερα για την περιοχή μας , εξετάζεται σοβαρα το ενδεχόμενο να γίνει μια παρόμοια εγκατάσταση στην περιοχή της Καλαμάτας και να μπορούν να αδειάζουν εκεί το Φυσικό Αέριο καράβια και κατόπιν να μεταφέρεται το καύσιμο μέσω αγωγού στην περιοχή του Τ.Δ. Τριποτάμου του Δήμου Μεγαλόπολης όπου θα υπάρχει σταθμός αποθήκευσης για να τροφοδοτηθεί νέα μονάδα της ΔΕΗ.
Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν οτι αυτή η λύση θα πραγματοποιηθεί πιο γρήγορα από την κατασκευή του αγωγού Φ.Α. Κόρινθος – Μεγαλόπολη η οποία βρίσκετε ακόμα σε στάδιο δημοπράτησης μελετών και έτσι να λυθεί το χρονικό πρόβλημα τροφοδότησης της 5ης Μονάδας στην Μεγαλόπολη!


Επίσης ακούγετε οτι υπάρχει η πρόθεση να βγεί πάλι στην επιφάνεια το σχέδιο σύνδεσης με υποβρύχιο καλώδιο της Κρήτης με την Πελοπόννησο και έτσι οι μονάδες στην Μεγαλόπολη θα τροφοδοτούν πλέον ενεργειακά την Κρήτη! Άν αυτό γίνει πραγματικότητα τότε σίγουρα θα δούμε να κατασκευάζετε και άλλη μονάδα παραγωγής ρεύματος στην περιοχή της Μεγαλόπολης η από την ΔΕΗ η από κάποιον ιδιώτη!

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here