ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΤα Προβλήματα του Ασφαλιστικού της ΔΕΗ για το 2011

Τα Προβλήματα του Ασφαλιστικού της ΔΕΗ για το 2011

Τα Προβλήματα του Ασφαλιστικού μας για το 2011

Ενημερώνει   Ο Παντελής Αποστολίδης Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο   ΤΑΥΤΕΚΩ     

Συνάδελφοι, συναδέλφισες  

Είναι γνωστή η περικοπή του Παγίου Πόρου που ξεκίνησε από το 2010 και συνεχίζεται αυξανόμενη και το 2011 με αφορμή το μνημόνιο.

Γνωστή – επίσης – είναι ΚΑΙ η προσπάθεια της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προκειμένου να ΜΗΝ υπάρξει η περικοπή.

Να θυμηθούμε ότι για Φέτος ζητήθηκαν 780 εκατ. € και εγγράφηκαν στον Κρατικό προϋπολογισμό μόλις 603 εκατ. €.

Στη βάση – κατά συνέπεια – των 603 εκατ. καταρτίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2011 (που ο υπογράφων ΔΕΝ ψήφισε για τους προφανείς λόγους).

Με βάση τον προϋπολογισμό για το 2011 θα αντιμετωπίσουμε τα παρακάτω προβλήματα :

1.      Κατά τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ του 2011 θα εξαντληθούν τα ποσά για τα υγειονομικά. Αυτό θα σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι ΔΕΝ θα πληρώνονται για τις αποδείξεις τους από τα ταμείο των ΠΕΚΑ.

2.      Κατά τον μήνα ΑΥΓΟΥΣΤΟ πιθανά να εξαντληθούν τα ποσά για την καταβολή της ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ σύνταξης !!!

3.      Στον ίδιο μήνα (πιθανά λίγο αργότερα) θα εξαντληθούν τα ποσά για την καταβολή της ΚΥΡΙΑΣ σύνταξης !!! (Για την Κύρια σύνταξη υπάρχει ΑΤΥΠΗ δέσμευση ότι θα βρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια για την συνέχιση καταβολής της).

4.      ΔΕΝ θα υπάρξει ΚΑΜΜΙΑ καταβολή ΕΦΑΠΑΞ για εκείνους που θα βγουν στη σύνταξη το 2011 όπως επίσης θα υπάρξει ΟΥΡΑ και για εκείνους που ΗΔΗ εξήλθαν από την υπηρεσία το 2010.

5.      Γενικά στον προϋπολογισμό για το 2011 υπάρχουν ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ περικοπές στο σύνολο των επιμέρους ΚΩΔΙΚΩΝ σε ΟΛΑ τα επίπεδα (βοηθήματα, δάνεια, λουτροθεραπείες, υγειονομικά, φαρμακευτικά κ.λ.π).

Η συνολική εικόνα για το 2011 ΕΝΑΙ ΖΟΦΕΡΗ και θα ταλαιπωρήσει στα μέγιστα τους ασφαλισμένους μας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισες, συνταξιούχοι

Συνεχίζοντας την ενημέρωση, σας μεταφέρω με σύντομο και περιεκτικό τρόπο ειδήσεις που αφορούν το ασφαλιστικό μας και την σχέση μας μ΄ αυτό.

·        Σε περίπου έναν (1) μήνα από τώρα θα υπάρξουν 78 προσλήψεις ιατρών 4ωρης απασχόλησης διάρκειας ενός (1) χρόνου.

Ήδη υπάρχει κατανομή στα ΠΕΚΑ, ΓΑΠ κ.λ.π από επιτροπή που συστήθηκε γι΄ αυτόν τον σκοπό.

Θέλω να θυμίσω ότι την περασμένη χρονιά ΕΙΧΑΜΕ 135 ιατρούς ενώ τώρα μόλις 78. Αυτό σημαίνει ότι θα διαχειριστούμε μεγάλη ΦΤΩΧΕΙΑ που μας υποχρέωσε η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ απόφαση περικοπής ιατρών για λόγους οικονομίας όπως λαθεμένα αυτή πιστεύει.

·        ΔΕΝ θα υπάρξει ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥ (Εθνικό Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Υγείας). Θα συνεχίσουμε όπως σήμερα με ΠΑΝΤΟΤΕ την πίεση να υπάρξουν συνέργειες με τους υπόλοιπους τομείς του ΤΑΥΤΕΚΩ (να υποχρεωθούμε δηλαδή να δεχόμαστε εργαζομένους ΚΑΙ των άλλων τομέων στα ιατρεία μας).

·        Συστήθηκε επιτροπή για πρόταση και υλοποίηση Οργανογράμματος στο ΤΑΥΤΕΚΩ/ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ. Θυμίζω ότι το υπάρχων έχει λήξει στις 31-12-2009 !!!

·        Η λειτουργία των κατασκηνώσεων (ΥΔΡΥΛΙ – ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ) βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού». Θυμίζω ότι υπάρχουν εκκρεμή θέματα αδειοδότησης του ΥΔΡΥΛΙΟΥ όπως και θέματα αποκατάστασης στη ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ.

Ο υπογράφων έχει την εκτίμηση ότι ΔΕΝ υπάρχει ΙΣΧΥΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ εκ μέρους της ΔΕΗ Α.Ε για λειτουργία των κατασκηνώσεων.

Σε κάθε περίπτωση γίνονται οι αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα δηλαδή στη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ.

·        Στη «κόψη του ξυραφιού» βρίσκεται και η συνέχιση λειτουργίας τουλάχιστον δύο (2) Βρεφονηπιακών Σταθμών στην Αττική με το πρόσχημα ότι ΔΕΝ έχουν άδειες λειτουργίας ΚΑΙ αυτή η περίπτωση εντάσσεται στην απροθυμία της ΔΕΗ…

Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει διάλογος μεταξύ ΓΕΝΟΠ και ΔΕΗ που θα καταλήξει σύντομα σε ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.

·        Τρείς (3) συνεχόμενες ληστείες (Βόλο, Πειραιά, Πατήσια) οδήγησαν το Δ.Σ στην απόφαση να σταματήσει η πληρωμή στους γκισέδες των δαπανών περίθαλψης για τους επόμενους 2-3 μήνες.

Μέχρι τότε – ελπίζουμε – να υπάρξει ΝΕΟΣ τρόπος πληρωμής δηλαδή με κατάθεση των χρημάτων στους λογαριασμούς των ασφαλισμένων. Για δαπάνες 250 € θα υπάρχει πληρωμή με επιταγή.

·        Ξαναλειτουργεί η ΔΥΕ Αθήνας, ενώ ΔΕΝ λειτουργεί η ΔΥΕ Θεσσαλονίκης διότι ο εκεί ιατρικός σύλλογος ΔΕΝ δίνει εκπροσώπους. Τα έκτακτα και σοβαρά περιστατικά από την Θεσσαλονίκη θα μεταβιβάζονται στην Αθήνα μέχρι που να σ
υσταθεί και η ΔΥΕ Θεσσαλονίκης.

·        Μέχρι τα μέσα καλοκαιρ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ