Τα προβλήματα της Φαλαισίας από την Ένωση Πατριωτικών Σωματείων

0
243

Η Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας (Ε.Π.Σ.Φ.Α.) πραγματοποίησε περιοδεία στα χωριά της Φαλαισίας , την 7η και 8η Ιουνίου 2020 με τους κκ Μπένο Παναγιώτη – πρόεδρο , Παπαχρήστο Παναγιώτη – γενικό γραμματέα και Κουλουρά Γεώργιος – ειδικός γραμματέας με σκοπό να ενημερωθούν για τα προβλήματα της περιοχής από τους προέδρους των συλλόγων και τους μόνιμους κατοίκους της Φαλαισίας.

Διαπιστώσαμε :

  1. Ένα οδικό δίκτυο το οποίο είναι σε κακή κατάσταση και απαρχαιωμένο που σε αρκετά σημεία υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος με κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς να μην μπορέσουν να περάσουν τα οχήματα της πυροσβεστικής.
  2. Η μη ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου  Καμάρα – Σκορτσινού, για την άμεση διασύνδεση της Ανατολικής και Δυτικής Φαλαισίας.
  3. Η ανυπαρξία σημείων συνάντηση για τους συγχωριανούς (Καφενεία, αναψυκτήρια, αίθουσες για τους συλλόγους).
  4. Έλλειψη παιδικών χαρών.
  5. Ιατρική  και Φαρμακευτική παροχή για τους μόνιμους κατοίκους των χωριών
  6. Το κάστρο του Λεονταρίου εγκαταλειμμένο και με πυκνή βλάστηση από αγριόχορτα.
  7. Ο μύλος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στα Γιαννεΐκα ερειπωμένος.

Στους εορτασμούς της Μάχης της Δραμπάλας εκθέσαμε εκ νέου τα αιτήματα μας στον Αντιπεριφερειάρχη κο Λαμπρόπουλο Χρήστο και στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κο Χριστογιαννόπουλο Αθανάσιο, όπου επιμένουμε να απαιτούμε το μερίδιο που ανήκει στην Φαλαίσια από την δίκαιη μεταλιγνιτική ανάπτυξη της Μεγαλόπολης.

Μην ξεχνάμε ότι τα χωριά της Φαλαισίας είναι στον Δήμο Μεγαλόπολης και ότι οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της την στηρίζουν οικονομικά εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Πρόεδρος Μπένος Παναγιώτης

Ο Γενικός Γραμματέας Παπαχρήστος Παναγιώτης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here