ΑρχικήΑΡΘΡΑΤα νέα του Συλλόγου Βασταίων

Τα νέα του Συλλόγου Βασταίων

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα Υψώσεως  του Τιμίου Σταυρού  εκκλησιαστήκαμε στο ξωκλήσι του χωριού μας τον Σταυρό, Θεοσεβούμενοι – Θεοφοβούμενοι  βεβαίως όλοι της παράδοσης, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το εκκλησίασμα κέρασαν οι εορτάζοντες και όχι μόνο, αλληλοευχηθήκαμε για  ένα  καλό χειμώνα.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Ιερέας μας, Παπακώστα που με την ηρεμία του, την απλότητά του και την ταπεινότητα που τον διακρίνει σέβεται τις παραδόσεις μας και τούτη τη χρονιά παρά τα σημεία των καιρών λειτουργήθηκαν όλα τα ξωκλήσια μας, ευχαριστούμε επίσης και τους ψάλτες που συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο, Δ. Παναγοπούλου, Β. Μητροπούλου-Παναγοπούλου, Αθ. Κώτσιρας, Λουκία Α. Γαλάνη.

Τις σταθερές αξίες της ζωής τις γνωρίζουμε όλοι, πόσοι και ποιοι τις χρησιμοποιούμε; Γιατί κάποιοι τις αγνοούν; Βεβαίως δεν μπαίνουν στο ζύγι, το ήθος, η αξιοπρέπεια, η απλότητα, η ταπεινότητα, ο σεβασμός, η σύμπνοια, η αλληλεγγύη,  η προσφορά και βεβαίως πάνω από όλα η ΑΛΗΘΕΙΑ, κάποιοι είναι υπερταλαντούχοι  το ψεύδος να το μετατρέπουν σε αλήθεια και το αντίθετο, ΤΟΥΤΟΙ ΟΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ ΘΑ ‘ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ και όχι να προτρέπουν ακόμα και να νουθετούν, διότι με ασυνέπειες, λάθη, ελλείψεις, παραλείψεις, αδυναμίες και προπάντων ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ   έφεραν τα μύρια όσα στο σήμερα, στο τώρα, μπράβο τους. Στον τόπο μας οι παλιότεροι έλεγαν ότι «τα σαρίδια τα σαρώνεις ωστόσο  τα φέρνει ο αέρας πάλι στην αυλή σου, το  γέννημα σε γονατίζει ώσπου να μπει στο αμπάρι». Όσο για τους κρατούντες, τους ιθύνοντες,  είναι στο θώκο να λύνουν κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα με αμεροληψία για το κοινό καλό μας, όλοι οι άλλοι να σιωπούν. Προσμένουμε θεσμικές απαντήσεις κατά πως ορίζει ο νομοθέτης, οι Σύλλογοι είναι θεσμικά όργανα, παράγουν έργο πολιτιστικό, κοινωνικό και δεν απαξιώνονται πόσο μάλλον να στήνονται στο τοίχο. Ο Σύλλογος θα πράξει κατά πως ορίζει ο νόμος.

Αναχώρησαν 2 ακόμα μέλη του συλλόγου μας ο Γεώργιος Σιμιτζής  σύζυγος Αιμιλίας Γ. Κουλούρη, το 40ημερο μνημόσυνό του θα γίνει Κυριακή 17/10 στις 11 π.μ. στην κεντρική εκκλησία νεκροταφείου Ζωγράφου, επίσης το 40ημερο μνημόσυνο του Νικολάου Γ. Γαλάνη θα γίνει στις 24/10 Κυριακή στη Μεταμόρφωση Σωτήρος Ελληνικού 10π.μ. (Σούρμενα). Θερμά Συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Για το Δ.Σ.
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
4/10/2021

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια