Τα νέα του Συλλόγου Ανθοχωριτών “Ο Άγιος Γεώργιος”

0
215

Την Δευτέρα 1η Μαΐου γιορτάσαμε στο χωριό μας την εργατική πρωτομαγιά. Ο πολύ καλός καιρός βοήθησε στο να μαζευτούνε πολλοί συμπατριώτες και φίλοι στον αύλειο χώρο του Αη Γιώργη προκειμένου να “πιάσουμε” τον Μάη. Οι γυναίκες του Συλλόγου με πρωτεργάτη την κ. Τασία Πανταζή έπλεξαν τα μαγιάτικα στεφάνια έχοντας αρωγούς τους μικρούς μας φίλους οι οποίοι μάζευαν τα απαραίτητα για το έθιμο αυτό λουλούδια. Ακολούθησε γλέντι με εστίαση και άφθονο κρασί για όλους.
Τα 2 αρνιά που σουβλίστηκαν καθώς και τα υπόλοιπα κρεατικά όπως και τα κάθε λογής εδέσματα της εστίασης προσέφεραν συμπατριώτες που θέλησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους. Από τα ηχεία ακουγότανε παραδοσιακή μουσική βάζοντας όλους γρήγορα στο χορό. Επίσης έπαιξε για όλους κλαρίνο ο φίλος του Συλλόγου Τάκης Σταυρόπουλος, ο οποίος συνοδευόμενος από καλίφωνους συμπατριώτες πλαισίωσε το γλέντι μας.
Ευχαριστούμε θερμά τόσο τους χηρηγούς της εκδήλωσης όσο και τις γυναίκες του Συλλόγου οι οποίες με αμέρηστη αγάπη προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Και του χρόνου!
Ευχαριστούμε για την οικονομική τους συνεισφορά τους Παπαδόπουλο Νικόλαο, Τάκη Σταυρόπουλο, Μπέζο Ηρακλή, Νίκια Αλέκο και Αναστασόπουλο Δημήτρη.

Την Πέμπτη 4 Μαΐου μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συλλόγου έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που αφορούσε τα σχέδια της κυβέρνησης για επικείμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Συλλογικά, ως Ανθοχώρι, κάτι τέτοιο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους αφού δημιουργεί ένα κλίμα υποβάθμισης αλλά και συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής μας.

Στις 18 Μαΐου απεβίωσε αιφνιδίως σε ηλικία 76 ετών ο συμπατριώτης μας Μπάρλας Δημήτριος του Αθανασίου. Η κηδεία του τελέστηκε στις 20 Μαΐου στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο Σύλλογος εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένειά του. Ο Θεός ας τον αναπαύσει.

Παγιώτας Παναγιώτης (Μπινιώρη)

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here