Τα νέα του Συλλόγου Ανθοχωριτών “Ο Άγιος Γεώργιος”

0
176

Την Μ.Παρασκευή 14 Απρίλη τελέστηκε στο χωριό μας, η Θ. Λειτουργία της Ταφής του Κυρίου, χοροστατούντος του ιερέα μας π. Χρήστου.Οι γυναίκες και τα παιδιά  στόλισαν και φέτος με περίσσια ευχαρίστηση και αγάπη τον Επιτάφιο, τον οποίο και περιφέραμε γύρω από τον Ι.Ναό του Αγ. Γεωργίου.Αρκετοί συμπατριώτες και φίλοι έδωσαν το παρόν στην συγκεκριμένη Ιερουργία και περνώντας κάτω από τον Επιτάφιο κατά την είσοδό τους στο ναό, έλαβαν τη χάρη Του.

Την επομένη, Μ. Σάββατο 15 Απρίλη,πλήθος κόσμου συνέρευσε και πάλι στο χωριό μας, προκειμένου να παρακολουθήσει την Θ. Λειτουργία της Αναστάσεως του Κυρίου.

Ενδεδυμένος με τα λαμπρά άμφια της μέγιστης αυτής στιγμής για τη Χριστιανοσύνη, ο π. Χρήστος μοίρασε το Άγιο Φώς στους πιστούς και όλοι μαζί ψάλλαμε το ύψιστο και πολυπόθητο για όλο τον κόσμο, «Χριστός Ανέστη».Ο Σύλλογός μας προσέφερε ,όπως κάθε χρόνο,κόκκινα αυγά, τσίπουρο και λαμπροκούλουρα σε όλους και μέσα σε κλίμα ευφροσύνης για την  πάνδηλη και θριαμβευτική  Αναστάση του Θεανθρώπου.

Την Κυριακή 23 Απρίλη εορτάσαμε στο χωριό μας τη μνήμη του Αγ. Γεωργίου, όπως και αυτή του Αγ. Θωμά μιας και φέτος η εορτή τους ημερολογιακά συνέπιπτε.Από την προηγούμενη είχαμε σημαιοστολίσει τον περιβάλλοντα χώρο,ενώ μεγάλοι κλάδοι φοίνικα πλαισίωναν τοξοτά τις θύρες τόσο του ναού, όσο και επιμέρους περάσματα προς αυτόν.Εφέτος πραγματικά η συμμετοχή του κόσμου που επέλεξε το χωριό μας για να εορτάσει την σημερινή ημέρα,ξεπέρασε κάθε προσδοκία, θυμίζοντας τις πάλαι ποτέ πολυπληθείς εκκλησιαστικές λαοσυνάξεις της κοινότητάς μας.Της Θ.Λειτουργίας χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιερεμίας, καθώς και οι ιερείς π. Χρήστος Αθανασόπουλος και π. Ευστάθιος Γεωργακόπουλος.Ιεροψαλτικές υπηρεσίες προσέφεραν ο ηγούμενος της Αγίας Μονής Κολοκοτρώνη Ν. Εκκλησούλας, Συμεών, καθώς και ο συμπατριώτης μας Νίκος Παπαδόπουλος.Μετά το τέλος της Λειτουργίας  είχαμε την τύχη να εισακούσουμε το θεάρεστο και επικερδές  κήρυγμα του Σεβασμιοτάτου, καθώς και τις ευχές του για το Σύλλογό μας όπως και το χωριό.Ευχές εξέφρασε και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης στη σύντομη ομιλία του,που μας τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του.

Ακολούθησε η προσφορά της αρτοκλασίας που αφιέρωσε για τα ονομαστήριά του ο Σύλλογός μας,καφές και γλυκίσματα στην αίθουσα του πνευματικού μας κέντρου από τους εορτάζοντες την ημέρα , καθώς και εστίαση για όσους παρέμειναν μαζί μας, που προσέφεραν από κοινού Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και Σύλλογος.

Ενημερώνουμε άπαντα τα μέλη, τους συμπατριώτες και τους φίλους του Συλλόγου πως το Δ.Σ. που θα υπηρετήσει για την τριετία 2017 – 2020, όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 14ης Απριλίου απαρτίζεται από τους:Παγιώτα Παναγιώτη Πρόεδρο,  Φωτόπουλο Θεόδωρο Αντιπρόεδρο,Φωτοπούλου Μαρία Γεν. Γραμματέα,Δημητρόπουλο

Γεώργιο Ταμία και Καραπιπέρη Γεωργία Έφορο.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε όλους όσους έδωσαν το δυναμικό παρόν στη φετινή Γ.Σ. –Αρχαιρεσίες του Συλλόγου και να συμπληρώσουμε με ιδιαίτερη σαφήνεια τη συμμετοχή των μικρών Ανθοχωριτόπουλων Μαρίας Γιαννοπούλου, Ηρούς Δημητροπούλου και Γιάννη Σπανού που εκ παραδρομής δεν αναφέρθησαν  στο προηγούμενο φύλλο,μαζί με αυτά που συνολικά εκπροσώπησαν το χωριό μας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ε παίτειο της 25ης Μαρτίου.Ωστόσο, η κατανόηση, η εγκράτεια και η έλλειψη εμπάθειας είναι αρετές αλλά και βασικές αρχές κοινής και αγαστής συμπόρευσης των ανθρώπων μέσα στην κοινωνία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ:Ευχαριστούμε θερμά για τις οικονομικές τους συνεισφορές, τους συμπατριώτες μας Γιαννακόπουλο Βασίλειο και Παπαδόπουλο Νικόλαο, καθώς και την κυρία Πολίτη Ευγενία,επίτιμο μέλος του Συλλόγου.

  Παγιώτας Παναγιώτης (Μπινιώρη )  

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here