ΑρχικήΑΡΘΡΑΤα νέα του Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης "Ο Άγιος Γεώργιος"

Τα νέα του Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης “Ο Άγιος Γεώργιος”

ΝΕΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το Σάββατο 07 Οκτωβρίου ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στα χωριά του Πάρνωνα.  Αγ. Πέτρος , Μονή Μαλεβής, Σίταινα, Πλάτανος, Καστάνιτσα, Παράλιο  Άστρος και  Μονή Λουκούς αποτέλεσαν τους  βασικούς προορισμούς της εκδρομής και συνάμα τις  πηγές πλούτου εντυπώσεων, χαλάρωσης και τελικά όμορφων αναμνήσεων από την αναγκαία  αυτή ανάπαυλα της καθημερινότητας όλων μας. Με σύμμαχό μας τον καιρό και τις περιηγήσεις μας στα προαναφερθέντα μέρη, όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν απολύτως ευχαριστημένοι από την επιλογή τους  για αυτή την εκδρομή.

ΝΕΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Την Κυριακή 05 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας και στον Ι. Ν.Αγ. Γεωργίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ανακομιδή των Πανσέπτων και Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου ( 03.Νοεμβρίου). Με μέριμνα του Συλλόγου μας και την πολύτιμη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως μας, καταφέραμε να έχουμε προς προσκύνηση απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Έτσι το πρωί της 5ης Νοεμβρίου και με όλες τις πρέπουσες τιμές, το Λείψανο κατέφθασε στο Ναό μας διά του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιερεμία, ο οποίος μετά του Πρωτοσυγγέλου Αρχιμανδρίτου π. Ιάκ. Κανάκη, του Αρχιδιακόνου π.Αυγουστίνου, του Ιερομονάχου π.Διονυσίου και του Προέδρου του Συλλόγου μας Παν. Παγιώτα, μετέφεραν το πολυτίμητο κειμήλιο εντός του Ναού και πλάι στην εικόνα του Αγίου, προς τιμητική προσκύνηση. Οι προαναφερθέντες κληρικοί μετά του πατρός Βασιλείου Κλάψη από το Αστέρι Λακωνίας και του δικού μας ιερέα π. Χρήστου, αποτέλεσαν και τους Λειτουργούς της μεγάλης αυτής θρησκευτικής ιερουργίας. Ιεροψαλτικές υπηρεσίες προσέφεραν οι Ηρακλής Μπέζος, Νικ. Παπαδόπουλος, Γιώργος  Τσιριγώτης και  Παναγιώτης Λαμπρόπουλος. Πλήθος κόσμου συνέρευσε στο χωριό μας προκειμένου να λάβει την ευλογία του Αγίου Γεωργίου δια μέσου των Ιερών Λειψάνων, τα οποία με επιθυμία του Μητροπολίτου μας περιφέραμε πέριξ του Ναού, αλλά και εντός του κοιμητηρίου της κοινότητας. Αγιάσθησαν οι προσφερόμενες αρτοκλασίες, εψάλλει το τροπάριο της «Υπερμάχω» έχοντας αναρτημένη εντός του Ναού τη βυζαντινή βασιλική σημαία του Μ. Κωνσταντίνου, ενώ μετά το τέλος της Θ.Λειτουργίας ο Σύλλογός μας προχώρησε στην τιμητική βράβευση του Σεβ. Μητροπολίτου μας για το θεάρεστο και πολυσχιδές ανθρώπινο έργο του.

Δυστυχώς για τους ίδιους, ΔΕΝ μας τίμησαν με την παρουσία τους, παρά την πρόσκληση που έλαβαν, ΚΑΝΕΙΣ  από το 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευ. Γιαννακούρας. Βέβαια για τον γράφοντα, η συμπεριφορά όλων αυτών θεωρεί ται δεδομένη, αφού και πάλι την έχουμε ξαναβιώσει. Από τη στιγμή που η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ τους αναγνώριση  περιορίζεται αυστηρά και μόνο στην ΨΗΦΟΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ τους δράση, η ανυποληψία θα είναι η μόνη τους εποδός. Άλλωστε όλοι αυτοί δεν είναι τίποτε περισσότερο, από ένα κομμάτι του ψεύτικου πολιτικού κατεστημένου που εξουσιάζει την επαρχία μας τα τελευταία χρόνια, που για άλλη μια φορά δεν επέδειξαν τον προσήκοντα σεβασμού προς την ιερότητα της ημέρας αλλά και το πρόσωπο του Σεβασμιοτάτου. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα τοπικά μέσα και τύπος, οι οποίοι αγνόησαν τη σημαντικότητα του γεγονότος, αλλά καλύπτουν μετά παρρησίας τα γουρουνοκρασοπανήγυρα της περιοχής μας.

Μας τίμησαν ωστόσο ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νικ. Γιαννακόπουλος, ΟΧΙ ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, αλλά ως προσωπικός φίλος του Συλλόγου,ο Διοικητής της Πυρ. Υπηρ.Μεγαλόπολης  Κος Μπουντούρης Χρ.και ο Διοικητής του Αστυν. Τμ. της πόλης Κος Κουρτέσης  Π. (προφανώς επειδή τιμούν τη στολή τους ) και ο Πρόεδρος του Εμπ. Συλλ. Μεγαλόπολης Κος Αντώνακας Ν.

Ακολούθησαν κεράσματα και καφές στην αίθουσα του πνευματικού μας κέντρου, ενώ για τη συνέχεια υπήρξε δεξίωση σε ταβέρνα γειτονικής κοινότητος. Για εμάς όλους τους Ανθοχωρίτες η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε σταθμό στο έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια ο Σύλλογός μας και η Εκκλησία μας. Ευχόμαστε από καρδιάς σε πατριώτες, φίλους και όσους είχαν την τιμή να προσκυνήσουν τον Άγιο «ζωντανά», καλή δύναμη, υγεία και μακροημέρευση στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Υγεία και μακροημέρευση ευχόμαστε όμως  και για τον Σεβαστό μας Ποιμενάρχη και Πατέρα κ. Ιερεμία, υπό την καθοδήγηση του οποίου έχουμε τεθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, μέλη του Δ.Σ. καθώς  και ο Βασ. Αθανασόπουλος εκπροσωπώντας τον Ιερέα μας π. Χρήστο, μεταβήκαμε στο Αστέρι Λακωνίας, προκειμένου  να τιμήσουμε έμπροσθεν του ποιμνίου του, τον Ιερέα π. Βασ. Κλάψη, για την πολυετή προσφορά του αλλά και την αγάπη του για το χωριό μας. Η τελετή έλαβε χώρα στην εκκλησία του Αστερίου μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας, την οποία και παρακολουθήσαμε. Τόσο η οικογένεια του πατρός Βασιλείου, όσο και του συμπατριώτη μας Νίκου Παπαδόπουλου ανέλαβαν την φιλοξενία μας καθ’ όλα.Τους ευχαριστούμε δεόντος.                                                                                     

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου εορτάστηκαν  στο χωριό μας τα «Εισόδια της Θεοτόκου». Αρκετοί πατριώτες και φίλοι έδωσαν το παρόν τη μεγάλη αυτή ημέρα στην εκκλησιά μας, παρ’όλο που η μέρα ήταν καθημερινή και εργάσιμη, για να παρακολουθήσουν  τη Θ. Λειτουργία στην οποία χοροστάτησαν ο π. Θεοδ, Γεωργαντάς και ο π. Χρήστος  Αθανασόπουλος. Ιεροψάλτες στην ιερουργία ήταν οι  Ηρ. Μπέζος , Κ. Σαραντόπουλος και  Γεωρ. Ρεμπής. Ακολούθησαν καφές και νηστήσιμο λόγω της ημέρας μενού, στην αίθουσά μας, προσφορά του Εκκλ. Συμβουλίου. Στην ίδια εκδήλωση προσφέρθηκε από το Σύλλογό μας ως εθιμοτυπικό δώρο προς τα μέλη και τους φίλους του, ηδύποτο ρόδι σε περίτεχνη καράφα. Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια  κατά την διαδικασία  παρασκευής  του ποτού, το μέλος Βασίλη Αθανασόπουλο, ο οποίος το εμπλούτισε με τις γνώσεις του.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου αρκετοί συμπατριώτες και φίλοι δώσαμε το παρόν στον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, στο Ηρώο της ομώνυμης πλατείας στη Μεγαλόπολη. Τιμήσαμε κατ’ αυτόν τον τρόπο τους τρείς συμπατριώτες μας που τα τελευταία τρία χρόνια αναγεγραμμένοι και αυτοί στο μνημείο, συμπληρώνουν τη μακάβρια λίστα των θυμάτων της περιόδου εκείνης. 

 Από την Κα Πολίτη Ευγενία, επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας, λάβαμε τις ευχαριστίες της για τη συνδρομή μας προς την οικογένειά της στη ζημιά που υπέστη στην οικία της επί της οδού Κολοκοτρώνη 65, λόγω πυρκαγιάς, το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ευχαριστίες ωστόσο εκφράζει για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ .Μεγαλόπολης, για τον οδηγό του ασθενοφόρου, καθώς και για την Π. Υ. Μεγαλόπολης αφου κατέφθασε μετά 3 λεπτών στο συμβάν,δρώντας άμεσα και αποτελεσματικά στο γεγονός.

Ενημερώνουμε επίσης τους συμπατριώτες και τα μέλη του Συλλόγου μας, ότι κυκλοφόρησε το ημερολόγιο για το έτος  2018.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου μας  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  06 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:30 στο εξοχικό κέντρο «Το πάρκο» στα Περιβόλια. Τιμή συμμετοχής 7€ κατ’ άτομο – παιδιά δωρεάν (πλήρες μενού και κρασί).

Ευχόμαστε χρόνια πολλά, καλή και ευτυχισμένη νέα χρονιά, με υγεία και υπομονή για όλο τον κόσμο.

ΘΑΝΑΤΟΙ: Απεβίωσε στις 08/10/2017 σε ηλικία 87 ετών η συμπατριώτισα Αθανασία Σεφέρου-Σαραντοπούλου. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο κοιμητήριο Ηλιούπολης. Στις 03/11/2017 απεβίωσε ο Λεων.Αθανασόπουλος, σύζυγος της συμπατριώτισας μας Κων/νας  Καλογεροπούλου. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο Μπραχαμίου στις 04 του ίδιου μήνα. Στις 5/11 απεβίωσε η Θεώνη (Νώνη) Λιάκουρα σύζυγος του συμπατριώτη μας Παν. Λιάκουρα. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο κοιμητήριο Μεγαλόπολης. Στις 26/11 απεβίωσε η Αθηνά Σαραντοπούλου σύζυγος του Γεωργίου Δ. Σαραντόπουλου. Η κηδεία της  έγινε την Τετάρτη 29/11 στο κοιμητήριο Γλυφάδας.                                                                      

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ: Ευχαριστούμε θερμά για τις οικονομικές του συνεισφορές τους: Βασ. Γιαννακόπουλο, Ευαγ.Μαλτέζο και Παπαδοπούλου Ιωάννα.

_________________________________________

Σημείωση εκ μέρους της σελίδας του Καφενείου της Μεγαλόπολης

Παρόλο που είχαμε προσκληθεί από τον Σύλλογο να παραβρεθούμε στην εκδήλωση του, αυτό δεν κατέστη δυνατόν για επαγγελματικούς λόγους. Λυπούμαστε που ο Σύλλογος μας μέμφεται επειδή είχαμε ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν υπήρχε κανένας τρόπος να καλύψουμε την εκδήλωση. Γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος του Συλλόγου ότι η σελίδα του Καφενείου της Μεγαλόπολης δεν ανήκει σε επαγγελματίες , ούτε έχει προσωπικό, παρόλα αυτά μας τα χώνει και μας επιπλήτει. Η αναφορά του μας αδικεί γιατί η σελίδα μας παρουσιάζει πάντα οτιδήποτε μας στέλνει ο Σύλλογος και όλοι οι υπόλοιποι και προσπαθούμεπάντα όταν έχουμε χρόνο να καλύπτουμε όποιες  εκδηλώσεις μπορούμε. Δεν επιλέγουμε ποτέ. Και πάλι λυπούμαστε για την αναφορά του , ελπίζουμε να αντιληφθεί την λάθος κρίση και σύγκριση που κάνει.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ