Τα νέα του Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος»

0
399

Το Σάββατο 06.01, 2018 ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας για το έτος 2018.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εξοχικό κέντρο «Το Πάρκο» στα Περιβόλια και οι συμμετέχοντες σε αυτή ήταν πολλοί. Πλούσιο μενού και άφθονο κρασί συνόδευσαν τους παρευρισκόμενους καθ’ όλη τη διάρκεια της  συγκέντρωσης, μέσα σε κλίμα συντροφικότητας και συμπόρευσης  με ευχές και ελπίδα για μία νέα χρονιά γεμάτη υγεία, ευημερία και υπομονή για όλους. Αξίζει να σημειωθεί πως το κυρίως μενού ήταν αγριογούρουνο λαδορίγανη, προσφορά του μέλους Σεφέρου Δημήτρη και σε άψογη εκτέλεση της Βάσως Βαζιντάρη,ως …μαΐστρου της μαγειρικής τέχνης. Τα παιδιά του χωριού έψαλλαν τα κάλαντα των Φώτων, καθώς και αυτά των Χριστουγέννων της Ικαρίας και της Κρήτης, μετά το τέλος των οποίων πραγματοποιήθηκε η ευλογία και η κοπή της πίττας από τον Ιερέα του χωριού και τον Πρόεδρο του Συλλόγου, η οποία και αναίδειξε ως τυχερή την Ξανθή Αλατσάκη –Φωτοπούλου. Παράλληλα στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η τιμητική βράβευση του Ιωάν. Σαραντόπουλου για την εισαγωγή του σε ΤΕΙ  της χώρας, ως αποτέλεσμα των πανελληνίων εξετάσεων του έτους 2016-2017. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή πορεία στη νέα εκπαιδευτική του βαθμίδα.

Την Τετάρτη 03. 01.2018 απεβίωσε ο Ιωάννης Θεοδοσόπουλος, γυναικάδελφος του συμπατριώτη μας και μέλους του Συλλόγου, Παναγιώτη Ζύγουρα. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στις 05.01.2018 στο κοιμητήριο Ανδρούσας στη Μεσσηνία. Ας  είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Την Κυριακή 07.01.2018 και στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ανθοχωρίου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του συμπατριώτη μας Αριστείδη Καλογερόπουλου. Ακολούθησε καφές και γεύμα στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, με ευθύνη της οικογένειας. Αρκετός ήταν ο κόσμος που παρευρέθει στη μνήμη του αειμνήστου συμπατριώτη και μέλους ου Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποτίωντας φόρο τιμής σε έναν καλό και γνήσιο Ανθοχωρίτη. Αιωνία αυτού η μνήμη.

Ο Σύλλογος μας προγραμματίζει , ενόψει Αποκριών, εκδηλώσεις εορτασμού και εθιμοτυπίας, με το παραδοσιακό κάψιμο του Καρνάβαλου, την τήρηση της «μακαρονούς» για την υποδοχή της Μεγάλης Σαρακοστής, το παιχνίδι της πινιάτας για τους μικρούς μας φίλους και το πέταμα του χαρταετού, κατά  το τριήμερο 17, 18 και 19 Φλεβάρη. Όσοι πιστοί επικοινωνήσατε για τις λεπτομέρειες και…προσέλθετε.
Με τις θερμότερες ευχές του Συλλόγου μας για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα.

 
Παγιώτας Παναγιώτης ( Μπινιώρη)

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here