Τα νέα του Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος»

0
391

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017, ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε την πρώτη, σειράς περιπατητικών αποδράσεων θρησκευτικού, επιμορφωτικού αλλά και φυσιολατρικού χαρακτήρα, που σκοπό έχουν τόσο την αναψυχή και την ανάπαυλα  από την καθημερινότητα των συμμετεχόντων, όσο και την ωφέλεια όλων σε εμπειρίες και γνώσεις είτε για μνημεία του τόπου μας, είτε για πρακτικές και έθιμα του λαού μας που δυστυχώς σταδιακά χάνονται. Κατά βάση, οι αποδράσεις αυτές θα είναι ολιγόωρες, αλλά και ευέλικτες στις ώρες εκκίνησης και επιστροφής. Παράλληλα πέραν των όποιων ξεναγήσεων, θα περιλαμβάνουν κοινή μας συνεστίαση σε καταστήματα εστίασης ή ελεύθερους χώρους (τύπου πικ νικ) με στόχο την ανάπτυξη της συντροφικότητας και της ψυχικής εγγύτητας μεταξύ μας, που είναι τόσο αναγκαίες στις μέρες μας. Εξάλλου πάντα με γνώμονα τις σημερινές δύσκολες για όλους συγκυρίες, ο Σύλλογός μας θα προσπαθεί να επιδοτεί αυτές τις εξορμήσεις, είτε με τα έξοδα μετακίνησης, είτε με το γεύμα, είτε με άλλο τρόπο, πάντα με γνώμονα τις ανάγκες των συμμετεχόντων αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου.

Η πρώτη μας λοιπόν απόδραση είχε ως προορισμούς την ιστορική Μονή Καλτεζών, αλλά και το γειτονικό χωριό Πάπαρη, στο οποίο και παραμείναμε για γεύμα. Οι γνώσεις μας από την Μονή αλλά και οι εικόνες από τους  χώρους της (Καθολικό, κρυφό σχολειό, ιστορικός χώρος πρώτης Εθνοσυνέλευσης κ.α.)υπήρξαν πολλές και σημαντικές . Η συνέχεια υπήρξε εξίσου όμορφη, αφού όλοι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα υπέροχο γεύμα σε έναν εξίσου ωραίο και ζεστό χώρο στην πλατεία της κοινότητας Πάπαρη, με τη δική της ιστορική διαδρομή, κυρίως στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Η πολύ νόστιμη κουζίνα και το άφθονο κρασί, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή μουσική που μας συντρόφευε καθ’ όλη την παραμονή μας,  επιστέγασαν την μικρή αλλά σημαντική αυτή εξόρμησή μας, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ευχηθούν τα καλύτερα για τη νέα χρονιά, αποχαιρετώντας με … ένα (σχήμα λόγου)ποτηράκι κρασί, την προηγούμενη. Ευχαριστούμε όλους τους εκδρομείς και ευχόμαστε να είναι και πάλι κοντά μας και σε επόμενες αποδράσεις μας.

Καλή και δημιουργική νέα χρονιά για όλο τον κόσμο.

Γνωστοποιούμε ότι οι 3 τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν στην ετήσια λαχειοφόρο αγορά του Συλλόγου μας, η κλήρωση της οποίας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την αντίστοιχη κλήρωση του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου της 31/12/2017 και σύμφωνα με τη σειρά δημοσίευσής τους (κατά τα 3 τελευταία ψηφία) ήταν οι : 00735, 00079 και 00814 για αντίστοιχα το 1ο , 2ο και 3ο δώρο αυτής.

     Παγιώτας Παναγιώτης (Μπινιώρης)

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here