Τα νέα του Μορφωτικού Συλλόγου Ζώνης

0
228

Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε πολλοί Ζωναταίοι να επισκεφθούν το χωριό και να περάσουν μαζί μας τις μέρες του Πάσχα. Βέβαια, η προσέλευση δεν ήταν πολύ μεγάλη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, γιατί οι οικονομικές δυσκολίες που όλοι βιώνουμε εμποδίζει τις μετακινήσεις. Γνωρίζουμε καλά όμως, πως η σκέψη όλων αυτές τις μέρες βρίσκεται στο χωριό που αγαπούν και πάντα λαχταρούν να βρεθούν. Ευχόμαστε να έχουν άλλες ευκαιρίες για χαρούν.

Τη Δευτέρα 17/04/2017, έγινε στη Ζώνη η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας. Αφού διαβάστηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, τέθηκαν ενδιαφέρουσες και σημαντικές προτάσεις από τα μέλη. Όλες σχεδόν είναι προσιτές και μπορούν να υλοποιηθούν από το Σύλλογο στο επόμενο χρονικό διάστημα ή να συντελέσει το Δ.Σ. ώστε να βοηθήσουν κι άλλοι φορείς στην υλοποίησή τους. Οι προτάσεις που τέθηκαν, ψηφίστηκαν ομόφωνα, κυριάρχησε πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας. Όλα έγιναν σε ένα κλίμα φιλικό, συνοδευόμενο από ζεστά ροφήματα και σπιτικά γλυκίσματα.

Την ίδια μέρα είχε προγραμματιστεί με πολύ επιμέλεια το τουρνουά μπάσκετ, σε συνεργασία με την Α.Ε.Μ. Πολύβιος. Δυστυχώς όμως, ο καιρός δεν βοήθησε αφού με την απογευματινή μπόρα το γήπεδο κρίθηκε ακατάλληλο και το τουρνουά ματαιώθηκε.

Με απογοήτευση πληροφορηθήκαμε ότι η ταβέρνα του χωριού μας «Τα Πλατάνια», άλλη μια φορά θα κλείσει στο τέλος Απριλίου. Ευελπιστούμε και εκφράζουμε την ευχή μας να ξαναλειτουργήσει μα καινούργια διεύθυνση. Είναι κάτι που ο καθένας από μας αλλά και το ίδιο το χωριό το έχουμε ανάγκη.

Την Πέμπτη, 20/04/2017 και την Παρασκευή 21/04/2017, έγινε η Θεία Λειτουργία στο γραφικό εκκλησάκι του χωριού μας, της Ζωοδόχου Πηγής. Και τις δύο μέρες το εκκλησάκι γέμισε από κόσμο, αρκετοί Ζωναταίοι πήγαν με τα πόδια απ’ το χωριό, αφού η δημοτική αρχή είχε φροντίσει να διαπλατυνθεί και εξομαλυνθεί το κομμάτι του χωματόδρομου που οδηγεί στην εκκλησία.

Την Δευτέρα 17/04/2017 Φώτιος Αποστόλου Τσίχλης και η σύζυγος του Σταυρούλα οι οποίοι μένουν μόνιμα στην Γερμανία, βάφτισαν το αγοράκι τους στην Αρτέμιδα. Του έδωσαν το όνομα του παππού του Αποστόλη. Τους ευχόμαστε να τους ζήσει και να το καμαρώνουν.

Στις 20/04/2017, έφυγε από κοντά μας ο Δημήτριος Λαμπρόπουλος του Ευαγγέλου, ετών 50. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Κηδεύτηκε στο Ναύπλιο όπου και διέμενε.

Το αναπηρικό αμαξίδιο που απέκτησε ο Σύλλογός μας συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια με τη βοήθεια μελών και φίλων, το πρόσφερε στο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Μεγαλόπολης. Θα διατίθεται σε κάθε συμπολίτη μας που θα το χρειαστεί για το χρονικό διάστημα που το έχει ανάγκη. Στην παραλαβή παρόντες ήταν, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Ανδρέας Δούκουρης και προσωπικό του Κ.Α.Π.Η., ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Μαρκολιάς, ο πρόεδρος της Τηλεθέρμανσης κ. Σπύρος Τσιριγώτης, ο ιδιοκτήτης του Αρκαδικού Κήρυκα κ. Ηλίας Τσαρμπόπουλος, αντιπροσωπία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας καθώς και μέλη του. Προοπτική και στόχος μας είναι να παρακινηθούν κι άλλοι φορείς και πολίτες του δήμου, έτσι ώστε να συγκεντρώσουμε ακόμα περισσότερα καπάκια για να προστατέψουμε το περιβάλλον από το πλαστικό, αλλά και να δείξουμε την κοινωνική μας ευαισθησία σε συνανθρώπους μας. Επικοινωνήστε για να συντονιστούμε και να δράσουμε μαζί.

Την Κυριακή 23/04/2017, ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ διοργάνωσε το Bioracer Cup, στην κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ ΕΛΙΤ, MASTERS.
Ο ποδηλατικός αυτός αγώνας με αφετηρία τη Μεγαλόπολη, πέρασε από τα χωριά Καρύταινα-Ελληνικό-Σύρνα-Ψάρι-Παλαμάρι-Παύλια-Τρίλοφο-Ζώνη- Μεγαλόπολη-Λεοντάρι-Ποταμιά-Καμάρα-Άκοβο-Δυράχι-Μεγαλόπολη.
Στη Ζώνη τους περιμέναμε και χειροκροτήσαμε τους σπουδαίους αθλητές.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here