ΑρχικήΑΡΘΡΑΤα νέα του Μορφωτικού Συλλόγου Ζώνης

Τα νέα του Μορφωτικού Συλλόγου Ζώνης

Στις 26 Οκτωβρίου 2016, γιορτάσαμε τον πολιούχο του χωριού μας Άγιο Δημήτριο με Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. Ο Σύλλογος μας προσέφερε άρτους και ακολούθησε γεύμα με καλό φαγητό και γλυκό στην αίθουσά μας στ’ Αλώνια, στο οποίο μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλά μέλη μας και συμπατριώτες μας. Η μεγάλη νικήτρια της λαχειοφόρου αγοράς μας ήταν η συμπατριώτισσά μας κ. Μαρίνα Ηλ. Λαμπροπούλου, σύζυγος Στάθη Γιαννόπουλου (από τα Όχθια), η οποία κέρδισε την τηλεόραση των 32 ιντσών. Ευχαριστούμε επίσης τις εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Μεγαλόπολης (την Ταμία κ. Αθανασία Γκέκα – Δημοπούλου, το Μέλος κ. Καίτη Βρωμοβρυσιώτη και το Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. Χριστίνα Μπαϊλού – Λαμπροπούλου) που παραβρέθηκαν στην εκδήλωσή μας καθώς και τον Παλαμαραίο φίλο του χωριού μας κ. Γιώργο Χίνη, ο οποίος προσέφερε μία κούτα με παιδικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, τα οποία έγιναν ανάρπαστα από τους παππούδες και τις γιαγιάδες της Ζώνης που ήταν στη γιορτή μας. Μοιράστηκε επίσης το Ημερολόγιο 2017 που εξέδωσε ο Σύλλογός μας, αφιερωμένο στα πέτρινα αναπαλαιωμένα σπίτια της Ζώνης, το οποίο απέσπασε πολύ θετικές κριτικές τόσο για το θέμα του, τα κείμενα που το συνόδευαν, όσο και για την φροντισμένη του εμφάνιση, για την οποία δούλεψε εθελοντικά ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής μας Επιτροπής Γιάννης π. Γαϊτανάκης. Και του χρόνου με υγεία, να γιορτάσουμε πάλι όλοι μαζί.

Ο Σύλλογός μας λειτουργεί από τα μέσα Οκτωβρίου – όπως προβλέπει το Καταστατικό του – Δανειστική Βιβλιοθήκη, με υπεύθυνη τη Γραμματέα του Συλλόγου μας Ζαχαρούλα Παν. Γαϊτανάκη, λογοτέχνιδα, ισόβιο μέλος του Παγκόσμιου Κογκρέσου των Ποιητών, το οποίο της έχει απονείμει Διδακτορικό Λογοτεχνίας.
Ήδη έγινε η καταγραφή όλων των βιβλίων και περιοδικών που διαθέτει η Βιβλιοθήκη μας και σε ειδικό Βιβλίο καταγράφονται τα άτομα που δανείζονται βιβλία για να διαβάσουν ενώ μία φορά την εβδομάδα (κάθε Σάββατο για δυο ώρες) η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή για το κοινό. Παρακαλούνται όσοι θέλουν να προσφέρουν βιβλία για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης καθώς και επιτραπέζια παιχνίδια ή γραφική ύλη, να επικοινωνήσουν με τη Γραμματέα μας ή να μας τα στείλουν – με απλό ταχυδρομείο – στη διεύθυνση: Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη, ΖΩΝΗ Δήμου Μεγαλόπολης, 22200 ν. Αρκαδίας, με την ένδειξη: Για τη Βιβλιοθήκη του Συλλόγου.

Με τη βοήθεια μηχανήματος του συγχωριανού μας Θανάση Δημ. Τόμπρου και την προσωπική εργασία του Τ. Αναστόπουλου, έγιναν το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του Συλλόγου μας στ’ Αλώνια, εργασίες τοποθέτησης σωλήνων ύδρευσης και σωλήνων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. Ευχαριστούμε τους δύο συμπατριώτες μας για την εθελοντική τους προσφορά. Η δύναμή μας, αγαπητοί μας συμπατριώτες και φίλοι, είστε εσείς. Ο Σύλλογος δεν έχει από αλλού πόρους. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ανανεώσετε την συνδρομή σας για το 2016 και να γραφτούν νέα μέλη, ώστε να μπορούμε πιο δυναμικά να διεκδικήσουμε πράγματα για το χωριό μας.

Ευχαριστούμε και τιμήσαμε με Δίπλωμα Τιμής τον ομογενή (από Καναδά) συμπατριώτη μας κ. Κώστα Γ. Λαμπρόπουλο, για τη δωρεά 350 ευρώ στον Σύλλογό μας, για την έκδοση έγχρωμου 12σέλιδου Ενημερωτικού Δελτίου μέσα στο 2017 και για έργα που θα πραγματοποιήσει το Σωματείο μας στο χωριό μας.

 

zoni-kyprioi1
Η Πρόεδρός μας Μαρία Λαγούδη – Καλομάλου στο θερμό της καλωσόρισμα στην αντιπροσωπεία των Κυπρίων από τη Ζώδια της Κύπρου, μαζί με τη Γραμματέα και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, το απόγευμα, στην αίθουσα του Συλλόγου μας στ’ Αλώνια, έγινε μία συνάντηση γνωριμίας με την επίσκεψη εκπροσώπων των κατεχόμενων Κοινοτήτων Άνω και Κάτω Ζώδιας Λευκωσίας, με επικεφαλής τον καθηγητή του Παν. Αθηνών κ. Ανδρέα Ι. Βοσκό, ο οποίος μίλησε για τους κοινούς δεσμούς των Αρκάδων με την Κύπρο καθώς και των χωριών Ζώδιας και Ζώνης Προβλήθηκαν επίσης διαφάνειες. Το παρόν έδωσαν και μίλησαν ο Κοινοτάρχης της Κάτω Ζώδιας κ. Χριστόδουλος Καττιρτζής, εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου της Άνω Ζώδιας ο κ. Σόλων Ι. Βοσκός, Πρόεδρος του Σωματείου Ν.Π. Γιάγκος, ο Πάρεδρος της Ζώνης κ. Χρήστος Χρ. Τσίχλης και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσης Παπαδόπουλος. Χαιρετισμό της Προέδρου των Κυπρίων Ξάνθης κ. Ελένης Χατζηγεωργίου διάβασε η Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης κ. Βασίλης Χίνης, ο τέως Δήμαρχος Γόρτυνος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κων/νος Μιχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Γιώτης, ο Δημ. Σύμβουλος Παν/της Ηλ. Λαμπρόπουλος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης κ. Νίκος Αντώνακας. Στους παρευρισκομένους προσφέρθηκαν κεράσματα ενώ στη συνέχεια ο Σύλλογος παρέθεσε δείπνο στους Κυπρίους επισκέπτες μας στην ταβέρνα της Ζώνης. Ο κ. Σόλων Βοσκός, δήλωσε συγκινημένος: «Νομίζω ότι ήρθα στους συγγενείς μου». Δείτε την ομιλία του κ. Ανδρέα Βοσκού μαζί με τις διαφάνειες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, στο ιστολόγιο του Συλλόγου μας: www.zounati.wordpress.com

 

Ο Κοινοτάρχης της Κάτω Ζώδιας κ. Χριστάκης Καττιρτζής.
Ο Κοινοτάρχης της Κάτω Ζώδιας κ. Χριστάκης Καττιρτζής απευθύνει χαιρετισμό.

 

 Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης.
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσης Παπαδόπουλος καλωσορίζει τους Κυπρίους επισκέπτες μας.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ «ELLINIKON CROSS COUNTRY RACE 2016» Ο Σύλλογος των «ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΞ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ « Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ τίμησε τον Σύλλογό μας για την ενεργή υποστήριξη που προσέφερε στην διεξαγωγή του αγώνα ορεινού δρόμου «ELLINIKON CROSS COUNTRY RACE 2016», με την στελέχωση ενός σταθμού (στεκ) εφοδιασμού των αθλητών, αποστέλλοντάς μας ευχαριστήρια επιστολή, το μετάλλιο και το έπαθλο των αγώνων, τα οποία και εκτίθενται στη Βιβλιοθήκη μας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στ’ Αλώνια.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει τις ευχαριστίες του: στον κ. Γιώργο Παν. Αποστολόπουλο, για τη δωρεά βιβλίων, καθώς και στον Καθηγητή κ. Ανδρέα Βοσκό για σειρά βιβλίων με θέμα την Κύπρο, που προσέφεραν στη Βιβλιοθήκη μας.

zoni-11-2016-trofima

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΓΑΠΗΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ από τον Σύλλογό μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Μεγαλόπολης «Καλλιστώ». Από τις 5 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2016, καθημερινά 11 με 12 το μεσημέρι, στην Αίθουσα του Συλλόγου μας στ’ Αλώνια, συγκεντρώνουμε συσκευασμένα τρόφιμα, βασικά είδη διατροφής μακράς διαρκείας και θα τα προσφέρουμε σε ελληνικές οικογένειες της περιοχής μας, που τα έχουν ανάγκη. Αυτές τις γιορτές, ας δώσουμε χαρά σε συνανθρώπους μας και ας κάνουμε πράξη το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων. Περιμένουμε τη βοήθειά σας.

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζώνης, εύχονται στα Μέλη του Σωματείου μας, στους συμπατριώτες και φίλους μας ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

Η Πρόεδρος
Μαρία Λαγούδη – Καλομάλου

Η Γραμματέας
Ζαχαρούλα Παν. Γαϊτανάκη

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ