ΑρχικήΑΡΘΡΑΤα νέα του Μορφωτικού Συλλόγου Ζώνης

Τα νέα του Μορφωτικού Συλλόγου Ζώνης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

-Το πρωί της Πέμπτης 19 Μαΐου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γόρτυνος κ. Δημήτρης Γιώτης  με τον Υπεύθυνο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Γιώργο Κρόκο, επισκέφθηκαν την αίθουσα του Συλλόγου μας στ’ Αλώνια και τον περιβάλλοντα χώρο και συζήτησαν με τη  Πρόεδρό μας Μαρία Λαγούδη-Καλομάλου, τη Γραμματέα Παν. Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη, το Μέλος του Δ. Σ. Τάκη Παπαδημητρίου και τον Πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής Γιάννη Παν. Γαϊτανάκη, μία σειρά θεμάτων και έργων που είναι σε προτεραιότητα από τον Σύλλογό μας. Συγκεκριμένα προτάθηκαν:

1.- Περίφραξη του υπολοίπου μαντρότοιχου που περικλείει το Γήπεδο Μπάσκετ στ’ Αλώνια. Διαγράμμιση του Γηπέδου, φρεάτια.
2.- Τοποθέτηση πλακιδίων τοίχου στην κουζίνα της αίθουσας του Συλλόγου στ’ Αλώνια.
3.- Ως πρώτη επιλογή να γίνει ασφαλτόστρωση (υπάρχει πρόβλεψη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2016), στο δρόμο που οδηγεί στο κτίριο του Συλλόγου μας στ’ Αλώνια.
4.- Τοποθέτηση δύο μικρών κάδων απορριμμάτων στον προαύλιο χώρο της αίθουσας του Συλλόγου μας στ’ Αλώνια κι ενός κάδου πλησίον του εικονοστασίου του ξωκλησιού του Αγίου Νικολάου, στο δρόμο από Παλιοκάτενα προς Ζώνη.
5.- Μεταφορά της τσουλήθρας σε χώρο πλησίον με τις κούνιες, προσθήκη τραμπάλας που ήδη υπάρχει στην αποθήκη μας  και τελική διαμόρφωση της παιδικής χαράς μέσα στο καλοκαίρι.
6.- Παραχώρηση από τον Δήμο καλλωπιστικών φυτών και δέντρων για φύτευση από τον Σύλλογο σε δημόσιους χώρους της Ζώνης.

Η συνάντηση (φωτογραφία) έγινε σε πολύ καλό κλίμα και αποφασίστηκαν να γίνουν άμεσα κάποια από αυτά τα έργα.

zoni1

-Μέλη από το Δ. Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου μας έβαψαν την εξώπορτα του προαύλιου χώρου στ’ Αλώνια, φύτεψαν πολλές πικροδάφνες σε διάφορα κοινόχρηστα μέρη του χωριού ενώ έβαψαν – με δικές τους δαπάνες – και  το δεύτερο προσκυνητάρι του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις στα Παλιοκάτενα.

zoni2

-Την Κυριακή 5 Ιουνίου έγινε στη Ζώνη το 40ημερο Μνημόσυνο της συγχωριανής μας Αθηνάς Αθαν. Σιαμπάνου.

-Την Κυριακή 12 Ιουνίου, στο Ναύπλιο, έγινε το 40 ήμερο Μνημόσυνο του συμπατριώτη μας Αθανάσιου Δ. Λαμπρόπουλου.

-Στις 18 Ιουνίου στον Άγιο Δημήτριο Ζώνης έγινε το 40ήμερο Μνημόσυνο της συγχωριανής μας Μαρίκας Γ. Τόμπρου. Η οικογένειά της προσέφερε καφέ και φαγητό στην αίθουσα του Συλλόγου μας στ’ Αλώνια και δώρισε για τον χώρο αυτόν, μία χειροποίητη εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη μνήμη της. Τα παιδιά της Θανάσης, Δημήτρης, Παναγιώτης και Χριστίνα προσέφεραν επίσης στον Σύλλογο 200 ευρώ στη μνήμη των γονέων τους Γιώργου και Μαρίκας Τόμπρου. Τους ευχαριστούμε πολύ για την μεγάλη  προσφορά τους κι ελπίζουμε να βρει κι άλλους μιμητές.

-Το Σάββατο 14 Μαϊου 2016, στον Άγιο Δημήτριο Ζώνης, έγινε ο γάμος της συμπατριώτισσάς μας Ελευθερίας (Ρίτας) Αθαν. Αργυροπούλου μετά του Νικολάου Λεων. Ζαβαλιέρη. Τους ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτο.

-Ο Σύλλογός μας προχώρησε στην παραγγελία 90 καρεκλών τύπου καφενείου σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και η παραλαβή τους θα γίνει την Πέμπτη στις 23 Ιουνίου. Η δαπάνη καλύπτεται από τα ταμειακά διαθέσιμα του Συλλόγου μας και τις δωρεές συμπατριωτών μας. Ήδη προσέφεραν από 100 ευρώ οι κύριοι Χρήστος Χρ. Τσίχλης (Πρόεδρος της Δ. Κ. Ζώνης), Βασίλης Ι. Λαμπρόπουλος,  Γεώργιος Αθ. Παπαδόπουλος και Γιάννης Γ. Καραλέκας. Πενήντα ευρώ προσέφερε ο κ. Γιάννης Αντωνόπουλος. Όλους τους ευχαριστούμε πολύ.

-Η αίθουσα του Συλλόγου μας στ’ Αλώνια, παραχωρείται δωρεάν στους συμπατριώτες μας για τις κοινωνικές τους εκδηλώσεις. Επειδή όμως οφείλουν – όσοι την χρησιμοποιούν – να προσέχουν ώστε να μην γίνονται καταστροφές στα αντικείμενα του χώρου και να διατηρείται η καθαριότητά του, το Δ. Σ. κατέγραψε 10 προτάσεις συμπεριφοράς για όσους κάνουν χρήση της αίθουσας, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο επίσημο ιστολόγιο του Συλλόγου μας.

-Συνεχίζονται οι δωρεές συμπατριωτών μας και φίλων του Συλλόγου μας σε αντικείμενα για την κουζίνα της αίθουσάς μας και τις εκδηλώσεις μας (ποτήρια, πιάτα, άλλα μαγειρικά σκεύη, χαρτικά, απορρυπαντικά κ. ά.) αλλά και βιβλίων για τη Βιβλιοθήκη μας. Κάθε προσφορά τους είναι πολύτιμη και τους ευχαριστούμε πολύ.

-Εγκρίθηκε από τον Δήμο Μεγαλόπολης και υπογράφτηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γόρτυνος κ. Δημ. Γιώτη η δαπάνη αγοράς των πλακιδίων για την κουζίνα και τα δύο W.C. του κτιρίου στ’ Αλώνια. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν οι εργασίες από συμπατριώτες μας πλακάδες.

-Την Κυριακή 17 Ιουλίου, στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Ζώνης, θα γίνει το ετήσιο Μνημόσυνο του συγχωριανού μας Ιωάννη Δ. Ζούζουλα.

-Στο τέλος του Ιουνίου, με την εποπτεία του Συλλόγου μας, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ολοκλήρωσης της ανακατασκευής του 4ου κοινοτικού Πηγαδιού στα Βρυσούλια. Τα υλικά για το έργο προσέφεραν οι συγχωριανοί μας Ιωάννης Παν. Γαϊτανάκης και Θανάσης Κων. Καλόμαλος. Τους ευχαριστούμε.

-Όσοι πατριώτες επιχειρηματίες επιθυμούν να διαφημιστούν στο υπό έκδοση Ημερολόγιο 2017 του Συλλόγου μας, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν το συντομότερο με την Πρόεδρο κ. Μαρία Λαγούδη-Καλομάλου (Οι συμμετοχές προπληρώνονται).

-Σας περιμένουμε στο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΖΩΝΑΤΑΙΩΝ, που θα γίνει στις 16 Αυγούστου 2016, στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του κτιρίου στ’ Αλώνια. Ο Σύλλογος θα προσφέρει δωρεάν το φαγητό (τα ποτά και τα αναψυκτικά θα είναι επί πληρωμή), θα υπάρχει μουσική από D. J. και λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα.

Ελάτε στη Ζώνη να περάσουμε μια ευχάριστη βραδιά όλοι μαζί. Στις 17 Αυγούστου το βράδυ, στον ίδιο χώρο θα γίνει η Γιορτή Νεολαίας, μια όμορφη βραδιά για τους νέους φίλους μας, με φαγητό, μουσική, χορό και πολύ κέφι. Υπεύθυνοι της διοργάνωσης αυτής είναι τα Μέλη του Δ. Σ. μας, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Γεωργόπουλος και η Ταμίας Έλενα Παπαδοπούλου – Πάλλη.

-ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με το Δ. Σ. του Συλλόγου μας. Καταθέστε τις ιδέες, τις προτάσεις και τις σκέψεις σας, την κριτική σας και τους προβληματισμούς σας, εγγραφείτε ως νέα μέλη μας ή ανανεώστε έγκαιρα την εγγραφή σας για το 2016, γίνετε χορηγός των προσπαθειών μας. Σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται, δεν περισσεύει κανείς. Επικοινωνείτε με τη Γραμματέα μας στα e-mail: morfsyllogos.zonis@yahoo.gr και zgaitanaki@yahοo.gr  για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση.

-Τα Μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου μας, εύχονται σε όλους τους συγχωριανούς μας, τους απανταχού Ζωναταίους και τους πολλούς καλούς φίλους του Σωματείου μας και του χωριού μας, ένα ΟΜΟΡΦΟ και ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Η ΖΩΝΗ είναι πανέμορφη και σας περιμένει να περάσετε εδώ τις διακοπές σας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Η Πρόεδρος Μαρία Λαγούδη – Καλομάλου
Η Γραμματέας Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη

zoni3

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ