Τα νέα του Μορφωτικού Συλλόγου Ζώνης

0
198

1. Ο σύλλογός μας έγινε εθελοντής αιμοδότης του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, κάνοντας πράξη μ’ αυτό τον τρόπο την ομόφωνη απόφαση της Γεν. Συν. στις 17/04/2017. Καλούμε λοιπόν τα μέλη μας, τους φίλους, τους συγχωριανούς μας όπου κι αν βρίσκονται –αφού βέβαια πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις- να προσφέρουν αίμα δείχνοντας έτσι την Κοινωνικής τους ευαισθησία, την Αγάπη προς τον συνάνθρωπο, την Αλληλεγγύη. Η αιμοδοσία μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ή άλλο εξουσιοδοτημένο φορέα της χώρας. Απευθυνθείτε στη διαχειρίστρια για το σύλλογό μας Μαρία Λαγούδη-Καλομάλου: 27910-29226 / 6937174332 / Email: [email protected]

2. Κάθε Δευτέρα απόγευμα οι κάτοικοι του χωριού μας συγκεντρωνόμαστε στην αίθουσα του συλλόγου στ’ Αλώνια. Εκεί με μεζεδάκια, γλυκά και ροφήματα βρίσκουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε, να ξεφύγουμε απ’ την καθημερινότητα και να έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας. Όλοι περνάμε καλά και επικροτούμε την πρωτοβουλία και τη διάθεση των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου μας.

3. Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο δρόμος που οδηγεί στη Ζώνη από τον κεντρικό Μεγαλόπολης-Καρύταινας. Έγινε επίσης έργο απορροής όμβριων σε σημείο αυτού του δρόμου στην περιοχή Παλιοκάτενα.

4. Συγκεντρώθηκαν υπογραφές από μέλη του συλλόγου μας, φίλους και συγχωριανούς για να δηλώσουμε κι εμείς μαζί με όλους τους πολίτες τους δήμου Μεγαλόπολης, την αντίδρασή μας στη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Ε.Α. στην περιοχή μας. Τα Επικίνδυνα Απόβλητα δεν θα έρθουν στη Μεγαλόπολη, γιατί δεν θέλουμε να υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής μας και ο τόπος μας.

5. Ένα χαριτωμένο αγοράκι έφεραν στον κόσμο ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος και η Καλλιόπη Βιολάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο Χρήστος είναι γιος του συγχωριανού μας Μιλτιάδη (Μέλιου) Παναγιωτόπουλου και της Μαρίας Παναγιωτοπούλου. Ευχόμαστε στους ευτυχισμένους γονείς αλλά και τους τυχερούς παππούδες και γιαγιάδες να το καμαρώνουν ΚΑΛΟΤΥΧΟ.

6. Ο συμπατριώτης μας Ψαραίος Μάκης Παπούλιας, έδειξε ακόμα μια φορά το ταλέντο και τις ικανότητές του. Ένα βιβλίο βιωματικό, με ιστορίες και μνήμες από τη ζωή του αλλά και ένα κομμάτι της ιστορίας του χωριού του και της Ελλάδας. Ο τίτλος του “Πόσο η φόρα ήταν μεγάλη……” από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια. Αξιόλογοι άνθρωποι των γραμμάτων και της πολιτικής παρουσίασαν το βιβλίο στον κήπο του Εθνικού Μουσείου, ενώ πολλοί φίλοι, συγγενείς, Αρκάδες και συνοδοιπόροι στη ζωή του και στην πολιτική του δράση συμμετείχαν στην πολύ όμορφη εκδήλωση της παρουσίασης.
Ευχόμαστε στο φίλο Μάκη πάντα να δημιουργεί έτσι όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει και στο βιβλίο του να είναι “καλοτάξιδο” όπως του αξίζει.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here