Τα νέα του Μορφωτικού Συλλόγου από την Ζώνη

0
185

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 έγινε στην Ζώνη Θεία Λειτουργία για να τιμήσουμε τον πολιούχο του χωριού μας Άγιο Δημήτριο. Προσφέρθηκαν άρτοι και γλυκά από τον Σύλλογό μας και άλλους συγχωριανούς μας. Ο Σύλλογος προσέφερε επίσης μεζέδες και βραστή προβατίνα στο σχολείο στ’ Αλώνια, όπου πολλοί συγχωριανοί και φίλοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Εκεί βρήκαμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε και να έρθουμε πιο κοντά. Στην εκδήλωση διαθέσαμε και το Ημερολόγιο του Συλλόγου μας για το 2016. Όλοι ενίσχυσαν τις προσπάθειές μας αφού πολύ πρόθυμα αγόρασαν το Ημερολόγιο και αρκετούς λαχνούς από την λαχειοφόρο μας. Τους ευχαριστούμε όλους και τους ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Τάκης Παπαδημητρίου στην ομιλία του τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της συμμετοχής όλων (μελών και μη) στις δραστηριότητές μας, γιατί όλοι μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα.

Το Ημερολόγιό μας για το 2016 έχει σαν θέμα τη φύση και τη διατροφή της Ζώνης. Έγινε προσπάθεια να προβληθούν κάποια φυτά του χωριού που τα περισσότερα σχετίζονται με τη διατροφή των κατοίκων. Ευχαριστούμε όλους για την θερμή υποδοχή και κυρίως τους 18 χορηγούς μας, που με την πολύτιμη βοήθειά τους μας στήριξαν. Είναι όλοι επαγγελματίες συγχωριανοί και φίλοι μας.

Έγινε η πρώτη φάση αποκατάστασης του 3ου Κοινοτικού Πηγαδιού το οποίο χρηματοδοτεί ο Σύλλογός μας.

Μέλη από την εθελοντική ομάδα του Συλλόγου μας φύτεψαν εποχικά φυτά (χρυσάνθεμα και κυκλάμινα) στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του Συλλόγου στ’ Αλώνια, ενόψει της εορτής του Αγίου Δημητρίου και της εκδήλωσής μας.

Εθελοντές μέλη του Συλλόγου μας, έβαψαν το εικονοστάσι του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις.

Η Παναγιώτα Τσίχλη και ο Γιώργος Πρωτούλης έφεραν στον κόσμο ένα χαριτωμένο κοριτσάκι. Ευχόμαστε στους ευτυχισμένους γονείς και στους τυχερούς παππούδες να το καμαρώνουν και να είναι καλότυχο.

Στις 30 Οκτωβρίου 2015 απεβίωσε η Κανέλα Αργυροπούλου, η μακροβιότερη γυναίκα του χωριού μας αφού έφτασε στην ηλικία των 105 ετών, που γνώρισε και τρισέγγονο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς της και κυρίως στο γιο της Θανάση και στη γυναίκα του Μαρία, που με αγάπη την φρόντισαν για πολλά χρόνια που ήταν κατάκοιτη.

Στις 22 Νοεμβρίου 2015 θα γίνει το ετήσιο Μνημόσυνο της Πότας Τσιαβλή στην εκκλησία του χωριού μας.

Ο καιρός στο χωριό μας έχει ψυχράνει αρκετά γι’ αυτό τα τζάκια έχουν φουντώσει. Όλοι ετοιμάζονται για τον χειμώνα, που ευχόμαστε σε όλους να είναι ελαφρύς, με υγεία.

 

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Σεμνά και ταπεινά, όπως αρμόζει στους χρόνους και στους καιρούς, ο Σύλλογός μας, στα πλαίσια του εορτασμού του πολιούχου Αγίου του χωριού μας, Αγίου Δημητρίου, παρέθεσε εορταστικό γεύμα στους συμπατριώτες μας, στην αίθουσα εκδηλώσεών του στ΄Αλώνια, αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ζώνης.

Στην φιλόξενη αίθουσα μας, με την φροντίδα των ανθρώπων του Συλλόγου, προσφέρθηκε γεύμα σε πενήντα και πλέον συμπατριώτες μας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους στα δρώμενα του Συλλόγου. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το πραγματικά εξαιρετικό βραστό που ετοίμασε από βραδύς ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Τάκης Παπαδημητρίου και βέβαια ακολούθησε χορός με παραδοσιακούς σκοπούς αλλά και λαχειοφόρος αγορά με όμορφα δώρα για τους συμμετέχοντες.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, διατέθηκε προς πώληση με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου μας και το νέο Ημερολόγιό μας για το έτος 2016, το οποίο είναι μια εξαιρετική έκδοση και προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των συγκεντρωμένων συμπατριωτών μας.

Mπορείτε να δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση στην σελίδα του Συλλόγου

zounati.wordpress.com

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Παπαδημητρίου

Η Γραμματέας Μαρία Λαγούδη – Καλόμαλου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here