Τα νέα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Ζώνης

0
686

1.Ο σύλλογός μας, συμμετέχοντας σε μια πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, πρόσφερε τρόφιμα για οικογένειες του Δήμου Μεγαλόπολης που έχουν την ανάγκη μας. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μεγαλόπολης “Καλλιστώ”.

Το Δ Σ του Συλλόγου μας επισκέφθηκε τους κατοίκους του χωριού, στους οποίους με σπιτικά γλυκά και κάρτες ευχήθηκε “ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ”. Ευχές επίσης έστειλε με e-mail και τα ΕΛΤΑ σε όλα τα μέλη.

Εφέτος ελάχιστοι Ζωναταίοι επισκέφθηκαν το χωριό. Οι εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που όλοι βιώνουμε, δεν μας επιτρέπουν πια τις μετακινήσεις. Έτσι τα χωριά μας γίνονται ακόμα πιο μικρά, γι΄αυτό όσοι μπορούμε να παραμένουμε να προσπαθούμε περισσότερο γι’ αυτά.

3.Στις 15 Δεκεμβρίου έκλεισε ακόμα ένα σπίτι στη Ζώνη. Η συγχωριανή μας Σταυρούλα Λαμπροπούλου του Σταύρου 88 χρόνων έφυγε από τη ζωή. Ήταν μια γυναίκα αξιοσέβαστη και αγαπητή σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους.

Το Σάββατο 06 Ιανουαρίου στη Ζώνη, στην αίθουσα του Συλλόγου μας στα ΑΛΩΝΙΑ, κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα. Η αίθουσα, όμορφα στολισμένη σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα υποδέχθηκε πολλούς συγχωριανούς αλλά και φίλους. Μια ευχάριστη παρέα που μας έφερε κοντά, είπαμε τα νέα μας και ανταλλάξαμε απόψεις. Απολαύσαμε τους νόστιμους μεζέδες με το απαραίτητο κρασάκι. Οι τυχεροί της συντροφιάς ήταν ο Πάνος Γαϊτανάκης και ο Γιώργος Αραπάκης. Ιδιαίτερα συμβολικό αφού είναι δύο μόνιμοι κάτοικοι στο χωριό και μέλη του Συλλόγου μας. Ευχόμαστε να είναι τυχεροί και στη ζωή τους.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Δημήτρης Σιέμπος εκπρόσωπος από την παράταξη του κ. Μπούρα, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Μεγαλόπολης «Καλλιστώ», ο εκδότης του Αρκαδικού Κήρυκα κ. Ηλίας Τσαρμπόπουλος. Ευχές έστειλαν ο αντιδήμαρχος Γόρτυνος κ. Δημήτριος Γιώτης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Μιχόπουλος.

Την Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018 ο Σύλλογός μας θα έχει την ευκαιρία και την τιμή να συμμετέχει στην διοργάνωση μιας σημαντικής ημερίδας για τον Δήμο της Μεγαλόπολης. Συγκεκριμένα οι σύλλογοι:

Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων “Αγάπη για Ζωή”
Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζώνης Αρκαδίας
Σύλλογος Γυναικών Μεγαλόπολης “Καλλιστώ”
Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Μεγαλόπολης

Συνδιοργανώνουν στη Μεγαλόπολη ημερίδα με θέμα “Πρόληψη και Αντιμετώπιση Τροχαίων Ατυχημάτων”

Το θέμα θα παρουσιάσουν εκπρόσωποι σημαντικών φορέων από τον Δήμο μας, αλλά και από την Αθήνα. Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας θα γίνονται συχνές αναφορές στο θέμα για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας.

Την Δευτέρα 08/01/2018 ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος Διονύσης ενημέρωσε τους Συλλόγους και τους τοπικούς παρέδρους του Δήμου μας σχετικά με το ειδικό Εκπτωτικό Τιμολόγιο Προμήθειας Ηλεκτρικού Ρεύματος στον Δήμο Μεγαλόπολης.

Όπως εξήγησε, είναι ένα τιμολόγιο μειωμένης χρέωσης ηλεκτρικού ρεύματος τοπικού χαρακτήρα (για την Μεγαλόπολη, την Κοζάνη και την Φλώρινα). Είναι παροχή έκπτωσης 30% για τους οικιακούς καταναλωτές και 50% για τις βιοτεχνίες, τις επιχειρήσεις και τις γεωργικές – κτηνοτροφικές μονάδες. Θα αφορά μετρητές όχι μόνο της ΔΕΗ, αλλά και άλλων εταιριών γιατί θα δίνεται από το κράτος και όχι από τις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Θα έχει χαρακτήρα μόνιμο για όλο το Δήμο της Μεγαλόπολης.

Το μειωμένο τιμολόγιο διεκδικήθηκε από την τοπική Αυτοδιοίκηση :
α) Ως αποκατάσταση του συγκριτικού, περιβαλλοντικού, οικονομικού και ανταγωνιστικού μειονεκτήματος που προκαλεί η λιγνιτική δραστηριότητα στην περιοχή.
β) Ως προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.
γ) Ως αντιστάθμισμα της περιβαλλοντικής και κοινωνικοοικονομικής υποβάθμισης για την συγκεκριμένη περιοχή όπου λειτουργούν ορυχεία και λιγνιτικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρόκειται για ένα μέτρο θετικής δράσης κοινωνικού χαρακτήρα προς τους καταναλωτές της περιοχής μας, που θεσπίζεται ως μορφή επανόρθωσης για την περιβαλλοντική και κοινωνικοοικονομική ζημιά, την οποία επιφέρει η λειτουργία στον τόπο μας των λιγνιτικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Επί πλέον, πρόκειται για ένα μέτρο που αποβλέπει στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη το σοβαρό ανταγωνιστικό μειονέκτημα που υφίσταται από τη λειτουργία των εν λόγω μονάδων της ΔΕΗ ΑΕ σε σχέση με τις λοιπές περιοχές της χώρας.

Δικαίως διεκδικήθηκε, διότι δεν είναι χάρισμα, ένα προνόμιο ειδικό εις βάρος άλλων τόπων ή κοινωνικών ομάδων, αλλά μια ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας στους ανθρώπων που επί πολλές δεκαετίες, ζώντας κάτω από τα φουγάρα των λιγνιτικών μονάδων, υφίστανται τις σοβαρές επιπτώσεις αυτής της προσφοράς στην εθνική οικονομία.

Γίνεται κατανοητό ότι με το μειωμένο τοπικό τιμολόγιο ως νόμο του κράτους, ενισχύεται και η τοπική κοινωνία, εφόσον η μειωμένη δαπάνη ρεύματος και στις επιχειρήσεις θα αποτελεί διόλου αμελητέο κίνητρο επενδύσεων και εργασιών.

Ευχές για μια χρονιά Αισιόδοξη, Χαρούμενη και Δημιουργική για όλους.

Το Δ.Σ.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here