ΑρχικήΑΡΘΡΑΤα νέα από την Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας

Τα νέα από την Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠ.Σ.Φ.Α συγκλήθηκε ύστερα από κάλεσμα του Προέδρου και του γεν. γραμματέως η ετήσια τακτική γενική συνέλευση την Κυριακή 21/03/2021, διαδικτυακά εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την διασπορά του covid-19.

Παρεβρέθηκαν και χαιρέτησαν στην Γ.Σ.

1) Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλος

2) Ο Αντιδήμαρχος του δήμου Μεγ/λης κ. Σιέμπος

3) Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ε.Σ. ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ κ. Κρημνιανιώτης Νίκος

4) Η κυρία Δαλιάνη Περιφερειακή σύμβουλος Αττικής

5) Όλοι οι Πρόεδροι των συλλόγων μελών μας

6) Ο κ. Παντούλης Πρόεδρος του συλλόγου φίλων αρχαίου θεάτρου Μεγ/λης

7) Ο κ. Ζώης Πρόεδρος του συλλόγου «Παράσιο πάρκο»

8) Η κα Λάμπρου γεν. γραμματέας του συλλόγου ισσαραίων

9) Ο κ, Λαγός Ιωάννης Πρόεδρος του ΜΑΙΝΑΛΟΝ TRAIN

10) Η κα Γιαννακοπούλου γεν. γραμματέας του συλλόγου ισιωματαίων καρίων

11) Ο κ. Βλάχος Φώτης Πρόεδρος του συλλόγου Μαγγισταίων Ολυμπίας.

Την Γ.Σ. άνοιξε ο Πρόεδρος κ. Μπένος Παναγιώτης ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους είπε:

Σε μια δύσκολη εποχή που βάλλεται ολόκληρη η ανθρωπότητα από την πανδημία, η ανθρώπινη θέληση δεν σταματά, ανακαλύπτει νέες μεθόδους, νέους δρόμους επικοινωνίας και προσέγγισης τους. Η σύγχρονη τεχνολογία – το διαδίκτυο – βοηθάει σ’ αυτό χωρίς βέβαια να υποκαθιστά των ανθρώπινη παρουσία γι’ αυτό κι εμείς κάνουμε χρήση αυτής.

Η φετινή χρονιά συμπίπτει με τα 200 χρόνια από το 1821 την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Δυστυχώς οι καιροί δεν μας επιτρέπουν να τιμήσουμε καθώς πρέπει τους ήρωές μας. Η Φαλαισία ως κοιτίδα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα έχει μέγιστο μερίδιο. Ο Παπαφλέσας στη Ρεκίτσα, ο Κεφάλας από το Δυράχι, ο Νικηταράς από τα Τουρκολέικα και ο Κολοκοτρώνης παντρεμένος και με ζωή 12 ετών στον Άκοβο είναι οι ήρωες μας μαζί με άλλους 500 περίπου επίσημα καταγεγραμμένους από τα αρχεία του κράτους. Ας γίνει η τιμή αυτή μέσα στην ψυχή μας, στην καρδιά του κάθε έλληνα όπου γης και το ΄21 να γίνει πράξη ζωής.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους προσκεκλημένους – αντιπεριφερειάρχη – αντιδήμαρχο – Εύξηνη πόλη και περιφέρεια Αττικής.

Ο απολογισμός του Δ.Σ. πλούσιος για το χρόνο που πέρασε. Η ΕΠΣΦΑ βγήκε από τον κίνδυνο της διάλυσης και σήμερα βρίσκεται πρωτοπόρα στο Αρκαδικό γίγνεσται έχει καταρτήσει ένα βιώσιμο πρόγραμμα ήπιας ανάπτυξης για τη Φαλαισία το οποίο έχει υποβληθεί σε κάθε αρχή δημοτική και περιφερειακή.

Πήρε θέση και συμμετείχε σε κάθε ευρύτερο πρόβλημα της Μεγ/λης και της Αρκαδίας (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά πάρκα κλπ). Συμμετείχαμε στο διάλογο για την Μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη με γραπτές προτάσεις, βασιζόμενοι σε ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα με συγκεκριμένα κίνητρα και δεσμεύσεις. Αρνούμεθα τεράστια βιομηχανικά πάρκα στο λεκανοπέδιο της Μεγ/λης. Αυτή δεν είναι ανάπτυξη, δεν δίνουν θέσεις εργασίας και καταστρέφουν το περιβάλλον.

Να μην χρησιμοποιηθούν τα εξαντλημένα εδάφη της ΔΕΗ για μεγάλες μπίζνες των πράσινων επενδυτών, αλλά για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Η απιλιγνιτοποιημένη πρέπει να έχει τις επιδοτήσεις επενδύσεων και μόνο αυτή γιατί εμείς φάγαμε το λιγνίτη στα σωθικά μας όλα αυτά τα χρόνια  γεμίσαμε καρκίνους  – καταστράφηκε το περιβάλλον μας. Δεν έχουν θέση οι όμοροι  νόμοι για τέτοια προνόμια που προωθούνται.

Διεδικήσαμε και διεκδικούμε όλα τα χωριά της Φαλαισίας και της Μεγ/λης να τύχουν αντίστοιχων οφελειμάτων που έτυχε η Μεγ/λη στη θέρμανση με φυσικό αέριο. Μεγ/λη δεν είναι μόνο η πόλη είναι τα γύρω χωριά της ούτε θα πληρώνουμε εμείς τα βάρη της τηλεθέρμανσης με τα χρέη που έχει συσσωρεύσει χωρίς να έχουμε όλα αυτά τα χρόνια καμιά παροχή.

Η παραχώρηση της αναστήλωσης του νερόμυλου του Κολοκοτρώνη προίκα της Ακοβίτισσας γυναίκας του στα κάτω Γιαννέικα από τους ιδιοκτήτες αδελφούς Θεοφιλόπουλου είναι η μέγιστη αναγνώριση όλων των προσπαθειών μας και της δουλειά μας για την περιοχή. Βαρύ όμως το τίμημα και η κληρονομιά που πέφτει στους ώμους μας. Με τη συνεργασία όλων μας ο μύλος θα γίνει ιστορικό μνημείο και παραγωγικός επισκέψιμος για κάθε επισκέπτη.

Ακολούθησε το πρόγραμμα δράσης της επόμενης χρονιάς από τον κ. Παπαχρήστο Παναγιώτη γεν. γραμματέα της ΕΠΣΦΑ το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα καθώς και οι καταστατικές τροποποιήσεις.

Πρόεδρος της Γ.Σ. εξελέγει ο κ. Κώστας Μανιάτης και γραμματέας η κα Μελεζίνη – Μαυρίκη Μαρία.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια για την άψογη διεξαγωγή του διαλόγου και του τρόπου χειρισμού της Γ.Σ. Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια στον αντιδήμαρχο κ. Σιέμπο που παρέμεινε μέχρι το τέλος της Γ.Σ. απαντώντας σ’ όλες τις ερωτήσεις που ετέθησαν προς τη δημοτική αρχή. Δείχνει έναν πολιτικό με νέο ήθος που αυτό αρμόζει στη σημερινή εποχή. Η ένωση πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας βγαίνει δυναμωμένη μέσα από τη διαδικασία αυτή. Άκουσε και κατέγραψε όλες τις προτάσεις, τα προβλήματα, είναι ανοιχτή πλέον σε κάθε προσφορά και βοήθεια ιδιαίτερα των νέων επιστημόνων που δηλώθηκε. Τον επόμενο χρόνο θα είμαστε πιο δυνατοί, πιο ενημερωμένοι, πιο ενωμένοι. Η δουλειά όλη ανήκει σ’ όλο το Δ.Σ. Μαζί θα συνεχίσουμε για να αλλάξουμε τη Φαλαισία των παιδικών μας χρόνων, των ονείρων μας του μέλλοντος.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Μπένος Παναγ.
Ο γεν. Γραμματέας Παπαχρήστος Παναγιώτης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,829ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια