Τα μπρος – πίσω του Νίκα για τις εμποροπανηγύρεις (vid)

0
79

Άλλα είπε στα Φιλιατρά, άλλα στο Arcadia Portal…

Είχαμε επικοινωνήσει με τον κ. Παναγιώτη Νίκα, δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σχετικά με τις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν στον κόσμο του υπαίθριου εμπορίου οι δηλώσεις του περί κατάργησης των εμποροπανηγύρεων. Και τούτο διότι δεν ήταν δυνατόν να βρούμε υλικό από τη συνάντηση που είχε ο κ. Νίκας στα Φιλιατρά με τον εμπορικό κόσμο, όπου είχε αναφερθεί στα πανηγύρια, ωστε να γνωρίζουμε ακριβώς τι είχε πει.

Στη συνέντευξή του, λοιπόν, μας είχε πει τα εξής (δείτε ΕΔΩ): Ότι ο ίδιος είναι υπέρ του στεγασμένου εμπορίου και υπέρ του «νοικοκυρέματος» των μεγάλων και των μικρών εμποροπανηγύρεων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι υπέρ της κατάργησής τους.

Αυτά είπε σε εμάς, μία μέρα μετά τη συνάντηση στα Φιλιατρά.

Στα Φιλιατρά, όμως, δεν είπε.. ακριβώς αυτά.

Σε βίντεο του ppress.gr από τη συγκεκριμένη συνάντηση, το οποίο «ανέβηκε» χθες, ο κ. Νίκας είπε ακριβώς τα εξής:

Πανηγύρια και παζάρια. Τι θα πει πανηγύρια και παζάρια; Εγώ το ‘κλεισα στην Καλαμάτα. Και τι έγινε; Είμαστε υπέρ του στεγασμένου εμπορίου ή δεν είμαστε; Με τα πραγματάκια του, με την ταμειακή του μηχανή, με το νοικοκυριό του. Τα πανηγύρια και τα παζάρια ήταν για τον 17ο, για τον 18ο, για τον 19ο αιώνα, για αυτές τις εποχές. Είναι στήριξη του εμπορίου όταν έχουμε όλα αυτά τα πράγματα;

Δεν θέλουμε να κατηγορήσουμε τον κ. Νίκα για διγλωσσία.

Δεν θα σχολιάσουμε ότι άλλα είπε σε εμάς και άλλα είπε στα Φιλιατρά.

Δεν θα σχολιάσουμε καν το γεγονός ότι μας είπε πως η Εμποροπανήγυρη της Τεγέας είναι μία από τις πιο άρτια οργανωμένες, ότι είναι ιστορική, ότι ποτέ δεν θα την καταργούσε, και αρκέστηκε να αναφερθεί σε βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, πράγματα αυτονόητα και απολύτως απαραίτητα, όπως σωστή πυροπροστασία, αδειοδότηση των εμπόρων, άριστες συνθήκες υγιεινής.

Θα ρωτήσουμε μόνο τούτο: Ο κ. Νίκας έχει τελικώς σαφή άποψη για το εμπόριο; Έχει άποψη για το «νοικοκύρεμα» των εμποροπανηγύρεων; Ή όταν βλέπει ότι τα όσα ευαγγελίζεται δεν έχουν την αναμενόμενη θετική ανταπόκριση «τα γυρνάει»;

Στα Φιλιατρά ο κ. Νίκας ρώτησε: «Κυριακές, Η μικρομεσαία επιχείρηση θέλει μια μέρα για ανάσα ή δεν θέλει;».

Φανταζόμαστε ότι περιμένει να δει αντιδράσεις για να λάβει σαφή θέση, ε;

Γαλανιάδη Εύα από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here