Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας στην Τρίπολη

0
340
SAMSUNG CSC

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στη πλατεία Αγίου Βασιλείου και Τάσου Σεχιώτη 2, παρουσία του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη. Πλήθος κόσμου τίμησε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στον Νομό Αρκαδίας, και στην εκδήλωση περίσσευαν τα χαμόγελα αισιοδοξίας και η πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, ο κ. Βορίδης αλλά και οι συνυποψήφιοι Κώστας Βλάσης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Εύη Τατούλη, Στάθης Κούλης και ο Χρήστος Δημόπουλος απηύθυναν χαιρετισμό στους πολλούς ψηφοφόρους και φίλους του κόμματος και πραγματοποίησαν ολιγόλεπτες ομιλίες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο κ. Καλτεζιώτης, πρώην υπουργός, ο κ. Κοντοζαμάνης, ο κ. Κατσίπος πρόεδρος ΝΟΔΕ, ο κ. Χρόνης, διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ο κ. Σμυρνιώτης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο κ. Κούλης, απευθυνόμενος στους φίλους του κόμματος, κάλεσε τους πολίτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, καθώς, όπως είπε, «κλείνει ο κύκλος που άρχισε τον Γενάρη, και τώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ισχυρή κυβέρνηση».

Ο κ. Δημόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, είπε: «Πάντα θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να καταστεί η χώρα μας πρότυπη χώρα ισονομίας και αξιοκρατίας».

Η κυρία Τατούλη έθεσε το διακύβευμα των εκλογών και υπογράμμισε το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα: «Το διακύβευμα δεν είναι το μνημόνιο και η διαχείρισή του, δεν είναι το πρόβλημά μας οικονομικό, αλλά πολιτική είναι η πρόκληση που απλώνεται μπροστά μας.

Το εύκολο θα ήταν να πούμε ότι η εμπειρία της δικής μας παράταξης εγγυάται μια καλή εφαρμογή, αλλά αυτό θα ήταν κοροϊδία απέναντι στη σημαντική παραταξιακή μας ιστορία και σαφώς απέναντι στη δική σας προσδοκία.
Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την επόμενη ημέρα της μεταπρογραμματικής, της μεταμνημονιακής Ελλάδας,
τόνισε.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος κατ’ αρχάς ευχαρίστησε και επαίνεσε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ για την οργάνωση του εκλογικού κέντρου, «έναν πόλο συσπείρωσης», όπως είπε. Επίσης, ανέφερε:

«Είμαστε η ψυχή και η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας. Στην οποία αφιερώσαμε τη ζωή μας.

Για πολλούς από εμάς η ΝΔ δεν είναι η πορεία μας, δεν είναι η φιλοδοξία μας, είναι η ζωή μας.

Είναι η παράταξη με τη μεγαλύτερη εθνική προσφορά, που δικαιώνεται διαχρονικά».

Ο πρώην βουλευτής Κ. Βλάσης ανέφερε: «Είστε εδώ επειδή όλοι πιστεύετε σε αυτή τη χώρα, η οποία έχει αντέξει μέσα στα χρόνια. Μέσα από κακουχίες, μέσα από πολέμους, και καταφέρνει και βρίσκεται εδώ όρθια. Όλοι εσείς είστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε σε έναν κοινό σκοπό.

Πιστεύουμε στο καλό της πατρίδας μας, της χώρας μας

Και μπροστά σε αυτόν τον σκοπό βάζουμε στην άκρη μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα και βρισκόμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι».

Ο πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε επώδυνη εμπειρία το «πρώτη φορά Αριστερά» και υπογράμμισε: «Εμείς σε δέκα μέρες θα πούμε ”Ποτέ ξανά Αριστερά!” Και έπεσαν με δική τους ευθύνη. Δεν τους ρίξαμε εμείς, αλλά οι σύντροφοί τους, αποκαλώντας τους ξεπουλημένους, προδότες και μνημονιακούς. Αυτοί προκάλεσαν την παρένθεση στον εαυτό τους και ο ελληνικός λαός πάνω από αυτή την παρένθεση καλείται να βάλει και μια διαγραφή, για να ξεχάσει ότι υπήρχε». Ακολούθως, σχολίασε ειρωνικά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

Θα καταργήσουν το μνημόνιο με ένα άρθρο σε έναν νόμο. Και έφεραν ένα μνημόνιο σε ένα άρθρο και έναν νόμο.

Έφη Καστραντά από το ArcadiaPortal.gr

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here