ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

0
201

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου το συνέδριο της παράταξης του Σπύρου Τσιριγώτη ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ , στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης ο Πολύβιος. Στις διεργασίες έγινε αλλαγή του ονόματος και πλέον η παράταξη θα ονομάζεται ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Διαβάστε παρακάτω το σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε καθώς και το ψήφισμα και την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 2-07-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο την Κυριακή 30 Ιουνίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης, το 1ο Καταστατικό συνέδριο της Δημοτικής Αναγέννησης.

Η μεγάλη και δυναμική συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες του 1ου Συνεδρίου δικαιώνει τις πρωτοβουλίες της παράταξης μας και αποδεικνύει ότι η κοινωνία του Δήμου Μεγαλόπολης ενδιαφέρεται για τις κοινές υποθέσεις , ότι οι πολίτες θέλουν να έχουν λόγο στην αυτοδιοίκηση, να συμμετέχουν ελεύθερα και ανοικτά σε όλες τις διαδικασίες και να είναι πρωταγωνιστές σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον τόπο τους. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο για τον Δήμο μας καθώς δημιουργούνται τα θεμέλια της μαζικής συμμετοχής στα κοινά του Δήμου Μεγαλόπολης. .

Μεταξύ των αλλαγών στο καταστατικό που αποφασίστηκαν στο συνέδριο είναι και η αλλαγή του ονόματος της παράταξης από ΄΄Δημοτική Αναγέννηση΄΄ σε ΄΄ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ΄΄.

Στο Συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας Ευάγγελος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Σμυρνιώτης Γιάννης,οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Αποστολόπουλος Δημήτρης και Βαλασόπουλος Παναγιώτης, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΄΄Νέα Εποχή για το Λεκανοπέδιο΄΄ κ .Φουσέκης Γιάννης, ο π. Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Κακαβάς Κώστας, ο π. Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Σορολής Ηλίας και ο π. Νομάρχης Χαλκιδικής κ. Κακαβάς Θεόδωρος.

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

………………………………………………

ΨΗΦΙΣΜΑ 1ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΄΄ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ΄΄

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 30-06-2013

 

Ομόφωνα οι σύνεδροι του 1ου καταστατικού συνεδρίου της ΄΄ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ΄΄ αποφάσισαν το παρακάτω ψήφισμα: :

Σε ένα πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον το οποίο κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται όλο και πιο εχθρικό για τον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, το κάθε μέλος των τοπικών κοινωνιών, με ένα κράτος που κάθε μέρα φανερώνεται όλο και πιο απειλητικό για την διατήρηση δημοκρατικών δομών, ατομικών δικαιωμάτων, πολιτικών πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας, η ανάγκη ενεργούς, δυναμικής συμμετοχής όλων μας στα τοπικά αυτοδιοικητικά πράγματα είναι πλέον επιβεβλημένη. .

Οι καιροί δεν επιτρέπουν αδιαφορία αποχή, αποστασιοποίηση. Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα, η επίθεση που δέχεται πλέον η Ελληνική οικογένεια είναι τόσο επικίνδυνη, ώστε καμία τοπική κοινωνία δεν μπορεί ούτε μέρα να χάσει: ο δρόμος της δράσης, της κοινής συμπόρευσης, της αλληλεγγύης, της πρωτοβουλίας, της συμπαράταξης και της δοκιμής νέων ιδεών είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας. Χρόνος και χώρος για την απραγία, τον εφησυχασμό, τις ιδιοτελείς πρακτικές και την στείρα μικροκομματική αντιπαράθεση του πολύ πρόσφατου παρελθόντος, δεν υπάρχουν. Οι καιροί δεν περιμένουν να βγούμε από την παθητικότητα με την άνεση μας. Οι καιροί απαιτούν: Δράση, Νέες, Ιδέες, Όραμα, Τώρα!

Συζητώντας για αυτή την αναγκαιότητα, συμμετέχοντας στα κινήματα σε χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, πάντα με όνειρο μιας άλλης αυτοδιοίκησης, απορρίπτοντας τη λογική των στενών κομματικών και παραταξιακών στεγανών, δημοσιοποιούμε σήμερα τους κοινούς προβληματισμούς μας για την πορεία του Δήμου μας. .

Πρώτη επιδίωξη όλων μας, όσων αγωνιούμε για το μέλλον μας, που το έχουμε συνδέσει με την πόλη και τα χωριά του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης, είναι η ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας στη συγκρότηση μιας πανδημοτικής κίνησης συμπολιτών, δίχως δεσμεύσεις και κομματικά βαρίδια, δίχως αποκλεισμούς. Μιας κίνησης ανοιχτής στην κοινωνία και με βασική προτεραιότητα την άμεση δράση για την θεραπεία βασικών προβλημάτων που δραματικά αφορούν πλέον και σε θεμελιώδεις όρους επιβίωσης. .

Μέσα από την κοινή προσπάθεια, τις καινοτόμες επιλογές μας και την πίστη ότι παρ΄ολες τις αντίξοες συνθήκες, μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο της Μεγαλόπολης Δήμο πολιτών, αλληλεγγύης και ποιοτικών κοινωνικών παροχών. .

Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή, μέσα από την λαίλαπα της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που γιγαντώνεται στη χώρα μας μέρα με την ημέρα, όχι μόνο δεν έχει τη δύναμη να παρουσιάσει κάποιο έργο, έστω υποτυπώδες, ανακουφιστικό και επικουρικό στους δεινώς πάσχοντες δημότες της, αλλά με την πλήρη απραξία της και την έλλειψη σχεδίου και οράματος, επιδεινώνει την κατάσταση. .

Αποδεχόμενοι ότι το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας μας απαιτεί την ενεργοποίηση όλων μας, ιδίως νέων ανθρώπων, στις Δημοτικές και αυτοδιοικητικες δράσεις, με την πεποίθηση ότι η σύνθεση και η άνοδος της ποιότητας στη συμμέτοχη θα προκύψει μέσα από κοινή παραδοχή ότι μόνον αν πάμε όλοι μαζί έχουμε ελπίδα να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες της ζωής μας στον αγαπημένο μας τόπο. Δημότες από διαφορετική προέλευση ( ηλικιακή, επαγγελματική, ιδεολογική) αποφασίσαμε να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δοκιμάσουμε όλες τις δυνατότητες συμπόρευσης. Σε αντίθεση με τη διχαστική πρακτική της σημερινής δημοτικής αρχής που χωρίζει τους δημότες σε ημέτερους και αντίπαλους. .

Τη βοήθεια δεν θα μας τη δώσει κανένας μεσσίας,κανένας σωτήρας, κανένας εκλεκτός η χρισμένος. Μόνοι θα βοηθήσουμε τόπο μας, τα παιδιά μας και τον εαυτό μας.

΄΄ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ΄΄

……………………………………………………………………

ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΄΄ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ΄΄

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 2-07-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 30-06-2013 ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες του 1ου Συνεδρίου για την ανάδειξη του Πρόεδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής και της γραμματείας νεολαίας της Παράταξης .

Πρόεδρος εκλέχτηκε ομόφωνα από το συνέδριο ο π. Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Σπύρος Τσιριγώτης μετά την απόφαση της κας Βούλας Κωσταρίδη – Νικολοπούλου να αποσύρει την υποψηφιότητα της.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή ψήφισαν 286 σύνεδροι και εκλέχτηκαν :

Ο κ. Χίνης Βασίλης με 116 ψήφους,

ο κ.Δάρρας Αθανάσιος με 114,

ο κ. Τσόπελας Ιωάννης με 82,

ο κ. Κουτρής Αθανάσιος με 75,

η κα Βούλα Κωσταρίδη- Νικολοπούλου με 71,

ο κ. Μαρκολιάς Γεώργιος με 69,

ο κ. Στράγκας Γεώργιος με 67,

η κ. Ταμπακοπούλου Αθανασία με 66,

ο κ. Αγγελόπουλος Ευάγγελος με 45,

ο κ. Σταυρόπουλος Γιάννης με 44

και ο κ. Δουβής Γιάννης με 34. .

Για την Γραμματεία Νεολαίας ψήφισαν 58 νεολαίοι και εκλέχτηκαν :

Μαρκόλιας Γιώργος με 34 ψήφους,

Κυριαζή Στέλλα με 25,

Νιαούρης Λεωνίδας με 22,

Φωτοπούλου Αγγελική με 19,

Ταμπακοπούλου Αθανασία 16 ,

Γιαννόπουλος Δημήτριος 15,

Σωτηρόπουλος Παναγιώτης 15,

Σταυρόπουλος Γιάννης 14,

Πριλίγκος Αλέξανδρος 11.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΑΡΚOΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here