Τατούλης: Όλη η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει το 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει την περιφερειακή διακυβέρνηση»

0
298

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου η αντιπολίτευση έθεσε ζητήματα και προβληματισμούς που αφορούν στο 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη και που, όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, θα συγκεντρώσει όλη την κυβέρνηση στην Πελοπόννησο και όχι μόνον κάποια μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης εμφανίστηκε ενωτικός και κάλεσε όλες τις παρατάξεις να συμμετάσχουν: «Συνεχίζουμε να μην καταλαβαινόμαστε σε αυτόν τον χώρο. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ποιες είναι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις τους και πρέπει να σταματήσουν να υπερβάλλουν. Πρόκειται για ένα συνέδριο που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα, και έχει μία κατεύθυνση: για πρώτη φορά η κυβέρνηση της χώρας αναγνωρίζει ισότιμα την Περιφέρεια στο επίπεδο της διαμόρφωσης της στρατηγικής ανάπτυξης για τη χώρα. Αυτό είναι ένα επίτευγμα, καθώς η κυβέρνηση αναγνωρίζει εν τοις πράγμασι το αίτημα που πρώτος έθεσα, για την περιφερειακή διακυβέρνηση».

«Για τη συνάντηση αυτή, όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι από καιρό και να προτείνουν συγκεκριμένες στρατηγικές, χωρίς να παραβλέπουν, όμως, τη θεσμική λειτουργία ενός συνεδρίου. Η περιφερειακή αρχή δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει εισήγηση των απόψεων και των προθέσεών της».

Η περιφερειακή αρχή δεν έχει κουνηθεί ρούπι από τις πολιτικές της απόψεις και τις δεσμεύσεις της με την κοινωνία.

«Θα συμμετέχετε όσοι θέλετε σε όλα τα τραπέζια που σας ενδιαφέρουν και θα κρατηθούν πρακτικά από όλες τις συζητήσεις. Το 10ο συνέδριο θα είναι εμβληματικό για τη χώρα, επειδή θα δείξει μια άλλη πολιτική αντίληψη, γιατί η Περιφέρειά μας έχει φθάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο πολιτικής ωριμότητας, που θέτει διακυβεύματα για όλη τη χώρα», είπε, τέλος, ο κ. Τατούλης.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here