Τατούλης: Παραμύθι η «δήθεν διαπραγμάτευση» υπέρ του δημοσίου συμφέροντος

2
330

«Ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη σε συνδυασμό με τις λοιπές οδικές υποδομές που υλοποιεί η περιφερειακή αρχή συνιστούν ένα εξαιρετικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνδράμοντας αποφασιστικά στην πολιτική προτεραιότητα μας για ανάπτυξη της οικονομίας μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τελετή παράδοσης του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016.

«Σήμερα εκπληρώνεται το πολιτικό όραμα που συνδιαμορφώσαμε το 2005 με τον τότε Υπουργό Υποδομών κ. Σουφλιά και τον τότε Υπουργό Άμυνας κ. Λαμπρόπουλο για την προσθήκη του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη στον οδικό άξονα Κόρινθο – Καλαμάτα, το οποίο τότε πολλοί είχαν χαρακτηρίσει «όνειρο θερινής νυχτός» δήλωσε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι «σταδιακά μετατρέπουμε τη Λακωνία από παραμεθόριο περιοχή που ήταν μέχρι σήμερα σε δυναμικό παράγοντα ανάπτυξης της οικονομίας μας».

[blockquote style=”1″]Παραμύθι η «δήθεν διαπραγμάτευση» υπέρ του δημοσίου συμφέροντος[/blockquote]

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ακόμη ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν έτοιμο στο 95% εδώ και δύο χρόνια και ότι θα είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία αν η τότε Κυβέρνηση είχε εφαρμόσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Αυτή ακριβώς την απόφαση υλοποίησε η σημερινή Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι ως αντιπολίτευση απειλούσε με εξεταστική επιτροπή την Κυβέρνηση αν την εφάρμοζε, ενώ τώρα την εμφανίζει ως το αποτέλεσμα «σκληρής διαπραγμάτευσης».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απ’ την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, αντιτασσόμενη σταθερά στο κίνημα «δεν πληρώνω» εξασφάλισε την οικονομική ευρωστία της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας, γεγονός που κατάστησε εφικτή τη συνέχιση των εργασιών.

«Ευελπιστούμε ότι πολύ γρήγορα θα ολοκληρωθεί η περιμετρική της Καλαμάτας και η συνδετήρια της Μεγαλόπολης ώστε να ολοκληρωθεί στο σύνολό του ο οδικός άξονας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί και το τμήμα Σκούρα – Πυρρί που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου «ώστε να δώσουμε νέα αναπτυξιακή πνοή στη νότια Λακωνία».

Δελτίο Τύπου

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΛΑ ΡΕ ΠΕΤΡΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ!ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ!ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΑΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ,ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Δρόμοι ,γεφύρια ,σκουπίδια)ΕΡΗΜΩΝΕΙ Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here