Τατούλης: «Ο Τσιρώνης κούνησε τα ευρώπουλα σαν μαρουλόφυλλα στους δημάρχους»

1
248

Κατά τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην Τρίπολη τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου με ιδιαιτέρως καυστικό τρόπο σχολίασε τα όσα ειπώθηκαν τόσο από τους δημάρχους όσο και από τους βουλευτές του Νομού, οι οποίοι τέθηκαν απέναντι στον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα.

Κατ’ αρχάς, προχώρησε σε έναν μικρό απολογισμό των πεπραγμένων και του έργου της περιφερειακής αρχής, για το οποίο είπε ότι εξυπηρετεί και προωθεί την αειφορία. Ακόμη, αναφέρθηκε στο ΕΣΠΑ και στην πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων από την Περιφέρεια και με αυτή την ευκαιρία μίλησε για τους θεσμούς της ΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, που δεν μπορούν, όπως είπε, να είναι τα όργανα καμίας κοινοβουλευτικής τάξης. Ακόμη, ανέφερε ότι όλα τα χρόνια, ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός της ΤΑ είχαν αγαστή συνεργασία και τόνισε τις διαφορετικές αρμοδιότητες και θέσεις που κατέχει ο καθένας τους.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα, λέγοντας ότι η σύμβαση δεν έχει ολοκληρωθεί επειδή λείπει η υπογραφή του υπουργού Ανάπτυξης, και δήλωσε: «Ευελπιστούμε ότι θα λήξει αυτή η διαδικασία, διότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματεύεται έναν διεθνή διαγωνισμό που δεν μπορεί να αλλάξει».

«Ο Τσιρώνης κουνάει το χέρι με τα ευρώπουλα σαν μαρουλόφυλλα στους δημάρχους», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την απόφαση των δημάρχων της Πελοποννήσου να συνταχθούν με την κυβέρνηση και να απορρίψουν τον ΠΕΣΔΑ, ενώ τόνισε ότι η τιμή που έχει πετύχει η Περιφέρεια είναι η μικρότερη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς έχει οριστεί στα 61,70 ευρώ ανά τόνο.

[blockquote style=”1″]Οι δήμαρχοι δεν γνωρίζουν το έργο[/blockquote]

Ακόμη, ο κ. Τατούλης απάντησε στους βουλευτές: «Βλέπω έκπληκτος κάποιες πολιτικές δυνάμεις να τρέχουν σε τέτοιες λογικές που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές τους και βγαίνουν και λένε ότι δεν υπογράφουν το έργο. Ο ρόλος τους είναι η νομοθετική ευθύνη που έχουν. Οι βουλευτές δεν έχουν κανέναν λόγο στο πώς έχουμε κάνει εμείς το έργο μας. Εξάλλου, λίγοι έρχονται να συζητήσουν
μαζί μας», είπε.

«Ο κάθε θεσμός θα πρέπει να κρατηθεί στην ευθύνη που του αναλογεί, να μην κάνει πολιτικές και επικοινωνιακές κινήσεις», εξακολούθησε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για ποιον λόγο στέκονται απέναντι στο έργο της Περιφέρειας οι δήμαρχοι, ο κ. Τατούλης απάντησε:

[blockquote style=”1″]Εγώ χειρουργός είμαι, δεν είμαι ψυχίατρος.[/blockquote]

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, αφού οι δήμαρχοι θριαμβολογούσαν, τώρα στέκονται απέναντι. Η συμπεριφορά τους είναι αλλοπρόσαλλη», είπε, τέλος.

Εφ.Κ από το ArcadiaPortal.gr

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα ευρώπουλα τα ροκανίζανε σαν μαρουλόφυλλα τα γνωστά τρωκτικά της πρασινομπλέ συμμορίας. Τέρμα αυτά που ξέρατε. Ότι φάγατε, φάγατε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here