Τατούλης: Ξεκάθαρα αντισυνταγματική η άρνηση Τσιρώνη να απαντήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο

0
152

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης είχε αναφερθεί στο ζήτημα της εκ νέου αναβολής έκδοσης απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα.

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης: «Ο ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας έχει ενσωματώσει τις εθνικές εντολές και τις κοινοτικές οδηγίες. Είναι έξι και οκτώ μήνες στο γραφείο της πολιτικής ηγεσίας Λαφαζάνη – Τσιρώνη, η οποία εξαπάτησε τους πολίτες. Υπάρχει έγγραφο συγκεκριμένης υπηρεσίας που δεν διαβιβάστηκε ποτέ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είναι ο κύριος του έργου και θα καθίσουν στο σκαμνί! Τους επτά μήνες κυβερνήσατε με τους Λαφαζάνηδες αυτής της χώρας! Με πρακτικές Σοβιέτ προσπαθήσατε επί επτά μήνες να κυβερνήσετε τη χώρα!».

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου επαναφέρει το θέμα με νέο δελτίο Tύπου:

«Ξεκάθαρα αντισυνταγματική» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την άρνηση του κ. Τσιρώνη, με τη θεσμική ιδιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, να αποστείλει τα συμπληρωματικά στοιχεία στο Ελεγκτικό Συνέδριο ως όφειλε, παρεμποδίζοντας ουσιαστικά τη «διενέργεια του συνταγματικά κατοχυρωμένου προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας», όπως αναγράφει στην πράξη του το Ελεγκτικό.

Συγκεκριμένα, το Ελεγκτικό Συνέδριο στην τελευταία απόφασή του ανέβαλλε την έκδοση οριστικής απόφασης για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί, όπως αναφέρει στην πράξη του, «υποβλήθηκαν εντός της ταχθείσας προθεσμίας τα έγγραφα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Ειδικού Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ενώ, αντιθέτως, ουδέποτε υποβλήθηκαν οι ζητηθείσες από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας διευκρινήσεις».

«Είναι πλέον απροκάλυπτα εμφανής η αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Τσιρώνη να παρεμποδίσει την υλοποίηση του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «στην πρακτική του αυτή έφτασε στο σημείο όχι μόνο να μη σεβαστεί τη νομιμότητα, αλλά να λειτουργήσει εξωθεσμικά και αντισυνταγματικά, προκειμένου να εξυπηρετήσει προσωπικές στρατηγικές και ιδιοτέλειες».

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here