Τατούλης: Μειωμένο ρεύμα μόνο στην Μεγαλόπολη, στον Δήμο Γορτυνίας και στον τέως Καποδιστριακό Δήμου Βαλτετσίου

Οι υπουργοί Φλαμπουράρης και Βερναδάκης απέκλεισαν το ενδεχόμενο να δοθεί μειωμένο ρεύμα σε Τρίπολη - Καλαμάτα και Σπάρτη

1
1258

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ στην Αρκαδία, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην εξής δήλωση:

«Το θέμα του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ το συζήτησα μια ακόμα φορά κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με τους Υπουργούς Επικρατείας κ.κ. Αλέκου Φλαμπουράρη και Χριστόφορου Βερναδάκη, την προηγούμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της προετοιμασίας του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου.

Ζήτησα από τους κ. Υπουργούς να ενταχθεί ολόκληρος ο Καλλικρατικός Δήμος Γορτυνίας, λόγω των έντονων προβλημάτων ερημοποίησης, του ορεινού χαρακτήρα του και των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και γιατί βρίσκεται εντός των ορίων του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου (λιγνιτόσημο). Ζήτησα επίσης την ένταξη του τέως Καποδιστριακού Δήμου Βαλτετσίου, λόγω της γειτνίασής του με το Δήμο Μεγαλόπολης. 

Οι κ. Υπουργοί συμφώνησαν στις προτάσεις αυτές και ήδη έχουν ξεκινήσει τη συνεργασία τους με τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος και να ενταχθούν και αυτές οι περιοχές στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Κατά την έναρξη της συζήτησης αποκλείστηκαν από τους κ. Υπουργούς από το μειωμένο τιμολόγιο οι Δήμοι Καλαμάτας, Τρίπολης και Σπάρτης».

Οι σχετικές οριστικές ανακοινώσεις για το θέμα και ειδικότερα για το επαγγελματικό τιμολόγιο, θα γίνουν από τον Αλέξη Τσίπρα στην Τρίπολη στα τέλη Φεβρουαρίου. Επίσης αναμένονται να γίνουν και άλλες ανακοινώσεις συγκεκριμένων δράσεων και έργων που αφορούν την στήριξη της περιοχής της Μεγαλόπολης αλλά και ευρύτερα της Αρκαδίας.

σχετική αναφορά έχει κάνει και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας:

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ναι ναι οπως και δηποτε ο τέως Δήμος βάλτετσιου να εχει μειωμένο ρεύμα για το σκουπιδοεργοστασιο της ΤΕΡΝΑ στην παλαιοχουνη!!Μην πληρώσουνε και τίποτα τα μπομπολακια !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here