ΑρχικήΑΡΘΡΑΤατούλης: Θλιβερός ο απολογισμός - Τρία χαμένα χρόνια για την Πελοπόννησo

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Τατούλης: Θλιβερός ο απολογισμός – Τρία χαμένα χρόνια για την Πελοπόννησo

Ολοκληρωθήκαν τρία ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ο κ.Νίκας ανέλαβε τη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δυστυχώς ο απολογισμός είναι θλιβερός.

Η διοίκηση Νίκα σε ό,τι αφορά το θεσμικό πλαίσιο ταυτίζεται με τη διάλυση των Συλλογικών Οργάνων (του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής) και με την απαξίωση των αιρετών εκπροσώπων των πολιτών.

Η αδράνεια, η ραστώνη, η ανικανότητα και η στασιμότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά επιλογής διοίκησης από τον κ.Περιφερειάρχη. Απουσία διεκδίκησης για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Πελοποννήσιοι πολίτες.  

Χωρίς όραμα, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς σχέδιο, χωρίς κανένα μεγάλο έργο.

Ο λαϊκισμός και ο ρεβανσισμός κυριαρχούν σε ό,τι αφορά τα έργα που παρέλαβε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Σκόπιμες και μεγάλες καθυστερήσεις, προπαγάνδα και ψέματα, προσπάθεια ιδιοποίησης έργων που ανήκουν στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, είναι βασικές πλέον πολιτικές πρακτικές σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Η υποβάθμιση του προφίλ της Πελοποννήσου σε θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και η πλήρη ανυπαρξία σχεδιασμού και έργων σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα.

Επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις μόνο σε αρεστούς σε ό,τι αφορά την ενίσχυση και τη συνδιοργάνωση αθλητικών  και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Απευθείας αναθέσεις, παρατάσεις και συμπληρωματικές συμβάσεις έχουν πλέον γίνει κανόνας στη διαχείριση των δημοσίων έργων.

Η ανικανότητα διοίκησης αποτελεί ένα γεγονός που  έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου σπέρνοντας φόβο και διχόνοια.

Παράνομες προγραμματικές συμβάσεις οι οποίες επανειλημμένα επιστρέφουν από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα ως μη νόμιμες και κωλυόμενες να υπογραφούν.

Ο κ.Νίκας με αποκλειστική του ευθύνη προσπάθησε να βάλει λουκέτο στην Αναπτυξιακή εταιρεία «Πελοπόννησος Α.Ε.», γεγονός που μέχρι σήμερα δεν το έχει καταφέρει, συκοφαντώντας και πετώντας λάσπη στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή επειδή ήθελε να δημιουργήσει μέσω της «Μοριάς Α.Ε.» – ΑΟΤΑ (Ανώνυμη Εταιρεία – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης), δικό του «μαγαζί», ελέγχοντας το σύνολο των μετοχών για να μπορεί ανενόχλητος να προβαίνει σε επιλογές της αρεσκείας του.

Επέλεξε να αποκλείσει, αν και πρώην Δήμαρχος, τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης και την ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Πελοποννήσου για να είναι αυτός ο «απόλυτος Άρχων».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάθεση στην «Μοριάς Α.Ε.»-ΑΟΤΑ του συνόλου του ποσού περίπου 1.500.000€ για το έργο ευαισθητοποίησης που αφορά τη ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, μέσω προγραμματικής σύμβασης που φυσικά αναγκάστηκε να τροποποιήσει, αφού ο αρχικόςσχεδιασμός του να μη γίνει διαγωνισμός και τα χρήματα να μοιραστούν αποκλειστικά από τον ίδιο με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων ήταν εντελώς παράνομος.

Πολιτικά παιχνίδια και απόλυτη ανευθυνότητα σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα σημαντικά έργα για την Πελοπόννησο με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το ζήτημα του φυσικού αερίου και τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας.

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν ένα μικρό δείγμα ενεργειών και χαρακτηριστικών της Περιφερειακής Αρχής Νίκα που αποδεικνύουν ότι για την Πελοπόννησο τα τρία χρόνια Νίκα είναι τρία χρόνια χαμένων ευκαιριών για την ανάπτυξη του τόπου μας και τρία χρόνια κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Ο χρόνος πλέον για την Περιφερειακή Αρχή  Νίκα μετρά αντίστροφα.

Ο επικεφαλής και τα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» δεσμεύονται ότι στους μήνες που απομένουν, μέχρι την αποχώρηση του κ.Νίκα και των συνεργατών του από τη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να παρουσιάσουν στους πολίτες ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης, με συγκεκριμένο σχεδιασμό και προτάσεις που θα καλύψουν το χαμένο χρόνο και θα οδηγήσουν την Πελοπόννησο σε ένα καλύτερο αύριο κάνοντας μια Νέα Αρχή.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img

Φωτιά κοντά στα διόδια της Βελιγοστής – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (pics,vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή κοντά στα διόδια της Βελιγόστης, στον...

Από τη Μπερτσιά έως τη Λυκόσουρα: Τα τρία έργα που ξεκινούν στην Αρκαδία (video)

Τρεις σημαντικές συμβάσεις για έργα που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών και της οδικής...

Σύλληψη στη Μεγαλόπολη – 56χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Χθες το πρωί, αστυνομικοί της Μεγαλόπολης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου, ο οποίος αναζητούνταν...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Κοτύλιο

Δείτε τις αφίσες με τις εκδηλώσεις στο Κοτύλιο Μεγαλόπολης

Στήριξη στους νέους της Μεγαλόπολης – Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός σε νέους έως 29 ετών

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Αναπτυξιακή Αρκαδία υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση προγράμματος...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img