ΑρχικήΑΡΘΡΑΤαμειακά Διαθέσιμα Δήμων: Άμεση αναστολή έως να αποφασίσει η Δικαιοσύνη, ζητά η...

Ταμειακά Διαθέσιμα Δήμων: Άμεση αναστολή έως να αποφασίσει η Δικαιοσύνη, ζητά η ΚΕΔΕ

O Δήμος Μεγαλόπολης , όπως και πολλοί Δήμοι στην χώρα, έχουν λάβει απόφαση να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα τους σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση πάρθηκε επειδή η Κυβέρνηση, υποχρεώνει όλους τους φορείς να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου η διαχείριση του γίνεται από τον Υπουργό Οικονομικών. Οπότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι με την απόφαση αυτή της Κυβέρνησης , όλα τα χρήματα του δημοσίου, των φορέων και στην περίπτωση μας του Δήμου Μεγαλόπολης θα μεταφερθούν στον ειδικό λογαριασμό και ουσιαστικά η διαχείριση τους είναι υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών.

Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού και η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε πάρει ανάλογη απόφαση και μάλιστα η προηγούμενη δημοτική αρχή έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον της. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό αφού όπως είπαμε αφορά όλα τα χρήματα του Δήμου μας.

Μετά από πολλές ημέρες καθυστέρησης , η Κεντρική Ένωση Δήμων πήρε απόφαση και έκανε παρέμβαση στην Κυβέρνηση , ζητώντας να καταργηθεί ο νόμος και να παγώσει η διαδικασία μέχρι να αποφασίσει η δικαιοσύνη για τις αιτήσεις ακυρώσεως που έχουν γίνει.

δείτε ολόκληρη την Επιστολή της Κ.Ε.Δ.Ε.:

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. στην πρώτη του συνεδρίαση εξέφρασε εκ νέου την ομόφωνη αντίθεσή του στις διατάξεις του άρθρου 80 του ν. 4549/2018, περί υποχρέωσης μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτών εκδοθέντων αποφάσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών περί καθορισμού λειτουργίας τραπεζικών λογαριασμών και ταμειακού προγραμματισμού των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που υπάγονται στην παράγραφο 10 του άρθρου 69Α του ν. 4270/2014 όπως ισχύει» (ΦΕΚ Β ́104/24.01.2019, ΦΕΚ Β ́2680/1.7.2019 & ΦΕΚ Β ́568/22.10.2019).

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ, υπερασπιζόμενο διαχρονικά την οικονομική ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, ζητά για μια ακόμη φορά την κατάργηση των άνω ρυθμίσεων και σε κάθε περίπτωση την άμεση αναστολή εφαρμογής τους, καθώς και όλων των σχετικών αποφάσεων, εγκυκλίων και εγγράφων, έως την έκδοση απόφασης επί των Αιτήσεων Ακυρώσεως που έχουν ασκηθεί ενώπιον του ΣτΕ από την ΚΕΔΕ και Δήμους.

Με εκτίμηση, Δημήτρης Παπαστεργίου
Δήμαρχος Τρικκαίων
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ