ΑρχικήΑΡΘΡΑΤέσσερα πρακτορεία ΟΠΑΠ κλείνουν σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη

Τέσσερα πρακτορεία ΟΠΑΠ κλείνουν σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη

Όπως φαίνεται, στη μη ανανέωση των συμβάσεών τους οδηγούνται ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ στην Αρκαδία καθώς δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τους νέους όρους των συμβάσεών τους όπως τους διαμόρφωσε ο ΟΠΑΠ τον Φεβρουάριο του 2017.

Όπως πληροφορηθήκαμε, εκτός από το κλείσιμο τεσσάρων πρακτορείων στη Νότια Κυνουρία, θα κλείσουν τέσσερα ακόμα πρακτορεία, δύο στην Τρίπολη και δύο στη Μεγαλόπολη, λόγω της ασυμφωνίας των ιδιοκτητών τους με τους νεους όρους που έχει θέσει ο ΟΠΑΠ.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με την εταιρία, η ίδια προσπαθεί να δώσει κίνητρα με τους νέους όρους, που σαφώς σημαίνουν χαμηλότερες αμοιβές για τους πράκτορες. Οπωσδήποτε, δεν είναι δυνατόν οι αμοιβές τους να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα προ του 2008 και αυτό το αναγνωρίζουν οι πιο ψύχραιμοι. Ωστόσο, το πρόβλημα με τις νέες συμβάσεις δεν είναι μόνον αυτό, καθώς οι νέες συμβάσεις προβλέπουν:

Εγγυημένη μείωση της προμήθειας έως το 2021 και δυνατότητα περαιτέρω μείωσης από τον ΟΠΑΠ σε άγνωστο ποσοστό.
Υποχρέωση μετεγκατάστασης του πρακτορείου, εφόσον ο ΟΠΑΠ το απαιτήσει, με τα έξοδα να επιβαρύνουν τον πράκτορα.
Υποχρέωση ανακαίνισης του πρακτορείου με έξοδα του επαγγελματία κάθε φορά που το απαιτεί ο ΟΠΑΠ.
Υποχρέωση τοποθέτησης VLTs (τα γνωστά φρουτάκια), για τα οποία ήδη οι πράκτορες έχουν υποχρεωθεί σε παρεμβάσεις που γίνονται από συνεργεία του ΟΠΑΠ, πληρώνονται από τους πράκτορες με ποσά από 5.000 έως 7.500 ευρώ κατά περίπτωση, και για όσους δεν είχαν τα χρήματα για να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό έχουν ήδη ξεκινήσει κρατήσεις από τον οργανισμό κατά την εκκαθάριση.
Δικαίωμα του ΟΠΑΠ να μοιράζει σε κάθε πρακτορείο όσα και όποια παιχνίδια επιθυμεί.
Υποχρέωση των πρακτόρων να καλύπτουν εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα νέας τηλεπικοινωνιακής γραμμής για κάθε νέο παιχνίδι.
Μέσα στα πρακτορεία μπαίνουν τα λεγόμενα ssbts, όπου ένας παίκτης μπορεί μόνος του να καταθέτει το δελτίο του. Από τα συγκεκριμένα αυτόματα μηχανήματα μάλιστα ο παίκτης κερδίζει υψηλότερες αποδόσεις. Ο πράκτορας είναι υποχρεωμένος να εκπαιδεύει τον παίκτη να χρησιμοποιεί τα μηχανήματα που στο μέλλον μπορεί να εγκατασταθούν ακόμη και εκτός πρακτορείων.
Το σημαντικότερο όλων, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, είναι η κατάργηση της σαφούς πρόβλεψης που υπάρχει στη σύμβαση, ότι οι πράκτορες αποτελούν το μοναδικό φυσικό δίκτυο της ΟΠΑΠ. Θα μπορεί δηλαδή η ΟΠΑΠ να δημιουργεί και παράλληλα με το δίκτυο των πρακτόρων, δίκτυα πρακτορείων που θα τους ανταγωνίζονται.

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ