Τέλος στη μαύρη εργασία στα ορυχεία της ΔΕΗ στο Βόρειο Πεδίο. Στην Μεγαλόπολη τι θα γίνει?

0
198

Διαβάσα στην Ημερησία το παρακάτω άρθρο και αναρωτιέμαι…. ως πότε θα ισχύουν διαφορετικά πράγματα στις εγκλαταστασεις της ΔΕΗ στην βόρεια ελλάδα και διαφορετικά στην Μεγαλόπολη??

Πηγή:Ημερησία

«Τέλος» στη μαύρη εργασία στα ορυχεία της ΔΕΗ βάζει η διοίκηση της επιχείρησης, υιοθετώντας πρόταση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας, με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ, στο εξής η μισθοδοσία των εργαζομένων με σύμβαση έργου σε εργολάβους, που αναλαμβάνουν εργασίες για λογαριασμό της επιχείρησης, θα γίνεται μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ώστε να ελέγχονται οι πληρωμές και η τήρηση των εργασιακών συμβάσεων.
Επιπλέον, οι εργολήπτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνονται από τη ΔΕΗ, αν πρώτα δεν προσκομίσουν τις μισθολογικές καταστάσεις και τις αποδείξεις των καταθέσεών τους στους λογαριασμούς των εργαζομένων.
«Ως τώρα οι εργολάβοι χτυπούσαν τις δουλειές με εκπτώσεις της τάξης του 40% για να τις κερδίσουν και στη συνέχεια, αφού δεν ήταν δυνατό να εκτελέσουν τα έργα με αυτά τα κόστη, έκοβαν από τους εργαζόμενους», επισήμανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας, Τ. Τσιλφίδης.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here