Τέλος εποχής για τον Χρόνη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο;

0
189
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην αντικατάσταση της πλειονότητας των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων της χώρας προχωρεί το υπουργείο Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης.

Σε παύση των καθηκόντων τους οδηγήθηκαν 59 από τους 71 διοικητές νοσοκομείων της χώρας (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) μετά από αξιολόγηση που έγινε από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών που έχουν την πολιτική εποπτεία των διοικήσεων των νοσοκομείων. Ενώ οι 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές) παραμένουν στις θέσεις τους. Σημειώνεται ότι 9 διοικητές και αν. διοικητές έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Χρόνης Νικόλαος έλαβε επιστολή λήξης της θητείας του την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου το βράδυ.
Να αναφέρουμε ότι ο κ. Χρόνης είχε αναλάβει τον Αύγουστο του 2013 με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναμένεται η απομάκρυνση του κ. Χρόνη από Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» και η προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης.

Η πενταμελής επιτροπή του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε αρνητικά για τις περισσότερες περιπτώσεις τόσο των διοικητών όσο και των αναπληρωτών διοικητών. Για τους συγκεκριμένους, η πολιτική ηγεσία προχώρησε σε παύση των καθηκόντων τους.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με ανοιχτή πρόσκληση.
Με τις αλλαγές των διοικήσεων στα νοσοκομεία, την αυξημένη χρηματοδότηση και την προώθηση των προσλήψεων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι θα επιτευχθεί η αναδιοργάνωση του ΕΣΥ έτσι ώστε το 2016 να υπάρξει αισθητή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της χώρας.

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here