Τάσος Παπαζαχαρίας: Τα πολιτικά ζαγάρια των καναλαρχών επιμένουν!

0
225

Τα πολιτικά ζαγάρια των καναλαρχών επιμένουν!

Όταν πρώτο ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας, μετά τις εκλογές στις 25-1-2015, όπως είχε υποσχεθεί στον Ελληνικό λαό, έβαλε μπροστά την αποκατάσταση της νομιμότητας στο χώρο των Ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Αρχές καλοκαιριού του 2015 κατέθεσε και ψηφίστηκε από τη βουλή ο νόμος που αφορούσε το θέμα αυτό.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μέσα στη βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα από τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, κατά τη συζήτηση αυτού του νόμου, ήταν πρωτόγνωρες για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα της χώρας μας και απερίγραπτες όσον αφορά την ένταση και το πάθος με το οποίο υποστήριζε η αντιπολίτευση το «στάτους κβο» των καναλαρχών..

Οι βουλευτές αυτών των κομμάτων, ανέβαιναν πάνω στα έδρανα της βουλής και ξεστόμιζαν ακατονόμαστες ύβρεις, επειδή μόνο και μόνο η κυβέρνηση ήθελε να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, μιας και ο χώρος των καναλαρχών μέχρι τότε εθεωρείτο το άβατο της Ελληνικής πραγματικότητας.

Αφού ψηφίστηκε ο νόμος, ο οποίος προέβλεπε μεταξύ των άλλων και την επανασύσταση του ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης), η Ν.Δ κατ αρχήν, δεν πρότεινε στελέχη για την στελέχωσή του, παρακινώντας και τα άλλα κόμματα κολαούζα της, με το πρώτο επιχείρημα, να δούμε πως θα πάει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, που τότε ήταν σε εξέλιξη.

Μετά την κατάληξη της διαπραγμάτευσης και τη ταυτόχρονη προκήρυξη των εκλογών, δεν πρότεινε στελέχη πάλι για το ΕΣΡ, με το δεύτερο επιχείρημα ότι πρώτα να γίνουν οι εκλογές στις 20-9-2015 και κατόπιν να δούμε τι θα γίνει με τη στελέχωση του ΕΣΡ.

Έγιναν οι εκλογές και τότε προέκυψε η κρίση αρχηγού στη Ν.Δ και το τρίτο κατά σειρά επιχείρημα της Ν.Δ ήταν να δούμε πρώτα ποιος θα εκλεγεί αρχηγός του κόμματος και μετά βλέπουμε για το ΕΣΡ.

Αφού ύστερα από μία βασανιστική διαδικασία εκλέχτηκε τελικά αρχηγός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρότεινε στελέχη για τη γνωστή υπόθεση του ΕΣΡ με το τέταρτο κατά σειρά επιχείρημα, ότι δεν συμφωνούμε με τον νόμο Παππά που ήδη ήταν ψηφισμένος από τη βουλή.

Είδε και από είδε η κυβέρνηση και εφ όσον έβρισκε κλειστά τ αυτιά της Ν.Δ και των πολιτικών κολαούζων της ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι κυρίως, αποφάσισε να παραπέμψει τη διαδικασία αποκατάστασης της νομιμότητας στον Ραδιοτηλεοπτικό χώρο, στην αρμοδιότητα της βουλής.

Τότε έλαβαν χώρα μέσα στη βουλή για δεύτερη κατά σειρά φορά, ξανά σκηνές απείρου κάλους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, γιατί η κυβέρνηση επιχειρούσε να ενοχλήσει τα πολιτικά τους αφεντικά που ήταν οι καναλάρχες και η ασυδοσία τους όσον αφορά την αρπαγή χρημάτων από τις τράπεζες..

Συνεχίζοντας λοιπόν την άρνησή της η Ν.Δ και μάλιστα όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ότι του τηλεφώνησαν από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη να μη υποδείξει και το κόμμα του στελέχη για το ΕΣΡ, η κυβέρνηση ψήφισε την εκχώρηση της αρμοδιότητας του ΕΣΡ στη βουλή και στον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος και ξεκίνησε από την άλλη μέρα τη διαδικασία της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Στη συνέχεια καναλάρχες και τα πολιτικά τους ζαγάρια, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη με το επιχείρημα ότι η βουλή και ο Υπουργός δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ΕΣΡ ώς το μόνο αρμόδιο από το σύνταγμα για τέτοιου είδους θέματα και διαδικασίες.

Το ΣτΕ παρ όλου που γνώριζε τα παιχνίδια που παίζονταν με τη μη στελέχωση του ΕΣΡ από Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, εν τούτοις αποφάσισε να ακυρώσει τη διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών με το αιτιολογικό ότι αυτή η διαδικασία είναι στις αρμοδιότητες του ΕΣΡ.

Η κυβέρνηση παρά τις επιφυλάξεις της, σέβεται την απόφαση του ΣτΕ και προσπαθεί να συγκροτηθεί του ΕΣΡ με την υπόδειξη ως προέδρου του και Αντιπροέδρου του, δύο στελέχη από το κεντροδεξιό χώρο προκειμένου να διευκολύνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συναινέσουν προς τη κατεύθυνση αυτή.

Παρά τις προσπάθειες και υποχωρήσεις της κυβέρνησης να γίνει επιτέλους η περίφημη συγκρότηση και λειτουργία του ΕΣΡ, ενάμιση χρόνο τώρα, συναντάει από τη πλευρά της αντιπολίτευσης την σταθερή αλλά προσχηματική της άρνηση να πραγματοποιηθεί η λειτουργία του οργάνου αυτού, γιατί γνωρίζει η αντιπολίτευση, ότι με όποιον και αν λειτουργήσει το ΕΣΡ η πρώτη δουλειά του είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας στο χώρα της Ραδιοτηλεόρασης και όποιος και αν είναι ο πρόεδρος του ΕΣΡ, δεν μπορεί να ξεφύγει από την υποχρέωση αυτή.

Γι αυτό και πολύ σωστά παρατήρησε ένας έγκριτος πολιτικός αναλυτής της χώρας μας, ότι και τον ίδιο το Μητσοτάκη να υποδείξει η κυβέρνηση ως πρόεδρο του ΕΣΡ και πάλι η αντιπολίτευση θα αρνηθεί τη πρόταση αυτή γιατί απώτερος σκοπός και στόχος της είναι, να μην αλλάξει η κατάσταση του τριγώνου της διαπλοκής και της διαφθοράς στο χώρο αυτό, τον τόσο αμαρτωλό.

Προβλέπονται πολιτικές εξελίξεις στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί το σοβαρό κομμάτι της Ν.Δ, δεν αντέχει περισσότερο διασυρμό με την απροκάλυπτη στήριξη της σημερινής ηγεσίας του κόμματος, την οποία παρέχει στο διεφθαρμένο κόσμο των καναλαρχών.

Και η δικαιοσύνη βέβαια αν θέλει να κάνει σωστά και δίκαια τη δουλειά της, έχει υποχρέωση να παρέμβει και να ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξηγήσεις, πως και για ποιό λόγο σαμποτάρουν και ξευτελίζουν θεσμούς, όπως είναι από το σύνταγμα της χώρας θεσμοθετημένοι και ένας από αυτούς είναι και το ΕΣΡ.

Αναμένουμε!!!

Τρίπολη 31-10-2016 Τάσος Παπαζαχαρίας

papazaxarias

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here