Σ.Ε.ΠΕ: Θετική η απόφαση για το δώρο των 8μηνιτών – Κακώς η ΔΕΗ το έδωσε μειωμένο!

2
1261

Θετική για τους 8μηνίτες -παρά τα όσα έλεγαν η ΓΕΝΟΠ και ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- είναι η απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας Τρίπολης σχετικά με την μη καταβολή μέρους του δώρου Χριστουγέννων από τη ΔΕΗ ΑΕ!

Η Επιθεώρηση Εργασίας με επιστολή της στη ΔΕΗ, στο Εργατικό Κέντρο και στο Σωματείο Ενέργειας αναφέρει πως η μισθοδοσία των 8μηνιτών πρέπει να γίνεται με βάση τις γενικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας (και όχι βάση μνημονιακού νόμου του 2010 που εφάρμοσε η ΔΕΗ).

Άρα οι 8μηνιτες πρέπει να λάμβάνουν ολόκληρα τα δώρα και τα επιδόματα. Μένει να δούμε αν η ΔΕΗ εφαρμόσει την απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας ή αν πρώτα αναγκάσει τους 8μηνίτες να προχωρήσουν σε μηνύσεις για να τους βλάψει οικονομικά.
Επίσης πρέπει να διευκρινίστει πότε θα κατατεθούν τα χρήματα ΚΑΙ αν συνεχίζει να ισχύει η αύξηση 10% που δόθηκε πρόσφατα στους 8μηνίτες.

από το ιστολόγιο megalopoli.blogspot.gr

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξανα γραφω και σε αυτο το αρθρο πως ολοι οι 8μηνιτες πρεπει να ευχαριστησουμε το σωματειο ενεργειας. Αν δεν εκαναν αυτοι τις δρασεις απο την αρχη, σιγα μην ασχολουνταν τα αλλα σωματεια μαζι μας.

  2. Ημουν εκει την πρωτη μερα που οι 8μηνιτες ξεκινησαν τις στασεις. Το σωματειο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στηριξε τους 8μηνιτες απο την αρχη. Ο προεδρος της ΕΤΕ ηταν επιθετικος και εριστικος προς αυτους και ελεγε πως δεν εχει μελη 8μηνιτες… μελη απο αλλα σωματεια δεν ειδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here