Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Άκρως αρνητική εξέλιξη για την περιοχή μας η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

0
138

Με προπομπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου επιταχύνεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Με την πώληση του νέου πακέτου μετοχών, το δημόσιο χάνει την πλειοψηφία & άρα τη δυνατότητα παρέμβασης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

    Η μη ύπαρξη της δυνατότητας παρέμβασης του κράτους στο κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενάργειας ανησυχεί ιδιαίτερα το σύνολο των πολιτών για την οικονομική & αναπτυξιακή δυνατότητά της. Γίνεται μάλιστα σε μια εποχή μεγάλης ενεργειακής κρίσης, εκρηκτικής αύξησης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος & η ιδιωτικοποίηση θα φέρει περαιτέρω αυξήσεις, φτώχεια & αδυναμία σε πολλά λαϊκά νοικοκυριά να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

    Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι ιδιαίτερα αρνητική για την περιοχή μας γιατί η ΔΕΗ κλείνοντας τις μονάδες & τα ορυχεία αφήνει πίσω της τεράστιες εκκρεμότητες οι οποίες θα επιδράσουν αρνητικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

    Το ξεπούλημα της ΔΕΗ αποτελεί ληστεία εις βάρος της περιουσίας του Ελληνικού λαού του οποίου η αντίσταση είναι αδήριτη ανάγκη.

    Τα συνδικάτα & οι κοινωνικοί φορείς οφείλουν άμεσα να οργανώσουν την πάλη των εργαζόμενων & συνολικά του Ελληνικού λαού για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών.

    Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης  με τις δυνάμεις που διαθέτει θα συμμετάσχει στην οργάνωση των αγωνιστικών πρωτοβουλιών των συνδικάτων & των κοινωνικών φορέων.

Δελτίο τύπου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here