Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

Υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες η νέα σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση εργασιών «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ».

Σύμφωνα λοιπόν με τa επίσημα πρακτικά:

Με την παρούσα Σύμβαση καθορίζεται πλαίσιο συμφωνίας για την εκπόνηση και την εφαρμογή ενός προγράμματος μελετών και έργων και προσδιορίζονται οι τρόποι και οι διαδικασίες υλοποίησής του.
Στόχος του προγράμματος είναι η συντήρηση και αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου της Μεγαλόπολης και συγκεκριμένα η συντήρηση και αποκατάσταση του κοίλου του Θεάτρου και η αποκατάσταση των δύο κερκίδων του.

Αντικείμενο της Σύμβασης ειδικότερα είναι:
1. Η αποκατάσταση και ανάδειξη των κερκίδων Β και Γ του Αρχαίου Θεάτρου της Μεγαλόπολης. Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί η στερέωση, η συγκόλληση, η συμπλήρωση με φυσικό λίθο και η ανάταξη των κατά χώρα σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες, καθώς και οι υποστηρικτικές εργασίες πεδίου, όπως αποψιλώσεις, αποχωματώσεις και ανασκαφικοί καθαρισμοί.
2. Η συντήρηση του συνόλου των κατά χώρα σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών, η οποία συμπεριλαμβάνει χημικό και μηχανικό καθαρισμό, πλήρωση ρηγμάτων και στερεώσεις σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.
3. Η εκπόνηση μελετών μικρής έκτασης για ειδικά ζητήματα που θα προκύψουν κατά την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών και θα υποστηρίξουν αποτελεσματικά την εκτέλεση των εργασιών στις παρ. 1 και 2.

Η διάρκεια της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης θα είναι 2ετής. Ως χρόνος έναρξης θεωρείται η υπογραφή της παρούσης, ενώ η διάρκειά της μπορεί να παραταθεί με τη σύμφωνη γνώμη των Συμβαλλόμενων μελών.

Φορέας υλοποίησης του προαναφερθέντος Προγράμματος ορίζεται η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, με έδρα την Καλαβρύτων 211, στην Τρίπολη, που θα αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών σύμφωνα με όσα ορίζονται στη σύμβαση.

Πόροι και τρόπος χρηματοδότησης του Προγράμματος:
Ο συνολικός προϋπολογισμός του αντικειμένου της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται σε 425.610,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.,
ποσό εγκεκριμένης πίστωσης 3ου ΕΑΠ Δήμου Μεγαλόπολης.
Ο Δήμος Μεγαλόπολης αναλαμβάνει την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει το έργο, σύμφωνα με όσα ειδικότερα προβλέπονται.

[blockquote style=”1″]Μέχρι τώρα υπήρχε σύμβαση αλλά οι αλλαγές σε νόμους και επιτροπές είχαν κολλήσει τις διαδικασίες και ήταν απαραίτητη η υπογραφή της νέας σύμβασης.[/blockquote]

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,686ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,318ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ