ΑρχικήΑΡΘΡΑΣύμβουλος του Θεοδωρικάκου για θέματα στερεών αποβλήτων ο Γ. Κρεμλής - «Παρών»...

Σύμβουλος του Θεοδωρικάκου για θέματα στερεών αποβλήτων ο Γ. Κρεμλής – «Παρών» στην ειδική συνεδρίαση του ΠεΣυ για τη μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη

Άμισθος σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, ορίζεται  ο Γιώργος Κρεμλής, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Ο κ. Κρεμλής θα συμβουλεύει τον υπουργό Εσωτερικών για θέματα συνεργασίας με την αυτοδιοίκηση, που αφορούν την κυκλική οικονομία και τα στερεά απόβλητα. Ο κ. Γιώργος Κρεμλής είναι διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντεταλμένος για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας. Είναι, επίσης, μέλος του περιβαλλοντικού και κοινωνικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και υπήρξε Σύμβουλος του  αείμνηστου πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο της Πρωθυπουργίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κρεμλής είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι δύο άνδρες τότε συμφώνησαν στη στενή συνεργασία στο πλαίσιο ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών προγραμμάτων επιδιώκει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ακόμα, ο κ. Κρεμλής θα είναι παρών στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το μέλλον των λιγνιτικών μονάδων στη Μεγαλόπολη που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου, ως εντεταλμένος της Περιφέρειας σε θέματα κυκλικής οικονομίας.

[Τον Μάιο του 2018 ο κ. Κρεμλής είχε έρθει στην Μεγαλόπολη σε εκδήλωση του Κώστα Μιχόπουλου στην Μεγαλόπολη και η ομιλία του είχε θέμα: «ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ» ]

Ακολουθεί βιογραφικό του κ. Γιώργου Κρεμλή

Ο Γιώργος Κρεμλής είναι Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντεταλμένος για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας. Είναι μέλος του περιβαλλοντικού και κοινωνικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Είναι επίσης Πρόεδρος του Εκτελεστικού Γραφείου της Διεθνούς Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου SEA και θα προεδρεύσει στη Διάσκεψη των Μερών το Δεκέμβριο του 2020.

Διετέλεσε από το 1981 στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Νομικός Σύμβουλος στην κεντρική Νομική Υπηρεσία της ΕΕ καθώς και Προϊστάμενος Διοικητικών Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, όπως της «Νομικής Υπηρεσίας», της «Περιβαλλοντικής Διακυβέρνησης», της «Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» καθώς και της «Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, της Πολιτικής Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου». Επίσης διετέλεσε Διευθυντής ad interim της Διεύθυνσης «Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκού Εξαμήνου» καθώς και Εκτελών χρέη Διευθυντής της Διεύθυνσης «Νομικών Υποθέσεων και Συνοχής». Άσκησε επίσης καθήκοντα επικεφαλής Μονάδας για θέματα συμμόρφωσης και εφαρμογής του περιβαλλοντικού κεκτημένου, διασφάλισης της ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών απαιτήσεων στο σύνολο των πολιτικών της ΕΕ, ιδίως στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και αξιολόγησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων της ΕΕ καθώς και εφαρμογής των οδηγιών EIA/SEA (Environmental Impact Assessment/Strategic Environmental Assessment) για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη Σύμβαση Espoo και το Πρωτόκολλο SEA. Παράλληλα είχε την ευθύνη για την περιβαλλοντική ενσωμάτωση στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Ενέργειας και Μεταφορών.

Διετέλεσε Πρόεδρος των Δικτύων κρατικών εμπειρογνωμόνων: ΕΝΕΑ (European Network of Environmental Authorities) και EIA/SEA. Διετέλεσε επίσης Συμπρόεδρος (Co-president) του διακρατικού ευρωπαϊκού δικτύου περιβάλλοντος IMPEL (Implementation network: Environmental Law), Εκπρόσωπος της ΕΕ στο Παγκόσμιο δίκτυο περιβάλλοντος INECE και Μέλος του ΔΣ του ΕΚΠΠΑ (Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης). Είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δικαίου του Περιβάλλοντος, της οποίας και υπήρξε ιδρυτικός Πρόεδρος.

Διετέλεσε επίσης μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο από το 1995. Έχει διατελέσει επίσης Επιστημονικός ερευνητής του Κέντρου Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη και, κατά την περίοδο μεταξύ 1991 και 1993, στην Ελλάδα, διετέλεσε Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Εθνικός Συντονιστής σε θέματα εσωτερικής αγοράς, Μέλος της Επιτροπής ανταγωνισμού, Συντονιστής της Επιτροπής για θέματα ΕΟΚ παρά τω Πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, καθώς και Γενικός Γραμματέας σχέσεων με Ευρωπαϊκές Κοινότητες και Διεθνείς Οργανισμούς στο ΥΠΕΘΟ.

Έχει κατά καιρούς διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μεταπτυχιακά κυρίως προγράμματα.

Είναι συγγραφέας βιβλίων (στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά) καθώς επίσης και πολυάριθμων άρθρων και μελετών σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ