Σύλλογος Τριτέκνων “Ο Αρκάς”: Ζητάμε από την κυβέρνηση και τις τοπικές κοινωνίες άμεσα μέτρα στήριξης των πολυμελών οικογενειών

0
583

Ο σύλλογος τριών τεκνών Μεγαλόπολης ο “ΑΡΚΑΣ” διοργάνωσε και συμμετείχε, στο ετήσιο συνέδριο τριτέκνων περιφέρειας Πελοποννήσου με την συμμετοχή των περιφερειών Δυτικής Πελοποννήσου –Ιονίων νήσων και Αττικής στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο «Πελασγός» στην Καρύταινα Αρκαδίας.
Το συνέδριο διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και εκτός από τα τυπικά θέματα που είχε να επιλύσει ασχολήθηκε με τη ¨σκόπελο¨ της επόμενης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα και το ενδεχόμενο να ληφθούν οικονομικά μέτρα που θα αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο τις πολυμελείς οικογένειες της χώρας μας.
Όλα τα μέλη των αντιπροσωπιών τόνισαν την ανάγκη να στηριχτεί η πολυμελής οικογένεια γιατί δέχεται τη μεγαλύτερη οικονομική πίεση της ελληνικής κρίσης, καθώς είναι εκτεθειμένη σε πολλά μέτωπα. Αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη ,να τυπωθεί έντυπο με τα αιτήματα μας που θα μοιραστεί συγχρόνως σε όλη την περιφέρεια ,με πρωτοβουλία της πελοποννησιακής ένωσης τριτέκνων και την συνεργασία με το σύλλογο ανατολικής Αττικής να γίνει πρόσκληση όλων των συλλόγων της Ελλάδος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για να υπάρξει κοινή θέση και αγώνας για τα αιτήματα μας, να ζητηθεί κοινή έκπτωση από όλα τα ΚΤΕΛ της περιφέρειας για τους τρίτεκνους Πελοποννήσου , να τυπωθεί κοινή κάρτα τριτέκνων και φυσικά να γίνουν εκ νέου πολιτικές επαφές για το κεντρικό αίτημα που είναι η αυξομείωση τριτέκνων- πολυτέκνων.

Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους . Αναγκαιότητα που δεν επιδέχεται οποιαδήποτε αναβολή. Ήδη θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είχαμε λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Πρόβλημα που είναι βόμβα εκραγείσα στα θεμέλια του κράτους μας με οδυνηρές συνέπειες που τις βιώνουμε με το πιο επώδυνο τρόπο σε πολλούς τομείς (κοινωνική ασφάλιση ,στην αποτελεσματική παροχή πρόνοιας ,στις συντάξεις, στην οργάνωση της εργασίας ,στη μείωση της παραγωγικότητας ,στη στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων ,στις αμοιβές ,στην υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης ,στην οικονομική ύφεση ,στην ποιοτική διαφοροποίηση του πληθυσμού κ. α.
Ο δείκτης γονιμότητας της Ελλάδος έχει κατρακυλήσει ουσιαστικά στο 1,1 (όταν για την ανανέωση του πληθυσμού απαιτείται 2,1),η Ελλάδα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της ΕΕ στη γήρανση πληθυσμού . Ποσοστό πάνω από το 19,3% του πληθυσμού έχει ηλικία άνω των 65 ετών. Το ποσοστό θα ξεπεράσει το 20% το 2020. Αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να μειωθεί ο πληθυσμός σε μια 10ετια κατά 1 εκατομμύριο άτομα.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια νομοθετούνται μόνο καταργήσεις παροχών (πολυτεκνικών επιδομάτων ,αφορολογήτων ορίων ,οικογενειακών επιδομάτων ,επίδομα γάμου κ.α.) που έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση πάνω από το 35% των πολυμελών οικογενειών ,και έχουμε κατακρήμνιση των γεννήσεων από 117.933 το 2009, σε 91.847 το 2015.
Για να σταματήσει σταδιακά η κατρακύλα ζητάμε από την κυβέρνηση και τις τοπικές κοινωνίες άμεσα μέτρα στήριξης των πολυμελών οικογενειών ,για να απορροφήσουν το κόστος της κρίσης, σε κόντρα όλων αυτών που θέλουν να αφανίσουν ,με τα μέτρα που προτείνουν να πάρουμε, το μέλλον της χώρας. . Προσβλέπουμε στην έμπρακτη στήριξη σας στη μάχη που δίνουμε για το μέλλον της χώρας.


Ο σύλλογος τριών τέκνων Μεγαλόπολης «Ο ΑΡΚΑΣ» ευχαριστεί την ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΕ ΟΤΑ, τον ΑΗΣ Β ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ,καθώς και ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ για την έμπρακτη βοήθεια που πρόσφεραν για να πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία το συνέδριο μας και η προβολή του τόπου μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΚΙΟΥΜΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

δείτε περισσότερα για το συνέδριο ΕΔΩ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here