Σύλλογος Γυναικών Μεγαλόπολης: Επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου το Σάββατο 4 Αυγούστου για την παράσταση “Ορέστης” του Ευριπίδη

0
179

Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγαλόπολης ” Καλλιστώ” , προγραμματίζει επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου το Σάββατο 4 Αυγούστου για την παράσταση “Ορέστης” του Ευριπίδη.

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στο Τουριστικό γραφείο Κουτσόπουλου, στα τηλέφωνα: 2791022901 – 6945908286

Η τραγωδία «Ορέστης» θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 3 και 4 Αυγούστου, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη.

Στο ρόλο του Ορέστη ο Χρίστος Στυλιανού.

Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Ιωάννα Κολλιοπούλου που τιμήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τοθεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Πόσο μπορεί να απαγκιστρωθεί από το έγκλημα μια κοινωνία στηριγμένη σ’ αυτό; Τρεις νέοι, ο Ορέστης, η Ηλέκτρα κι ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασύρει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή. Δεν έχει τέλος αυτός ο πόλεμος. Η πόλη θα καεί.

Ο Ευριπίδης γράφει μια τραγωδία για να ξεγυμνώσει την ανθρώπινη ψυχή. Κι όταν συμβεί αυτή η τρομακτική αποκάλυψη, το μόνο που μένει είναι ο… από μηχανής Θεός, που έρχεται όπως πάντα δίχως να τον περιμένει κανείς. Αλλά δεν πιστεύει πια κανείς τα παραμύθια του. – Γιάννης Αναστασάκης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here