Σύλληψη μελών χορευτικού συλλόγου για όπλα στην Τρίπολη

0
535

Μια απίστευτη -όσο και δικαιολογημένη- ταλαιπωρία υπέστησαν τα μέλη του χορευτικού συλλόγου Καλαμάτας «Η Αγία Τριάδα» που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για την 197η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, τα μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου, φέρνουν μαζί τους οπλισμό, ιστορικής αξίας, ο οποίος αποτελεί μέρος της εξάρτυσής τους. Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Βρέντας, κατά την αναχώρησή τους από τη χθεσινή πρόβα στην πλατεία Άρεως, σε έλεγχο της Αστυνομίας, εντοπίστηκε ο απαρχαιωμένος αλλά λειτουργικός οπλισμός. Τους ζητήθηκαν οι απαραίτητες άδειες, αλλά τα μέλη του συλλόγου δεν τις είχαν μαζί τους.

Ως αποτέλεσμα, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, από το Γραφείο Τύπου στης Αστυνομίας, οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα επειδή στην κατοχή τους βρέθηκαν όχι όπλα ιστορικής αξίας, αλλά κυνηγετικά όπλα, δίκανα και μονόκανα, με κομμένες κάνες, αλλά πλήρως λειτουργικά, χωρίς να έχουν τις απαραίτητες άδειες.

Ο νόμος είναι ίδιος για όλους. Είναι άγνωστο αν τελικώς θα επιτραπεί στον σύλλογο να συμμετάσχει στις αυριανές εκδηλώσεις. Αναμένονται εξελίξεις.

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here