Σύλληψη για παράνομο κυνήγι αγριόχοιρου στην Μεγαλόπολη

0
4802

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Ηλιόπουλος Γεώργιος και Παναγιώτου Γεώργιος κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων τους στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι Αρκαδίας και περί ώρα 21:00 εντόπισαν να κινείται ένα όχημα στο οποίο ο συνοδηγός κρατούσε κυνηγετικό όπλο το οποίο έφερε ενσωματωμένο φορητό προβολέα με τον οποίο φώτιζε στα χωράφια ψάχνοντας για θήραμα.

Αφού το παρακολούθησαν για λίγο στη συνέχεια το σταμάτησαν και στον έλεγχο που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι η κυνηγετική καραμπίνα με τον ενσωματωμένο προβολέα που χρησιμοποιούσε ο συνοδηγός έφερε 3 φυσίγγια-μπίλιες κατάλληλα για θήρευση αγριόχοιρου.
Στην συνέχεια οι θηροφύλακες προέβησαν στην κατάσχεση των παράνομων μέσων θήρας (αυτοκίνητο, καραμπίνα, προβολέας, φυσίγγια) και οδήγησαν τα δύο άτομα αυτά στο Α/Τ Μεγαλόπολης, από όπου με εντολή του Εισαγγελέα υπηρεσίας Τρίπολης αφέθησαν ελεύθεροι.

Στη συνέχεια υπεβλήθη εναντίον τους η σχετική μήνυση για παράνομη θήρα όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού Κώδικα.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here