ΑρχικήΔΕΗΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ 4 ΔΕΗ: Οι ελλείψεις τεχνικών δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο για...

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ 4 ΔΕΗ: Οι ελλείψεις τεχνικών δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια της Μονάδας, αλλά και για την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Με κοινή τους  ανακοίνωση τα Σωματεία της 4ης Μονάδας της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη , Σ.Ο.Σ. και Ε.Τ.Ε. , διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται  στους εργαζόμενους και τις εγκαταστάσεις.

Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση που κυκλοφόρησαν…

……………………………..

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ – ΣΤΑΘΜΩΝ (Σ.Ο.Σ) Δ.Ε.Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΕΤΕ/ΔΕΗ – Τ.Δ.Ε. ΑΗΣ Μ – Β

Μεγ/λη: 9 – 6 – 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης και Διοίκησης της ΔΕΗ και η ολιγωρία Τοπικής Διεύθυνσης και Ιεραρχίας
οδηγούν στην απαξίωση και τη διάλυση του ΑΗΣ Μ – Β
Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται στον ΑΗΣ Μ – Β από την έλλειψη προσωπικού για την κάλυψη βασικών θέσεων εργασίας στον Τομέα Λειτουργίας και Συντήρησης με αποτέλεσμα η μη έγκαιρη κάλυψη τους να δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια της Μονάδας, αλλά και για την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.
Η καλή θέληση, το φιλότιμο και η αντοχή του υπάρχοντος προσωπικού έχουν εξαντληθεί, αφού προσπαθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε δύσκολες και αντίξοες εργασιακές συνθήκες και πάνω από τις φυσιολογικές του δυνατότητες για να ανταποκριθεί στην εργασία του.
Η μη επάνδρωση με προσωπικό προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Πιο συγκεκριμένα:

• Στη θέση του Χειριστή (Εργοδηγοί – Αρχιτεχνίτες) Ηλεκτρικού Πίνακα εδώ και 8 μήνες έχουν μείνει 4 εργαζόμενοι αντί για 5.
• Στη θέση του Ηλεκτροτεχνίτη φυλακής έχουν μείνει εδώ και 2 χρόνια 3 εργαζόμενοι, με συνέπεια να εργάζονται το διάστημα αυτό συνεχόμενα με 12ωρα. Η κατάσταση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα 1 συνάδελφος να πάθει σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα την απουσία του εδώ και 6 μήνες και 2 συνάδελφοι πρόσφατα εκδήλωσαν σοβαρά περιστατικά σε βάρος της υγείας τους.
Τις τελευταίες μέρες η κάλυψη του ηλεκτροτεχνίτη φυλακής γίνεται περιστασιακά με κάλυψη από Αρχιτεχνίτες, από συνάδελφο Αρχιτεχνίτη που εκπαιδεύεται για την IV Μονάδα και από συνάδελφο της Η/Σ.
• Στις θέσεις του ΒΜΦ, των Χειριστών Πίνακα Λέβητα, Στροβίλου και Επιτηρητών Στροβίλου υπάρχουν 4 αντί για 5 εργαζόμενους.
• Στον Τομέα Χημείου, οι Χειριστές Κατεργασίας ύδατος αντί για 5 φυλακές με 3 εργαζόμενους που υπήρχαν από την αρχή λειτουργίας της Μονάδας εδώ και 10 μήνες έχουν μείνει σε 4 φυλακές και μετά από 2 μήνες λόγω συνταξιοδότησης θα μείνουν με 2 άτομα σε κάθε φυλακή και μάλιστα θα αναλάβουν και έργο της IV Μονάδας.
• Τα Συνεργεία της Συντήρησης έχουν αποδυναμωθεί από προσωπικό, αφού τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί συνάδελφοι μετακινήθηκαν στον Τομέα Λειτουργίας για να καλύπτουν τα κενά σε όποια πόστα υπήρχαν.
Σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσουμε με την ενοποίηση του Συνεργείου Λεβήτων με το Συνεργείο Τέφρας – Λιγνίτη της Μ/Σ και αυτό γιατί η διάρθρωση των Συνεργείων είναι και έχει αποδειχτεί η πιο κατάλληλη.
Η πρόθεση της Τοπικής Διεύθυνσης για ενοποίηση των 2 Συνεργείων δεν θα προσφέρει κάποιο λειτουργικό αποτέλεσμα παρά μόνο απαξιωτικά και διαλυτικά θα λειτουργήσει.
• Τέλος στη IV Μονάδα εδώ και 8 μήνες έχει ξεκινήσει εκπαίδευση με 13 άτομα αντί των 20 που τουλάχιστον απαιτούνται. Σήμερα συνεχίζουν την εκπαίδευση 9 άτομα. Επιβάλλεται η άμεση επάνδρωση και των υπολοίπων εργαζομένων για την εκπαίδευση τους.
Δεν μπορεί οι ελλείψεις σε προσωπικό στα πόστα του Τομέα Λειτουργίας, κατά το δοκούν της Τοπικής Διεύθυνσης, να γίνονται «μπαλάκι» οι εκπαιδευόμενοι για να καλύπτουν περιστασιακά τα όποια κενά σε πόστα υπάρχουν.

Το συνδ. κίνημα έχει επισημάνει αρκετό καιρό τα παραπάνω προβλήματα και τις συνέπειες τους για την Επιχείρηση και τους εργαζόμενους, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει καταστεί δυνατή η επίλυση τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ για μία ακόμη φορά τη Διοίκηση και την Ιεραρχία της ΔΕΗ (Τοπική Διεύθυνση – ΔΕΘ – Γ.Δ/Π), να αντιμετωπίσει τα παραπάνω προβλήματα, ως άμεσης προτεραιότητας ζητήματα.

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού σ’ όλα τα πόστα του Τομέα Λειτουργίας και της Συντήρησης με μόνιμο τεχνικό προσωπικό ή με την μετακίνηση πιθανού πλεονάζοντος προσωπικού από άλλες Υπηρεσιακές Μονάδες.

Σε διαφορετική περίπτωση ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ κύριους υπεύθυνους τη Διοίκηση και την Ιεραρχία της ΔΕΗ για την ασφαλή λειτουργία και την προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων.

Το συνδ. κίνημα στο χώρο θα διαφυλάξει τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα αγωνιστεί με κάθε μέσο για να αποτρέψει την πορεία απαξίωσης και διάλυσης του ΑΗΣ Μ – Β με κάθε νόμιμη ενέργεια κάθε μορφής και διάρκειας, κάτι που θα σας γνωστοποιηθεί με εξώδικη πρόσκληση και δήλωση.
Για το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ ΜΕΓ/ΛΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.                            ΝΙΚΗΤΑΣ Γ.

 
Για την Τ.Δ.Ε. ΑΗΣ Μ – Β της ΕΤΕ/ΔΕΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΙΑΚΩΤΟΣ Ν.                                            ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Φ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΓΔ/Π: κ. Κοπανάκη Ι.
Διευθυντή ΔΕΘ: κ. Παναγιάρη Ε.
Διευθυντή ΑΗΣ Μ – Β: κ. Λαμπρόπουλο Λ.
ΓΕΝ.Ο.Π / Δ.Ε.Η – ΕΤΕ/ΔΕΗ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια