ΑρχικήΑΡΘΡΑΣωματείο Προμηθέας: Μυστική συνάντηση για αλλαγή ωραρίου στα Ορυχεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Σωματείο Προμηθέας: Μυστική συνάντηση για αλλαγή ωραρίου στα Ορυχεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Το σωματείο εργαζομένων στα Ορυχεία ΔΕΗ Μεγαλόπολης  “Ο Προμηθέας ” ,  κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση σύμφωνα με τον οποία η Γενική Διευθύνση Ορυχείων επεξεργάζεται αλλαγή του ωραρίου εργασίας στο Λ.Κ.Μεγαλόπολης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

ΟΔΟΣ: Λ. ΖΕΡΒΑ 8-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

     ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ   16-02-2017

     ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 16

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – φοι:

Στις 15-02-2017 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη (μυστική) συνάντηση της Γενικής Δ/νσης Ορυχείων της Τοπικής Ιεραρχίας Λ.Κ.Μ. με το προεδρείο της Ε.Τ.Ε. Δ.Ε.Η και της Τοπικής Τ.Δ.Ε. Ε.Τ.Ε. Δ.Ε.Η. ορυχείων Μεγαλόπολης.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν τέθηκε και το θέμα αλλαγής ωραρίου στα ορυχεία Μεγαλόπολης. Γεννά ερωτήματα γιατί δεν καλέστηκαν και τα υπόλοιπα σωματεία του χώρου ως φυσικοί εκφραστές των εργαζομένων, μάλιστα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που ως απώτερο στόχο έχει την μείωση των αποδοχών των εργαζομένων και την απώλεια του εισοδήματός τους. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως η Γενική Διεύθυνση ορυχείων αγνόησε παντελώς τα υπόλοιπα Σωματεία του χώρου, στην ουσία τους ίδιους τους εργαζόμενους επιδιώκοντας την συναίνεση της Ε.Τ.Ε Δ.Ε.Η και της Τ.Δ.Ε Ε.Τ.Ε για μια τόσο σημαντική αλλαγή. Η αριστερές αντιλήψεις μέχρι σήμερα ποτέ δεν εκφράστηκαν με αποκλεισμούς και διακρίσεις. Εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας προς την Γενική Διεύθυνση Ορυχείων για τους ατυχείς χειρισμούς της συνάντησης αυτής και ευελπιστούμε να μην κρύβει κάτι. Εκφράζουμε την λύπη μας για τους συναδέλφους συνδικαλιστές της Ε.Τ.Ε – Δ.Ε.Η και της Τ.Δ.Ε Ε.Τ.Ε ορυχείων που σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους των ορυχείων μέλη τους και μη, αποφάσισαν να διαπραγματευτούν το αδιαπραγμάτευτο. Καλούμε όλα τα υπόλοιπα Σωματεία του χώρου να καταδικάσουν την στάση της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων της Ε.Τ.Ε Δ.Ε.Η και της τοπικής Τ.Δ.Ε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο ΄΄ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ΄’ ήταν είναι και θα είναι κάθετα απέναντι σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων και της τοπικής Ιεραρχίας Λ.Κ.Μ. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που σαν στόχο έχει την συρρίκνωση των αποδοχών των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

ΚΟΙΝ.: 1. Γενική Δ/νση Ορυχείων  

  1. Τοπική Δ/νση Ορυχείων
  2. Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας                                                                                                                 
Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ