Σωματείο Προμηθέας: Άκαρπες οι προσπάθειες ενοποίησης σωματείων στην ΔΕΗ

1
1873

Συναδέλφισσες-φοι.

Άλλη μία προσπάθεια – πρωτοβουλία του “ΠΡΟΜΗΘΕΑ”  για να γίνει πράξη η ενότητα όλων των εργαζομένων στο λεκανοπέδιο απέβη άκαρπη με ευθύνη των υπόλοιπων σωματείων του χώρου. Στις 26-01-2018 ενημερώσαμε εγγράφως τα Δ.Σ. όλων των σωματείων για την αναγκαιότητα της διάλυσής τους και την ίδρυση ενός νέου σωματείου με έδρα την Μεγαλόπολη, εμπνευστή και εκφραστή της φωνής της.
Ιδιαίτερα δε τώρα που η πώληση των μονάδων και των ορυχείων είναι μια πραγματικότητα και με αφορμή τις τελευταίες κινητοποιήσεις που είχαμε στο λεκανοπέδιο (βλέπε δώρο συμβασιούχων) οι απόψεις που ακούστηκαν από τους υπόλοιπους συνδικαλιστές άφηναν ανοικτό το παράθυρο της ενότητας των εργαζομένων και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς.

Πέρασαν όμως είκοσι ημέρες και τα υπόλοιπα σωματεία του χώρου δεν μπήκαν καν στην λογική να μας ενημερώσουν αν συμφωνούν ή όχι αγνοώντας επιδεικτικά όχι τον  “ΠΡΟΜΗΘΕΑ”  αλλά τους εργαζόμενους και την αγωνία τους. Αυτοί οι ίδιοι που στις τελευταίες περιοδείες – ενημερώσεις μιλούσαν για ενότητα, αυτοί οι ίδιοι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τους εργαζόμενους εμπαίζοντάς τους για ακόμη μία φορά. Επιλέγουν τα <<μαγαζάκια>> τους ως ορμητήρια για να βγουν από την αφάνεια, για να προβάλουν το εγώ τους και για να υλοποιήσουν τις κάθε λογής προσωπικές τους φιλοδοξίες χρησιμοποιώντας όπως πάντα τους εργαζόμενους.

Ο κάθε εργαζόμενος καλείται πλέον από μόνος του να βγάλει τα συμπεράσματά του και να σκεφτεί πως διαιωνίζοντας την υπάρχουσα κατάσταση της πολυδιάσπασης είναι και ο ίδιος συνυπεύθυνος και δεν φτάνει την αγωνία του να την εκφράζει μόνο στα λόγια αλλά πρέπει επιτέλους να την εκφράσει και στην πράξη αναλαμβάνοντας ο ίδιος πρωτοβουλίες για την δημιουργία ενός σωματείου στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης. Ο  “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” παραμένει σταθερός στην θέση του για ένα σωματείο στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης που θα ενώσει και θα εκφράσει την φωνή όλων των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ολοι τη μάσα κοιτανε. Το σοσ κ οι χειριστες πιο πολυ καιγονται μηπως μπει κανενας ανταγωνιστης εργολαβος στο ορυχείο και ζημιωσει τους φιλους τους εργολαβους παρα αν θα πουληθει η ΔΕΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here