ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Τον Μάρτιο του 2013 δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Έθνους ένα αφιέρωμα στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

δείτε την σχετική δημοσίευση εδώ

Για την δημοσίευση αυτή  ο Δήμος Μεγαλόπολης θα πληρώσει 1.845 ευρώ σύμφωνα με απόφαση που πήρε 2 μήνες μετά στις 23 Μαΐου 2013. Μάλιστα όπως διαβάζουμε στην σχετική εισήγηση του Δημάρχου έγινε σχετική μελέτη την 1 Μαΐου η οποία εγκρίθηκε την ίδια ημέρα από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Μπούρα.

Συγκεκριμένα η ακριβής εισήγηση του Δημάρχου Μεγαλόπολης στο Δ.Σ. για το θέμα έχει ως εξής:

¨Ο Δήμος Μεγαλόπολης στοχεύοντας να δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου, να προσελκύσει επισκέπτες και να τονώσει οικονομικά την αγορά της επικράτειάς του προτίθεται να προβεί στη διαφημιστική προβολή της περιοχής του.

Η προβολή αυτή θα γίνει στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ–www.Ethnos.gr στην κατηγορία «Ταξίδι», η οποία είναι υψηλής επισκεψιμότητας και διακρίνεται για την ποιότητα παρουσίασης των θεμάτων που περιλαμβάνει.

Ο Δήμος μας θα προβληθεί μέσω ενός εκτεταμένου αφιερώματος για όλη τη διοικητική του περιφέρεια που θα περιλαμβάνει την παρουσίαση των θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων, των αξιοθέατων της περιοχής, των αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και των φυσικών τουριστικών προορισμών. Επίσης θα αναφέρεται στην πλούσια ιστορία του τόπου και
στις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης.
Η προβολή στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα έχει διάρκεια έξι μηνών. Το συνολικό κόστος διαφημιστικής προβολής στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με την αριθμ. 35 /1-5-2013 μελέτη της αρμοδίου υπαλλήλου, που εγκρίθηκε με την αριθμ. 569/1-5-2013 Απόφαση Δημάρχου, ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.845,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και θα βαρύνει τον Κ.Α 00- 6431.000 των εξόδων του Προϋπολογισμού του Δήμου όπου έχει αρχικά γραφεί πίστωση ποσού 20.000,00 € με τίτλο « ́Εξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου», από ιδίους πόρους.

Κατόπιν τούτων, προτείνουμε τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση της δαπάνης συνολικού ποσού 1.845,00 €, για την προβολή του Δήμου στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ¨

Η συγκεκριμένη δημοσίευση ήταν μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής μας. Επίσης το ποσό των 1.845 ευρώ που τελικά θα πληρωθεί είναι ένα λογικό ποσό και μπορεί να πει κανείς ότι μακάρι να πληρώναμε και άλλα τόσα για να γίνει πάλι ανάλογη διαφήμιση. Όμως προκύπτουν κάποια ερωτήματα που τελικά δεν απαντάει κανένας.

Η δημοσίευση είχε μέσα αναφορές σε ορισμένες επιχειρήσεις οι οποίες προβλήθηκαν ιδιαίτερα και αναδείχθηκαν. Αυτή η διαδικασία είναι κάτι συνηθισμένο σε  αφιερώματα εντύπων σε περιοχές αλλά την στιγμή που την καταχώρηση την κάνει ο Δήμος θα έπρεπε να μην υπάρχουν. Είναι προφανές ότι οι επιχειρήσεις αυτές κάτι έδωσαν στο Έθνος η τους συντάκτες , άρα αυτοί που έκαναν το αφιέρωμα είχαν οφέλη από πολλές μεριές!!

Την ίδια περίοδο , 4 ημέρες μετά , στο ίδιο τμήμα της σελίδας του Έθνους , ανέβηκε παρόμοιο αφιέρωμα στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης που αναφέρεται στην καύση του Λιγνίτη και την αποκατάσταση του Περιβάλλοντος στην περιοχή. Το αφιέρωμα αυτό δεν πληρώθηκε από την ΔΕΗ , μήπως είναι μέσα στην συμφωνία με τον Δήμο Μεγαλόπολης??

Δείτε το αφιέρωμα στην ΔΕΗ  εδώ

Το τελευταίο ερώτημα είναι αν είναι νόμιμη διαδικασία να γίνεται μια μελέτη , να εγκρίνεται και να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθεί απόφαση για μια πράξη που έχει  ήδη γίνει 2 μήνες πριν !!!  Από όσο γνωρίζω αυτή η διαδικασία είναι παράνομη και από την στιγμή που η διαφημιστική προβολή της πόλης είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη προσοχή στην αντιμετώπιση της.  Είναι τουλάχιστον αστείο να κάνουμε μελέτες για κάτι που έχει συμβεί ήδη..!!!!Είναι επίσης αστείο να έχει γίνει η δημοσίευση και να ακούγεται μέσα στο συμβούλιο 2 μήνες μετά ότι ο Δήμος προτίθεται να προβεί στην διαφήμιση!!!!

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε το συγκεκριμένο έντυπο? την στιγμή που υπάρχουν δεκάδες άλλα με παρόμοιες μεγάλες κυκλοφορίες και αναγνωσιμότητα.

Αν σε τέτοια απλές αλλά αναγκαίες κινήσεις , οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι εκτός νομιμότητας, τότε αναρωτιόμαστε σε πιο σύνθετες περιπτώσεις τι διαδικασίες θα έχουμε….

 

Δείτε σχετική δημοσίευση από το Καφενείο για το θέμα εδώ

Δείτε παρακάτω την σχετική απόφαση από το Δ.Σ. Μεγαλόπολης

 

́Εγκριση δαπάνης για τη διαφημιστική προβολή του Δήμου Μεγαλόπολης

 

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ