ΑρχικήΑΡΘΡΑΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Η Τηλεθέρμανση στην Μεγαλόπολη μπορεί να είναι εκτός λειτουργίας αλλά ο πόλεμος μεταξύ των δημοτικών αρχόντων καλά κρατεί!!
Τελευταία εξέλιξη είναι η επιστολή που έστειλε η αντιπολίτευση, η Δημοτική Αναγέννηση του πρώην δημάρχου Σπύρου Τσιριγώτη σε όλους τους κατοίκους της πόλης. Στην επιστολή αυτή γίνετε λόγος για την απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Μπούρα να μην λειτουργήσει την Τηλεθέρμανση φέτος με τους άλλους τρόπους ( καυστήρες πετρελαίου – καύση βιομάζας) , μια κίνηση που όπως τονίζετε στην επιστολή επιβαρύνει τους πολίτες που έχουν συνδεθεί με επιπλέον κόστος για αγορά πετρελαίου και γίνετε για να απαξιωθεί η Τηλεθέρμανση από τον τωρινό δήμαρχο.
Με αφορμή αυτή την επιστολή θα ήθελα να δημοσιεύσω κάποια ερωτήματα δικά μου που έχω όμως ακούσει και από πολλούς Μεγαλοπολίτες.

Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης από την κατασκευή του έργου μέχρι και σήμερα δεν έχει υπογράψει συμφωνία-συμβόλαιο η οτιδήποτε άλλο με την ΔΕΗ για την τιμολογιακή πολιτική του έργου. Αποτέλεσμα είναι μέχρι σήμερα να μην έχει πληρώσει κανείς πολίτης για την ενέργεια που έχει καταναλώσει. Να μας απαντήσουν και οι 2 ΔΗΜΑΡΧΟΙ γιατί δεν το έκαναν και ποιά πλευρά φέρει την ευθύνη!! Η ΔΕΗ η ο Δήμος? Και τελικά θα πληρώσουν όλοι η θα έχουμε 2 κατηγορίες πολιτών?

Αφού δεν υπάρχει τιμολογιακή πολιτική και δεν υπάρχουν πληρωμές από τους καταναλωτές, πως βγαίνει το συμπέρασμα Κ. Τσιριγώτη ότι ο Δήμος έχασε από την περσινή περίοδο 1.092.00 ευρώ? Άν θεωρείτε ότι καθυστέρησε ο τωρινός Δήμαρχος την τιμολογιακή πολιτική και χάθηκε αυτό το υπέρογκο ποσό , τότε πόσα είναι τα χρήματα που έχασε ο Δήμος από την δική σας καθυστέρηση να την εφαρμόζετε?

Να γίνει σε όλους τους κατοίκους της πόλης ( γιατί δεν γνωρίζουμε) επίσημη ενημέρωση με έγγραφα και στοιχεία, αν υπάρχουν καυστήρες πετρελαίου και βιομάζας , αν δουλεύουν και αν έχουν γίνει δοκιμές όπως υποστηρίζει η πλευρά του Κ.Τσιριγώτη και ποια είναι τα αποτελέσματα των δοκιμών? Η ερώτηση αυτή πάει ειδικά για τα μηχανήματα της βιομάζας. Ακόμα και αν υπάρχουν, μπορούν να καλύψουν τα απαιτούμενα φορτία; Πόσους καταναλωτές μπορούν να υποστηρίξουν; Οι μελέτες τι έλεγαν;

Πόσες φορές μέχρι σήμερα έχει λειτουργήσει η Τηλεθέρμανση με άλλο καύσιμο όλες αυτές τις φορές που η Μονάδα 3 ήταν εκτός λειτουργίας?
Άν δεν έχει λειτουργήσει καμία ποιος είναι ο λόγος? Είναι άπειρες οι φορές που η Μονάδα 3 έχει βγει εκτός λειτουργίας και όσοι είχαν συνδεθεί με την Τηλεθέρμανση αναγκαστικά έκαιγαν πετρέλαιο, τότε γιατί δεν είχαν εφαρμοστεί οι λύσεις που σήμερα προτείνονται? Και δεν είναι δικαιολογία ο χρόνος που ήταν εκτός η Μονάδα 3, αν υπολογίσουμε συνολικά τον χρόνο είναι αρκετά μεγάλος και σίγουρα πολύ σημαντικός.

Η Τηλεθέρμανση είναι ένα σοβαρό έργο για την Μεγαλόπολη και χρειάζεται από όλους να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να λειτουργήσει προς όφελος των κατοίκων και να εξυπηρετήσει τους σκοπούς που έγινε. Είναι αναγκαίο να συνεργαστούν όλοι πρός αυτό τον δρόμο και όχι να παίζονται παιχνίδια.

Μια πολύ καλή πρόταση που κανείς δεν έχει σκεφτεί σοβαρά είναι να διεκδικήσει όλος ο λαός της Μεγαλόπολης ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ από την ΔΕΗ του ατμού προς την Τηλεθέρμανση!! Το χάσιμο της ΔΕΗ είναι αμελητέο και στην ουσία υπάρχει μόνο τις περιόδους που η ζήτηση ενέργειας είναι στα ύψη, το καλοκαίρι δηλαδή που η Τηλεθέρμανση είναι εκτός λειτουργίας και πολύ ελάχιστες μέρες τον χειμώνα. Όλες τις υπόλοιπες μέρες η ΔΕΗ στην ουσία πετάει στο κενό πολύ περισσότερη ενέργεια από αυτή που θα καταναλώνει η Τηλεθέρμανση!!
Επίσης με το δεδομένο ότι σε 2 χρόνια θα έχει έρθει το Φυσικό Αέριο στην Μεγαλόπολη, να προχωρήσει η κατασκευή δεξαμενής αποθήκευσης και η αλλαγή των καυστήρων σε αέριου για να δουλεύει με πιο φθηνό καύσιμο η Τηλεθέρμανση όταν είναι εκτός η Μονάδα!

Να γίνει άμεσα συζήτηση και να εξεταστούν όλες οι λύσεις που να κάνουν την Τηλεθέρμανση ένα έργο χρήσιμο και υγιές, αυτό ζητάνε οι πολίτες!

Δείτε την επιστολή της παράταξης Τσιριγώτη:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗ… by on Scribd

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ