ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Σ.Σ.Ε. ΣΤΗΝ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Σ.Σ.Ε. ΣΤΗΝ ΔΕΗ

Στις 31 Μαΐου 2012 στην συνεδρίαση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ πρότειναν εκτός Ημερησίας Διάταξης ως θέμα συζήτησης τη διαδικασία υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης στη ΔΕΗ και κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα.
Από την μεριά μου κατέθεσα ως Ψήφισμα το κοινό Υπόμνημα του Σωματείου Ορυχείων – Σταθμών (Σ.Ο.Σ.) και Σωματείου Χειριστών – Βοηθών ΔΕΗ Μεγαλόπολης το οποίο έχει κοινοποιηθεί στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και στον ΔΝΣ/ΔΕΗ.
Στην ψηφοφορία επί 8 παρόντων Συμβούλων το ψήφισμα του ΠΑΜΕ ψήφισαν 5 Σύμβουλοι και το ψήφισμα του Αλεξανδρή Σ. ψήφισαν 3 Σύμβουλοι.
Παρακάτω καταθέτω την Πρόταση – Ψήφισμα που κατέθεσα χωρίς ιδιαίτερα σχόλια γιατί αποτυπώνει με σαφήνεια τις θέσεις του συνδ. κινήματος στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης. Δεν επιδέχεται την εξυπηρέτηση μικροκομματικής εκμετάλλευσης όπως επιχειρείται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και δεν χωρά επίσης σε διάφορες σκοπιμότητες ενδοπαραταξιακών σκοπιμοτήτων σε ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ στο χώρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.  

Πρόταση  Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ για  Ε.Σ.Σ.Ε/ΔΕΗ
Είναι επιβεβλημένη η υπογραφή νέας ΕΣΣΕ και αποτελεί πρώτο στόχο πάλης η διασφάλιση των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Σ.Σ.Ε. Η νέα Ε.Σ.Σ.Ε να αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων
Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση μας για ΔΕΗ, Δημόσια, Ενιαία, ισχυρή με πρωταγωνιστικό ρόλο. Αγωνιζόμαστε για την αποτροπή της περαιτέρω μετοχοποίησης – ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο για να μην υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις κυβέρνησης – Τρόικας για την πώληση λιγνιτικών Μονάδων.

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Δεν αποδεχόμαστε τις βλαπτικές μεταβολές των αντεργατικών Νόμων (3863/2010, 3845/2010, 4024/2011, 4046/2012, κ.λ.π.) περικοπής των μισθών, κατάργησης των δώρων και των εργασιακών δικαιωμάτων. Διεκδικούμε: Την αποκατάσταση των μισθών μας στη βάση των Σ.Σ.Ε στα επίπεδα του 2009.
Σχετικά με τις περικοπές του Νόμου 4024/211(Νοέμβριος 2011) διεκδικούμε να υπάρξει άμεσα βελτίωση για τους εργαζόμενους σε Μονάδες και Ορυχεία και χωρίς μείωση των μεταβλητών αποδοχών (βάρδιες, εργασία Κυριακών, υπερωριών, κ.λ.π.).
Στο πλαίσιο της απόφασης της Διοίκησης για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του Ν. 4024/2011 να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα από την Επιχείρηση (Εξαίρεση από την μισθοδοσία της έκτος έδρας απασχόληση, περιορισμός των θέσεων στελεχών μέσω Οργανογραμμάτων, κ.λ.π.).
Στο «μηχανισμό στήριξης» δεν πρέπει να υπερβαίνει το 35% η μείωση των ειδικών επιδομάτων για να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση των εργαζομένων στην περίπτωση υπέρβασης του πλαφόν της μισθοδοσίας κατά μήνα (προαγωγές, υπερωρίες, κ.λ.π.).
Προτείνουμε:  Μετά την λήψη των παραπάνω μέτρων από την Ιεραρχία να διεκδικηθεί η δυνατότητα ενός εύλογου ποσοστού της υπέρβασης της μηνιαίας μισθοδοσίας ή στο σύνολο του έτους λόγω των ιδιαιτεροτήτων και του παραγόμενου έργου της Επιχείρησης.
Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην μη καταβολή των προσαυξήσεων βάρδιας πέραν της κανονικής αδείας, της ασθενείας λόγω εργατικού ατυχήματος.

Προτείνουμε: Την συνέχιση εφαρμογής των περιπτώσεων των υποπαραγράφων 1.1 έως και 1.10 της παραγράφου 2 του Κεφ. Α της ΕΣΣΕ του 2001 καθώς και των συνδικαλιστικών αδειών.

 ΘΕΣΜΙΚΑ
Εκφράζουμε την αντίθεση μας σχετικά με απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού λόγω κατάργησης θέσεων εργασίας στο άρθρο 35 του σχεδίου της ΕΣΣΕ.
Προτείνουμε: Την κατάργηση των παραγράφων 3,4,5 του άρθρου αυτού λόγω μη επίτευξης μετατάξεων και μεταθέσεων του εν λόγω προσωπικού.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Να υπάρξει μετονομασία του επιδόματος  Κ.Σ.Π – Λιγνιτωρυχείων σε «Επίδομα ειδικών συνθηκών και επικινδυνότητας».
Η παράγραφος 5 του σχεδίου να διαμορφωθεί ως εξής: «Καταγγελία της σύμβασης εργασίας επιτρέπεται μόνον για σπουδαίο λόγο που συντρέχει στο πρόσωπο του μισθωτού. Κατά το χρονικό διάστημα της παρούσας συλλογικής σύμβασης εργασίας η   ΔΕΗ δεσμεύεται να μην προσφύγει σε καταγγελία συμβάσεων εργασίας του προσωπικού για οικονομοτεχνικούς λόγους».
Ζητάμε οι παραπάνω θέσεις μας  – που καταθέσαμε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας – να συζητηθούν στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τη Διοίκηση και να συμπεριληφθούν στην νέα ΕΣΣΕ έτσι ώστε να κρίνουμε το τελικό της αποτέλεσμα ως ικανοποιητικό για όλους τους εργαζόμενους, στα Ενεργειακά Κέντρα και στον Όμιλο της ΔΕΗ, κά

τι που δεν εξασφαλίζεται με το
μέχρι σήμερα σχέδιο που έχει τεθεί υπόψη μας.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην σημερινή δύσκολη συγκυρία, πρέπει να προχωρήσει στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την συνεργασία και την στήριξη των πρωτοβάθμιων Σωματείων – Συλλόγων μελών της, για  τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την υπεράσπιση του εισοδήματος και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος
Αναπληρωτής Πρόεδρος της Διοίκησης του Ε.Κ.Αρκαδίας

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια