Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ.

Με πρωτοβουλία του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου, η προγραμματισμένη σύσκεψη των κοινωνικών φορέων της περιοχής με θέμα τη διαμόρφωση του τοπικού σχεδίου ολοκληρωμένης παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Αρκαδία. Η σύσκεψη αυτή αποτελεί συνέχιση της προσπάθειας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλου στις 10.06.2010, όταν κατά τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Αρκαδίας, ενώπιον του πρωθυπουργού, εξέφρασε την άποψη ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν τέτοιου είδους προγράμματα που θα αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο υπάλληλο της κεντρικής διοίκησης του ΟΑΕΔ, κ. Ιωάννη Τυμπακιανάκη, για τα προγράμματα αυτά και τη διαδικασία που ακολουθείται για τη συγκρότησή τους. Η κυρία Ματούλα Παπούλια, στέλεχος της Μονάδας Συντονισμού και Παρακολούθησης Παρεμβάσεων ΕΚΤ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρείχε την απαραίτητη πληροφόρηση στους παρισταμένους, σχετικά με τις διάφορες κατηγορίες των προγραμμάτων αυτών, όπως τοπικά σχέδια για την ενίσχυση της απασχόλησης με εγγυημένες και υποχρεωτικές θέσεις εργασίας, προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης, προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και τους τρόπους χρηματοδότησής τους.

Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων της περιοχής που συμμετείχαν στη σύσκεψη, χαιρέτισαν την πρωτοβουλία και συμφώνησαν πως η εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων στο νομό θα έχει θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Παρέθεσαν τις προτάσεις τους και αναφέρθηκαν εκτενώς στα χαρακτηριστικά και στα προβλήματα της περιοχής που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη συγκρότηση του σχεδίου παρέμβασης, ώστε, το τελευταίο, να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής  και με την εφαρμογή του να αντιμετωπίζεται ουσιαστικά το πρόβλημα της ανεργίας και να τονώνεται η απασχόληση στην Αρκαδία.

Επόμενο βήμα στη διαδικασία συγκρότησης του σχεδίου ολοκληρωμένης παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Αρκαδία, είναι η υποβολή, εκ μέρους  των κοινωνικών φορέων της περιοχής, ενός ολοκληρωμένου πακέτου προτάσεων – θέσεων προς επεξεργασία, που θα περιλαμβάνει μελέτη διάγνωσης αναγκών του νομού, σε ό,τι αφορά στην απασχόληση και στη συνέχεια, θα τύχει επεξεργασίας και εφαρμογής από τον ΟΑΕΔ.  Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, της ΔΕΗ και της ΙΝΕ – ΓΣΕΕ Αρκαδίας, το συντονισμό της οποίας ανέλαβε ο κ. Αθανάσιος Παπαδολιάς, (ΙΝΕ- ΓΣΕΕ).

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ακόμα, ο κ. Μπαρούτσας Γεώργιος, Πρόεδρος ΤΕΔΚΑ, ο κ. Μπαξεβάνος Φίλιππος, εκπρόσωπος του τοπικού γραφείου του ΟΑΕΔ, οι κ.κ. Αρβανιτάκης Αθανάσιος, Θεοδωρόπουλος Ιωάννης και Παράσχου Ματίνα ως εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, οι κ.κ. Γιαννίκος Δημήτρης και Δημητρόπουλος Γιώργος ως εκπρόσωποι της ΣΕΒΙΠΕΤ, οι κ.κ. Αλεξανδρής Σαράντος, Μανδρώνης Κωνσταντίνος, Μπόζιου Κωνσταντίνα, Παπαϊωάννου Αντώνης, ως εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, οι κ.κ. Στρατηγόπουλος Δημήτρης, Παπαδολιάς Αθανάσιος και Αποστολόπουλος Νίκος, ως εκπρόσωποι των  ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ο κ. Λαμπρόπουλος Λάμπρος, Διευθυντής ΑΗΣ Μεγαλόπολης, ο κ. Γίδης Κων/νος, Β’ Διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, ο κ. Μπουντρούκας Ιωάννης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο κ. Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας, η κυρία Αλεσσάνδρη Αγγέλα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού HELIOSPHERA και ο κ. Σαπαλίδης Στυλιανός, Διευθυντής Παραγωγής HELIOSPHERA.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,835ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,361ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια