ΑρχικήΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

 
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 13.00, στην Μεγαλόπολη στο πνευματικό κέντρο ΠΟΛΥΒΙΟΣ ,  θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη  από τον Δήμο Μεγαλόπολης και τα Σωματεία ΔΕΗ Μεγαλόπολης με θέμα : «Πώληση λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ – Ενέργειες δράσης για την αποτροπή των σχεδίων ιδιωτικοποίησης και πώλησης λιγνιτικών Μονάδων»
 
Στην σύσκεψη έχουν καλεστεί  οι βουλευτές των νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας,οι γενικοί και οι τοπικοί διευθυντές της ΔΕΗ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι των δήμων των 2 νομών, και όλοι οι φορείς  των 2 νομών.
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την πρόσκληση στην οποία έχει επισυναψθεί και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης….

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος παρά τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, τις αντιδράσεις των Συνδικάτων των εργαζομένων της ΔΕΗ ακόμα και από το Περιφερειακό Συμβούλιο προχωρά σε τελικές αποφάσεις για πακέτο ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών Μονάδων.

Τα σχέδια ιδιωτικοποίησης που εξυφαίνονται είναι βλαπτικά τόσο για την περιοχή μας όσο για τους εργαζόμενους και για τα νοικοκυριά δεδομένου ότι θα συνδυαστούν με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης και τα Σωματεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης καλούν όλους τους φορείς της περιοχής,  στην Σύσκεψη που διοργανώνουν στην Μεγαλόπολη στο Πνευματικό Κέντρο ΠΟΛΥΒΙΟΣ ,  την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 13.00 μ.μ. ,  με θέμα συζήτησης:
«Πώληση λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ – Ενέργειες δράσης για την αποτροπή των σχεδίων ιδιωτικοποίησης και πώλησης λιγνιτικών Μονάδων».

Συνημμένα:  Απόφαση – Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβούλιου Μεγαλόπολης

1. Καταγγέλλει τις μεθοδευμένες ενέργειες της Κυβέρνησης για την πώληση λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε., που σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού (ΠΕ.Κ.Α.) στα Μ.Μ.Ε., όπου αναφέρεται και η πώληση Μονάδος στη περιοχή του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης.
2. Εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε πιθανό σενάριο πώλησης των Μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε. Μεγαλόπολης, καθ’ όσον αυτό σημαίνει ανατροπή της έως σήμερα υφισταμένης κατάστασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που συνεπάγεται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ Α. Ε. με την τοπική κοινωνία.
Οι Μονάδες ΙΙΙ και ΙV της ΔΕΗ A.E. Μεγαλόπολης είναι ιδιαίτερα προνομιούχες, καθόσον μπαίνουν σε λειτουργία κατά προτεραιότητα και στηρίζουν την Τάση στο Σύστημα Ηλεκτροδότησης Νότιας Ελλάδος.
3. Απορρίπτει το πρόσχημα της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας καθόσον επιχειρείται μια βίαιη υφαρπαγή της περιουσίας της ΔΕΗ Α.Ε. και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Δημοσίου, δεδομένου ότι η υπό σχεδιασμό νέα Εταιρεία (Μικρή ΔΕΗ) θα πωληθεί ερήμην της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. και των εργαζομένων της.
4. Διαμηνύει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά τη κατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης, της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και όχι μόνο, καθώς δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας και αγωνίας πρώτιστα στους εργαζόμενους και τα στελέχη της Επιχείρησης και κατ’ επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας μας. Η Ενέργεια είναι Κοινωνικό αγαθό και δεν χαρίζεται σε κανένα.
Η επιχειρούμενη διάλυση της ΔΕΗ Α.Ε. συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν Πυλώνα Ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η Χώρα να σταθεί για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση που βιώνει.
5. Καλεί όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, όλους τους Φορείς και τους Συλλόγους, σε εγρήγορση, συμπόρευση και αγώνα για την αποτροπή των σχεδίων της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ ενάντια στη πώληση των Μονάδων της ΔΕΗ Α. Ε., καθόσον αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την οριστική διάλυσή της.
6. Δηλώνει ότι θα είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α. Ε. και δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δυναμικά στο πλευρό τους σε κάθε αγώνα για την αποτροπή τέτοιων σχεδίων.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ